„The Pirate Bay“ svetainės kopija užima vos 90 megabaitų  (9)

Didžiausios „torrent“ svetainės pasaulyje „The Pirate Bay“ kopija užima vos 90 megabaitų – tokio dydžio failas telpa ir ypač mažoje pagal šiandieninius standartus USB atminties laikmenoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausį „The Pirate Bay“ paskelbė ketinantis pakeisti visus „torrent“ failus specialiomis „magnet“ nuorodomis, kurios atlieka tą pačią funkciją, bet yra mažesnės. Taigi svetainė užims dar mažiau vietos, o tai reiškia, kad išsaugoti atsarginę jos kopiją (jei kas nors sugebėtų tinklalapį uždaryti) bus dar paprasčiau, rašo interneto portalas Torrentfreak.com.

Atsarginę „The Pirate Bay“ kopiją jau dabar gali atsisiųsti kiekvienas „piratas“. Ją sukūrė svetainės vartotojas „allisfine“, į vieną failą įkėlęs daugiau nei 1,6 mln. „magnet“ nuorodų su pavadinimais, dokumentų dydžiu ir kita susijusia informacija. Siekiant, kad kopija užimtų kuo mažiau vietos, vartotojų komentarai nebuvo įtraukti.

Tiesa, iš viso „The Pirate Bay“ yra beveik 4,2 mln. „torrent“ failų, tačiau į šį skaičių įtraukti ir tie failai, kuriuos galima rasti keliose viešose „torrent“ svetainėse.

Suarchyvuotas (t. y. „suspaustas“) failas užima 90 megabaitų. Išskleidus jį gaunamas maždaug 164 megabaitų dydžio tekstinis dokumentas.

„Internete sklandant tūkstančiams „The Pirate Bay“ kopijų atsikratyti garsiosios „torrent“ svetainės bus labai sunku. Dar labiau stebina tai, kad didžiausias milijardais dolerių vertinamos pramogų industrijos priešas tėra 164 megabaitų dydžio tekstinis dokumentas“, – pastebi Torrentfreak.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: