"Linux" distribucijos – kas tai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

technologas 2010-07-05 23:31
gabus 2010-07-05 23:52
Kadangi žiūrime į atvirą kodą, tai galime išspirti visas "uždaras". Iš likusių išmetame ne "desktop" operacines sistemas. Likusias didesnes, dar palaikomas, prieš keletą metų esu išbandęs. Na gal ne visas, bet daugelį. Iš smalsumo.
Linas000 2010-07-08 22:01
buvo uzejusi kalba apie zaidimus. Isbandziau Serious Sam SE ant Fedora ir winXP. Rezultatas - winXP =70-500 FPS - Fedora = 3-40FPS. Kompas buvo su amd athlon64 2800+ ir ATI x800xt pe. Dabar dar pasidomesiu kas tas playonlinux.
gabus 2010-07-09 17:43
O feodoroje bent buvo tvarkingos vaizdo plokštės tvarkyklės?
MarijonasM 2010-07-09 19:05
Ant Ubuntu 9.10 quake live būdavo apie 100, ant xp apie 70, dabar ant 10.04 tik 50. Bet reikia rinktis ar tik su 10.04 veikiantis spausdintuvas, ar qlive.
KeeperMustDie 2010-07-09 19:37
butent, linuxu realijos.
infoguru 2010-07-09 20:10
Ne i tema, bet labai linksmas traileris: http://www.break.com/index/microsoft-vs ... ailer.html
technologas 2010-07-09 20:28
Užsivadina nieko nežinau, prisėdau ir parašiau. Būtent Serious Sam ir buvo planuotas taip pat ir Linux. Darai loginę klaidą, kad jei Windows užima didelę rinkos dalį tai jau jiems viskas ir skirta. O tas mažas fps panašu į kreivas tvarkykles, gal kokia ATI plokštė? Pas mane Nvidia tai viskas smagiai sukasi. Taip pat tas pareiškimas apie aplinkkelį niekam tikęs. Kaip žinia Microsoft dauguma darbuotojų pardavinėja o ne kuria. Išvis gėda turėtų būti kai toks nedidelis projektas kaip WINE kartais ne ką blogiau veikia. Ir joks ten ne aplinkkelis ir ne emuliatorius.
KeeperMustDie 2010-07-09 21:13
As nesakiau, kad viskas skirta windowsams ir neivardijau konkreciai kas letai eina. Microsoft cia ne prie ko, kalbejau apie imones, kurios kuria zaidimus specifiskai windows sistemai. Aplinkelis - kitaip nepavadinsi, kai keiciamas ne pats softo kodas, kad veiktu ant linuxu, bet bandoma sukurti atitinkamas bibliotekas, identiskas tom kurias softas naudoja ant windowsu.
infoguru 2010-07-09 22:31
Cha cha.. nu ir prajuokinai. Prie ko čia OpenSource ? Manai kad jie dėl OpenSource čia taip nusistekeno ? Greičiau ten pas juos vadybos reikalas. Jie Solari ir Java OpenSourcino jau turedami finansiniu problemu. Jei butu anksčiau tai padarę OpenSolaris stovėtų šiuo metu aukščiau už visas serverines o greičiausiai ir Desktopines OS. Nesakau, kad rinkos dalimi, bet technologiškai tai tikrai. Mikio irgi tas pats laukia jei nespės pereiti į paslaugų sektorių. Tai tik laiko klausimas. Žinai kodėl ? Todėl, kad softas toks dalykas. Nauja kažką sunku išrasti ir Pitagoro teoremos 10 kartų tos pačios neparduosi. Žinai kodėl Mikis parduoda ? Todėl, kad jie ne IT technologai, o spekuliantai.
KeeperMustDie 2010-07-09 23:13
As tik norejau pasakyti - kad rozines opensource svajones, apie atvira nemokama dalinimasi su zmonemis, i kurias opeliuoja filmukas, baigiasi liudnai. Jei neieskai pastoviai kaip centus nuo zmoniu nulupti tai jokios inovacijos nepades.
Atavar 2010-07-10 01:06
tu pats labiau panaus i logine klaida su tokiais postais. jei jau prikaisioji kitiems "logines klaidas" tai gal bent is pradziu su savomis susitvarkyk?;) p.s. o SuperMario irgi nestabdydamas eina? Ar dar koks "naujesnis" zaidimukas?.
infoguru 2010-07-10 01:43
Keeperi, man atrodo truputi nesusišnekam. Pirma - filmukas mano nuomone ne apie OpenSource, o apie Java technologijas ir apie tai kaip bijoma pažvelgti plačiau Mikio užbrėžto pasaulio ribų. Antra - iš kokios balos toks požiūris, kad jei jau kuri OpenSource tai negali iš jo nei kiek užsidirbti. Pagal tave Firefox, MySQL, OpenSuse, Ubuntu, PHP, PHPBB, Wordpress, Wikipedia ir kiti kūrėjai dirba veltui ir iš to pinigų visai negauna. Jeigu taip manai - labai klysti. Jie uždirba ir uždirba normaliai. Arba imkime kitą pavyzdį - Blender. Šią programą vystanti komanda ne tik sugeba samdyti programuotojus programos vystymui, bet ir kuria trumpametražius animacinius filmus tam samdydami animatorius, režisierius, dailininkus ir pan. Pinigai uždirbami. Tiktai jie uždirbami ne už produktą, o už paslaugą kuri eina šalia jo. Žvelgiant į viską kas vyksta aplinkui panašu, kad tai yra ateities programinės įrangos verslo modelis kuris šiuo metu aktyviai vystomas ir smarkiai populiarėja. Mikis šioje srityje sėdi pačiame gale, bet tik savo monopolio dėka.
technologas 2010-07-10 15:23
Ir kas čia nesuprantamo? Visiems seniai žinoma tiesa, kad Microsoft esmė yra pardavimų ir reklamos skyriai. Pardavinėja ir gauna pelną. Ko čia nesuprasti? Ir prie ko čia tie klausimai apie mario. Pabandyk ir sužinosi. Kai sužinosi tada galėsi diskutuoti ir neatrodyti keistai nevaisingais priekaištais. Aš pavyzdžiui įvairias operacines naudoju ir XP yra mano tam tikra dalimi mėgstama, bet tai nereiškia kad jis yra mano šeimos narys ir aš turiu jį besąlygiškai ginti, tai tiesiog kažkokios firmos produktas kurį kartais naudoju ir tiek. Aš asmeniškai bandau būti objektyvus Dabar ponas marš google aiškintis vis tik kokia dalis Microsoft darbuotojų marketinguoja ir kokia kažką realiai daro, kai grįšit išklausysiu.
KeeperMustDie 2010-07-10 20:26
Koks skirtumas koks zmoniu pasiskirstymas imoneje, jei yra pakankamas skaicius dirbanciu prie produkto, tai yra gerai. Anyway MS cia isvis ne prie ko, ko tu ji vis istrauki? Tik tiek, kad windowsai MS produktas. Su mario Atavar matyt turejo omeny pasenusius zaidimus. As tarkim is savo asmenines patirties galiu pasakyti, kad tam tikras softas eina leciau ir suprantama kodel, suprantama ne visas softas veikia tik ant windowsu ir linuxai turi savo specifinio soft, tiesiog nematau prasmes neigti, kad wine daznai ko nors nepalaiko arba dirba leciau nei originalios bibliotekos.
thatsmeLT 2010-10-11 19:27
Pries metus iskeikiau.... veliau nusipirkau laptopa ant kurio windows 7 prastai veike, pameginau is nevilties vel ubuntu ir labai nustebau viskas puikiai veike, dabar labai patenkintas naudoju jau keleta menesiu Ubuntu, pripratau ir i windows dabar jau ne uz ka nekeisciau, tai vat buna ir taip
infoguru 2010-10-11 19:36
Smagu girdėti Tie keli menesiai dažnai ir būna kritinis lužis - kol pripranti. Kai pradedi viską suprasti kaip kas veikia, kur ka rasti, o dar jei turi kokį pažystamą kuris pagelbėja jei kas nesigauna tai pasaulis visai kitaip nušvinta.
Shinigami 2010-10-16 21:20
Aš Linux OS pradėjau domėtis prieš 5 metus, bet tada nei viena mano išbandyta Linux distribucija neveikė tinkamai. Pastoviai truko kokiu nors tvarkyklių. Tačiau šiuo metų su Ubuntu dėl PC tvarkyklių jau nebe kyla problemų. Beveik visos susidiegia iš cd disko. Tik bevielio tinklo tvarkyklės nėra kompakte. Bet ją atsiunčia automatiškai internetu kai kompiuteri laidu prijungi prie interneto. Šiaip besinaudodamas tiek win tiek linux šeimos operacinėmis sistemomis susidariau nuomonę, kad jos realiai nelabai kuo skiriasi. Abi turi savo privalumų ir trukumų. Microsoftas su savo win7 perėmė kai kuriuos ubuntu privalumus. Bet linux taip pat nemiegą tobulindama wine programą. Sukurus wine kuri palaikytu visas win programas, tada nematyčiau problemos visiškai pereiti prie linux os. Nes dabar kai neveikia specializuotos win programos kurias man reikia naudoti darbe ar dar kur ir nėra alternatyviu programų pereiti ant linux gan sudėtinga. Nors turiu du pc viename ubuntu (laptopas) kitame win7 žaidybinis pc.
absys 2010-10-29 07:09
Šiaip straipsnyje yra ne taip jau ir mažai klaidinančios informacijos. Na pvz kaip Fedoros pagrindinis darbastalis priskiriama KDE, nors iš tiesų yra Gnome. Kodėl Mandriva nepriskiriama kaip tinkama namų vartotojams? Dėl to jog tame pačiame puslapyje galima parsisiųst tiek nemokamus tiek mokamus produktus?
infoguru 2010-10-29 17:26
Galbūt kažką praleidome pro akis. Dėkui už komentarą. Pataisysim