[ŽT] Išjungta 87 000. Ukraina smogė Maskvai  ()

Atkūrimas truks 30 dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos hakeriai visiškai užblokavo Rusijos bendrovės „Moskollektor“ IT infrastruktūrą. Tai pranešė „24 kanalo“ šaltiniai.

Bendrovė „Moskollektor“ yra atsakinga už Maskvos požeminių vandentiekio vamzdžių, ryšių kabelių, elektros kabelių ir šilumos tinklų eksploatavimą. Per ataką prieš ypatingos svarbos objekto IT infrastruktūrą Ukrainos hakeriams pavyko išjungti 87 000 įvairių perspėjimo sistemų jutiklių visoje Maskvoje ir Maskvos srityje.

Be to, buvo sunaikinta 70 serverių ir mažiausiai 90 terabaitų bendrovės duomenų (el. laiškų, atsarginių kopijų, sutarčių). Šaltinių teigimu, tai buvo hakerių grupės „BLACKJACK“, artimos Ukrainos saugumo tarnybos kibernetiniam departamentui, operacija.

 

„Dabar Maskvos ypatingos svarbos infrastruktūros objekto veikla visiškai užblokuota, bendrovė negali reaguoti į avarijas ir ekstremalias situacijas. Jo veiklos atkūrimas užtruks nuo 15 iki 30 dienų“, – konstatavo šaltiniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(480)
(17)
(463)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()