"Linux" distribucijos – kas tai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

infoguru 2010-06-27 02:52
Manau, kad cia ne tik finansai esme, bet ir keletas kitu faktoriu, tokiu kaip vartotoju nezinojimas apie alternatyvas ar vartojimo iprociai. Linux perkopimas per 5% jau sukeltu bangas, tai galima pastebeti ish mac'o pavyzdzio kuriam pastaruoju metu zaidimu vis daugiau atsiranda.
Retry 2010-06-27 04:09
Palaukti? Ko palaukti? Steam'as jau MAC'e veikia, o nuportinus į MAC'ą nuportinti į Linux'us nėra , manau, sudėtinga.
technologas 2010-06-27 10:15
mažai kam įdomu. Realiai kas blogai su Windows tai kad liaudis įsibegėja piratauti ir siunčiasi visus žaidimus iš eilės, Linux vartotojai gal daugiau suaugę, atpratę piratauti.
vytautas39 2010-06-27 10:57
Na kad programų Linux vartotojai nepiratauja, tai faktas, nes jos visos nemokamos ir patikimos. Bet pvz aš pumpuoju, filmus, muziką ir visą kitą multimnediją. Tad tas teiginys netinka, kad Linux vartotojai nepiratauja. Piratauja visi, kai kurie piratauja net nežinodami, kad piratauja. Dėl fakto, kad Linux vartotojai yra labiau subrendę tai pritariu. Į šią os dažniausiai žengia jau "perdegę" arba nemėgstantys žaidimų žmonės.
Atavar 2010-06-27 13:40
Doom'as ar dar kokia 10-15metu "naujiena" irgi turbut eina? Cia analogiskas argumentas daznai pateikiamam "cs'as puikiai sukas". Alio jau 21amzius seip... archeologija, gal ir smagus uzsiemimas, bet...
Evaldas 2010-06-27 13:58
Zvilgtelk pats : ) http://appdb.winehq.org/ platinum ir gold liste toki zaidimai kaip sims3, SC2, l4d, cod4, aion... Nemanau, kad jie verti archeologiniu kasinejimu.
Atavar 2010-06-27 14:45
Archeologiniais kasinejimais vadinaus tokius pavyzdzius kaip SSam, CS ir pns. taip yra vertu demesio, geru siuolaikiniu zaidimu. Labai nedaug, bet yra. Kitas klausimas - ant kiek gerai jie vaziuoja per wine, ypac tai liecia naujus bei reiklius resursams NET & mmorpg zaidimus kur uzlaginimas=mirtis dazniausiai. Na bet nebandes nedrysciau sakyti, kad neimanoma Kitas dalykas jei tai butu realizuota per OpenGL. Tada uzskaityciau... Em, nuklydom i offtopika - sry straipsnio autoriui.
infoguru 2010-06-27 15:34
Autorius prijaučia gamedevui tai toks nuklydimas autoriaus neskaudina Ką turėjai galvoje sakydamas "reiklius resursams NET & mmorpg zaidimus" ? nes kiek žinau su .NET rimtų žaidimų niekas nekuria - per daug lėta platforma ir tam sėkmingai ir toliau naudojama C++, o mmorpg resursų kaži ar naudoja daugiau už bet kurį kitą įprastą žaidimą... Šiaip jau nežinau Wine vidaus ir kaip tiksliai jis tvarkosi su DirectX, bet kiek pasidomėjau tai jis "mappina" DirectX kvietimus į OpenGL funkcijas. Kadangi DirectX yra OpenGL klonas tai atlikti nėra sudėtinga. Žinoma tam tikrais atvejais iškyla sunkumų. Šie "mapinimai" esminio stabdymo nesudaro, nes pagrindines resursų reikalaujančias operacijas stengiamasi perkelti ant GPU pečių todėl ir programos kurioms reikia DirectX po Wine teoriškai neturėtų juntamai stabdyti, nebent tuo atveju jei OpenGL ima ką nors renderinti programinėmis priemonėmis t.y. "softwariškai".
wdm 2010-06-27 16:15
kam idomu pameginti siulyciau i flasha isirasyti linuxus pvz ubuntu galima neinstaliuoti, o kaip live cd paleisti tik per flasha uzsikrauna per 1 min kai tuo tarpu su cd kraunasi 4min. programa irasyti i flash - unebootin veikia ant win ir kitu os
Atavar 2010-06-27 18:23
netiksliai parasiau. jau paskui pagalvojau, kad "NET" greiciausiai bus suprastas kaip ".NET" bet patingejau taisyt:) Turejau omeny Tinklo zaidimus. O kalbant apie mmorpg - svarbiausias ne max/average fps, o min. Daugumas ju gerokai reiklesni PC resurams, nei Single Player zaidimai. Dazniausiai buna, kad zaidimas eina sklandziai aukstu fps'u (tarkim 60-100), bet per masines kovas, pereinant is vienos zonos i kita (jei zaidimo map'as vientisas) ir kt situacijose, fps'as krenta iki 5-10-20. Tada ir vyksta blogybes. O jei i visa sy procesa isitraukia dar ir WINE - nzn ar butu imanoma normaliai tokiomis salygomis zaisti. Cia zinoma tik mano teoriniai pasamprotavimai. Butu tikrai labai idomu, jei kas nors pasidalintu realia savo patirtimi is L2, WoW, Aion, GW ar kitu mmorpg zaidziant is Win bei Linux per Wine.
Linas000 2010-06-28 02:10
Serious sam ant wine veikia?! Liuks! as taip jo pasiilgau, kazkur net cd turiu, kelia itarima, kad gali buti legali licenzija. KAIP WIN VARTOTOJUI ISBANDYTI LIVECD is USB: 1: parsisiusti ISO, atitinkamai LIVE versija, ne install, pvz: http://fedoraproject.org/get-fedora 2: parsisiusti "liveUSB creator" ir isidiegti: https://fedorahosted.org/liveusb-creator/ 3: susirasti 1gb (tinka ir talpesni) ne pati leciausia usb flash ir ji isvalyti nepamirstant apie reikalingu bylu kopijas 4:pasileisti ta creator ir nurodzius atsisiustaji ISO paliepti irasyti i svaru usb pirstuka 5: perkrauti kompiuteri ikrovos metu pasirenkant, dazniausiai paspaudus mygtuka F12, uzsikrovima is USB. skanaus ------ As savo staliniame kompe turiu 2 hdd. Viename jau suinstaliuotas winXP (licenzija is ktu, aisku, nors ir vgtu jas dalina). Tada ta diska atjungiu nuo elektros. Pasileidziu livecd is usb (galima sakyti live usb) ir idiegiu linux. Diegiant pastarasis apie kita diska nieko nezino, tai tikrai nieko neistrins, nepakeis boot loaderio. Kai jau isidiegia, isjungiu komp ir prijungiu atjungtaji hdd. Tada nueinu i BIOS ir ten galiu pasirinkti kuris is aptiktu dvieju hdd bus pirmiau ikraunamas. Taip noredamas pasiekti win ar linux, teturiu nueiti i BIOS ir apkeisti disku eiliskuma. Patogu, svaru, galiu su kiekviena OS naudotis abiem diskais
Evaldas 2010-06-28 06:45
Ir jeigu kalbant apie zaidimus, tai is viso geriausias dalykas yra PlayOnLinux idiegimas. : ) Su juo galima isidiegt tikrai naujus zaidimus i savo linux aplinka. : ) Siandien kaip tycia "payoutubinau" klipuku, kaip zaidimai sukasi ant wine, tai likau maloniai nustebintas
Gintulis 2010-06-28 07:52
Bereikalingas žaidimas su BIOS. Kadaise irgi taip žaidžiau, bet galiausiai į grub(burg priklausomai ką naudoji) visus įrašus įtraukiau (tiksliau sistema įtraukė update-grub (update-burg)).
thatsmeLT 2010-07-01 23:34
Na nezinau, pasigailejau kad bandziau ubuntu... Kad net paprasciausiu programu nera, norejau winampo ,bet neveike, aisku turbut galima ji pasileisti atsisiuntus dar kazkokia programa, bet vel laiko gaisymas.... isirasiau skypa kuris nerode puse msg kurias man paraso... garso nebuvo ir pasirode kad net jei ir pavyktu ji paleist tai pukieji linux neisnaudotu visu garso kortos galimybiu... (na bent taip rase zmones kas ja bande uzsikurti) Net nepajutau, kad ubuntu butu stabilesni uz windausus nes firefox sugebejo kazkas pasidaryti ir nebeisejo isjungti jos (spaudi X o jin neissijungia) buvo ir daugiau kazkokiu nesklandumu ten... Gal as geriau sedesiu su windausais, nes man ten jokio idomumo aiskintis kaip paprasciausia sudnieki pasileisti...
infoguru 2010-07-02 11:20
Klysti, kad nėra. Reikėjo labiau pasidomėti ir pasiieškoti. Pereinant prie kitos OS reikia įsidėmėti vieną paprastą tiesą: Linux NĖRA Windows ! Reikia ieškoti ne tų pačių programų, o jų analogų. Pavyzdys: Google-> "Winamp alternatives linux". Tam tinka tokios svetainės kaip: .alternatyvos.lt, osalt.com, linuxalt.com ir pan. - Todėl vietoje winampo puikiai tinka "Audacious2" programa. Galiu kirsti lažybų, kad Audacious2 į Ubuntu įsidiegsi greičiau negu Winamp į Windows. - Kas dėl Skype nežinau. Reikia konkrečiai žiurėti. Viską puikiai rodo ir be to neapkrauta bereikalingu UI. - Kokių garso galimybių reikia SKYPE ? Dėl garso kortos galimybių linux ne prie ko. Čia kortos gamintojo problema, kad nepateikia normalių tvarkykių Linux operacinei sistemai. Blogiausia, kad tos pačios problemos ir su Langinėmis pastoviai. Tvarkyklės rašytos Windowsams, bet pastoviai lūžinėja ir turi knistis pusę dienos, kad jas paleistum. - Dėl stabilumo tavo pavyzdyje OS yra ne prie ko. Tai Firefox problema. Kalbant apie Linux stabilumą reikia įsidėmėti antrą dalyką - Linux sistemoje dėl programos kaltės praktiškai neužlūžta OS. Kas užlūžta - tai pati programa. Ir dėl to kaltas ne Linux ar Ubuntu, o programos gamintojas (tavo atveju Firefox). Windows atveju dėl programos kaltės man ne kartą yra užlūžusi visa OS.
buzas69 2010-07-02 14:13
O taip kalti visi tik ne linux, kaip ir minejo zmogus eiliniam vartotojui nera jokio noro knistis ir aiskintis kodel tas ar anas neveikia, o su ubuntu kitaip neimanoma. os turi tarnaut zmogui ne atvirksciai, jei kokie moksliukai alpsta is laimes knisdamiesi puse dienos forumuose kad pasileist sudnieki tai jau ju reikalas. Paprasam zmogui tai nesuprantama ir nereialinga.
kionig 2010-07-02 14:34
Zekit klausimas linuxistams: kaip su kompo resursais ? Kadangi pas mane yra notebookas tai bemaz puse ramu sueda ir cia nezinau ar vga biosuose tas irasyta nors pati vga neintegruota ir jungiasi per pci-e syna. Yra kompo biosuose galima pasikeisti i IGP kontroleri, bet cia kaip numirusiam klizma. Tai vat tas sharingas debiliskiausias dalykas, reiktu asus inzinieriams nukapoti pirstus windausuose nera jokiu galimybiu tuom manipuliuoti, nebent ziurejau registre yra visi resursu intervalai, aisku juos pakeitus tikriausiai kompas uzlustu Tik va nezinau kaip yra su linuxais ir kaip ten is tikruju ?
infoguru 2010-07-02 17:05
O taip... nueiti Applications -> Ubuntu Software Center -> įrašyti "Winamp" ir pasirinkus "Audacious" Paspausti INSTALL reikia pusės dienos Kai nežinai tai nesakyk, kad neveikia. Norėčiau pažiurėti kiek tektų knistis pirmą sykį Windows pasileidus kai aplinkui niekas jų nenaudotų... Turbūt greitai pats forumuose atsidurtum.
infoguru 2010-07-02 17:08
Kaip supratau apie Video atminties sharingą kalbi. O tau stabdyti kompą pradeda ar kaip ? Kokie nepatogumai iškyla ?
kionig 2010-07-02 17:30
Siaip kas vistoje patiko tai, kad permatomi langai aikiai kiek grazesni. Aisku as vista prakastraves kiek isejo tai tikrai pasijaucia kaip kompas atrodo minksciau ir sklandziau veikia. Vistos aero temoje isjunges beveik viska ten visokius fade'us. Dabar ziuriu kazkas i windoze panasaus yra kubuntu. O cia dar beskaitinedamas visokias tokias temas linux vs windows wars, buna kas pateikia is linuxu puses visai idomiu dalyku. Tai sakau reiks prisiruost ismegint.