Naujas mikroprocesoriaus dažnio rekordas – 8,429 GHz (Video)  (13)

Niekam ne paslaptis, kad pačius sparčiausius asmeniniams kompiuteriams skirtus procesorius gamina „Intel“. Iki šiol buvęs absoliutus taktinio dažnio pasaulio rekordas taip pat priklausė „Intel“. Tačiau šio gamintojo pirmavimas nėra absoliutus – konkuruojanti kompanija AMD pateko į Gineso rekordų knygą, sukūrusi sparčiausią kada nors pagamintą mikroprocesorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rekordas buvo pasiektas rugpjūčio 31 d. Ostine (JAV), dalyvaujant grupei mikroprocesorių spartinimo entuziastų iš Suomijos kartu su AMD inžinieriais. Bendromis dalyvių pastangomis, panaudojant skystą helį, naujas „AMD Bulldozer" architektūros mikroprocesorius FX-8150 buvo atšaldytas iki -230°C – -235°C laipsnių temperatūros. Tada buvo palaipsniui didinama darbinė mikroprocesoriaus įtampa, kol jo taktinis dažnis pasiekė absoliutų pasaulio rekordą – 8429 MHz. Šis rezultatas gerokai viršija ligšiolinį latviams priklausiusį rekordą 8308 MHz, pasiektą panaudojant „Intel Celeron 352" (LGA 775) mikroprocesorių. „Mes sveikiname AMD, patekus į Gineso rekordų knygą, kaip pasiekusią didžiausią mikroprocesoriaus taktinį dažnį“, – apdovanojimų ceremonijoje San Franciske (JAV) teigė Freddie Hoff, teisėjų komiteto atstovas. „Mes sveikiname visus, kurie dalyvavo šiame rekordo pasiekimo procese.“ Šis apdovanojimas turėtų dar labiau sustiprinti tą nekantrumo aurą, kurią, AMD manymu, turėtų įkūnyti naujieji „AMD Bulldozer" architektūros procesoriai.

Reikia tikėtis, kad kompanija „Intel“ tikrai šito fakto nepaliks nepastebėto ir imsis kovoti už geriausio titulą. Kompiuterinės technikos vartotojams tokia konkurencija tik į gera.

Kaip atrodė rekordinis eksperimentas žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: