Ar elektroniniai laiškai teršia atmosferą?  (7)

Dauguma žmonių yra įsitikinę, kad el. laiškai nedaro jokios įtakos aplinkai. Tačiau atliką naują tyrimą prancūzų ekologai išsiaiškino, kad išsiuntus aštuonis elektroninius laiškus į atmosferą patenka tiek pat anglies dioksido, kiek automobiliu nuvažiavus vieną kilometrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos aplinkosaugos ir energetikos kontrolės agentūra (Ademe) atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad elektroninių laiškų siuntimas taip pat prisideda prie atmosferos teršimo. Siunčiant laišką, kurio dydis yra apie 1 megabaitą, į atmosferą patenka 19 gramų anglies dioksido. Palyginimui, nuvažiavus automobiliu vieną kilometrą, į atmosferą patenka 140 gramų anglies dioksido.

Ekologų vertinimu, aštuonių elektroninių laiškų išsiuntimas gamtai padaro tokią pat žalą, kaip ir kelionė automobiliu vieną kilometrą. Ekspertai aiškina, kad iki patekdamas į adresato pašto dėžutę, laiškas daugybę kartų kopijuojamas skirtinguose serveriuose. Tam naudojama daugybė elektros energija maitinamų sistemų. Ir, savaime aišku, kuo daugiau „sveria“ laiškas, tuo labiau jis teršia atmosferą, rašo „La Repubblica“.

Tyrėjų duomenimis, kiekvieną dieną pasaulyje išsiunčiama apie 250 mlrd. elektroninių laiškų, iš jų 80 proc. – brukalai. Prognozuojama, kad 2013 metais šis skaičius gali išaugti iki 500 mlrd. elektroninių laiškų per dieną.

Prancūzijoje vienos kompanijos darbuotojas vidutiniškai per dieną gauna 58 laiškus ir išsiunčia 33. Jeigu šį skaičių padaugintume iš 250 darbo dienų per metus, rezultatai nustebintų, mat vien gaudamas ir rašydamas elektroninius laiškus toks darbuotojas į atmosferą „išmestų“ 13,6 tonų anglies dioksido.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: