„Adobe“ pripažįsta, kad nuo „Flash“ judės prie HTML5 standarto  (3)

Praėjusios savaitės pradžioje pasirodė intriguojančios naujienos iš „Adobe“ stovyklos apie tai, kad kompanija nebeplanuoja tobulinti ir vystyti „Flash“ priedo mobiliems įrenginiams ir savo resursus paskirs perėjimui prie HTML5 standarto. Kiek vėliau „Adobe“ komandos atstovas Mike Chambers išplatino detalų paaiškinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mike žodžiai buvo tokie:

Sprendimas nustoti vystyti „Flash Player“ įskiepį mobilioms naršyklėms buvo dalis didesnio strateginio posūkio „Adobe“ kompanijoje. Viena iš to posūkio dalių yra susikoncentravimas ties HTML5, o taip pat ties „Adobe Creative Cloud“ produktu ir jo paslaugomis.

Toliau jis išvardina priežastis, kodėl toks posūkis buvo reikalingas. Pats pirmasis punktas skamba kaip „Apple“ komandos pergalė – Steve Jobs neabejotinai būtų patikę šie žodžiai:

„Flash“ niekada nebūtų pasiekęs visuotinio naudojimo mobiliuose įrenginiuose, dėl to kalta kompanija „Apple“, kuri visiškai atsisakė adaptuoti technologiją į „iPhone“ arba „iPad“. Nepaisant visų mūsų pastangų, „Flash Player“ nebūtų prieinamas „Apple iOS“ sistemoje artimoje ateityje.

Kompanija taip pat patvirtina, jog tęs ankstesnių „Flash“ versijų palaikymą, kol palaipsniui ji visiškai išnyks iš rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)