90 procentų amerikiečių nemoka naudotis CTRL+F paieška  (18)

Neseniai atliktas „Google“ tyrimas atskleidė, jog apytiksliai 90 % amerikiečių nesinaudoja (arba nemoka naudotis) klaviatūros klavišų kombinacija CTRL+F, kuria įvairiose programose iškviečiama paieškos funkcija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne paslaptis, kad „Google“ komanda stengiasi vis labiau patobulinti savo paieškos sistemą, joje pastoviai atsiranda naujovės ir funkcionalumo atnaujinimai. Įdomu, pagal ką yra sprendžiama, koks patobulinimas reikalingas? Ogi tiesiog dirbama su žmonėmis ir analizuojama, kaip jie ieško informacijos ir kaip būtent naudojasi „Google“ paieška. Vienas iš tokios tyrėjų komandos narių Dan Russell atskleidė įdomų faktą apie tiriamuosius žmones.

Dan teigia, kad iš tų žmonių, su kuriais jam tenka dirbti, didžioji dauguma nemoka naudotis paieška dokumento ar interneto puslapio rėmuose. Kitaip tariant, šie asmenys net nežino, kad yra „magiška“ klavišų kombinacija CTRL+F, kuri leidžia ieškoti žodžio ar frazės duotame tekste. „Google“ tyrėjas pasakoja, kad daug kartų yra sėdėjęs su žmogumi prie kompiuterio ir stebėjęs, kaip pastarasis ilgai bando ieškoti žodžio tekste, ir kai parodydavo, kaip veikia CTRL+F, žmogus nustebdavo, kodėl to anksčiau nežinojo ir gaišo labai daug laiko veltui. Tyrėjų teigimu, šio funkcionalumo nežinančių žmonių proporcija siekia net 90 %.

Tikėtina, jog pateikti skaičiai yra šiek tiek iškreipti, nes tyrimo rezultatas priklauso ir nuo to, kokią demografinę auditoriją apima tyrimai. Jeigu žvelgtume į vyresnio amžiaus ar mažiau su kompiuteriu dirbti įgudusius žmones, tai šiais rodikliais visai įmanoma patikėti. Bet tarp jaunų internautų paieškos funkcija yra ganėtinai įprastas dalykas. Be abejo, mokytis dirbti kompiuteriu efektyviau galima be galo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: