„Roskosmos“ pristatė „Google Earth“ alternatyvą  (23)

Rusijos federalinė kosmoso agentūra „Roskosmos“ prieš savaitę oficialiai pristatė savo geoportalą „Geoportal.ntsomz.ru", kuriame interneto vartotojams nemokamai siūlomos Rusijos palydovų padarytos Žemės paviršiaus nuotraukos, pranešė naujienų agentūra „Interfax“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis geoportalas primena populiarųjį „Google“ skaitmeninį pasaulio atlasą „Google Earth“ ir kai kuriais atžvilgiais jį net pranoksta, teigiama pranešime. „Kuo jis geresnis už „Google“? Tuo, kad duomenys šiame portale atnaujinami kasdien, o „Google“ informacijos kartais neatnaujina ištisus metus“, – sakė akcinės bendrovės „Rosijskije kosmičeskije sistemy“ generalinis direktorius Jurijus Urličičas.

Pranešama, kad šiame 10 milijonų rublių kainavusiame geoportale pateikiamos skaitmeninės Žemės paviršiaus nuotraukos, kurių didžiąją dalį padarė Rusijos palydovai, įskaitant ir paleistus Sovietų Sąjungos laikais. Duomenys bus atnaujinami kartą per parą – į portalo duomenų bazę bus įkeliamos naujausios palydovų „Resurs – DK“ ir „Monitor - E“ nuotraukos.

Žemos raiškos nuotraukas portalo lankytojai galės peržiūrinėti nemokamai, o už aukštesnės raiškos versijas reikės susimokėti, sakoma pranešime. Įdomu, kad geoportale nebus galima pamatyti „uždarų“ Rusijos teritorijos rajonų ir strateginių objektų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (23)