Užsidarė viena didžiausių „torrent“ svetainių „BTjunkie“  (5)

Penkta pagal dydį pasaulyje „torrent“ svetainė „BTjunkie“ pirmadienį paskelbė savanoriškai nutraukianti veiklą. Tokį sprendimą priimti pastūmėjo kitoms failų dalinimosi svetainėms iškelti teisminiai ieškiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinklalapis buvo įkurtas 2005 metų birželį ir netrukus išsiveržė į tokio pobūdžio svetainių lyderių penketuką, rašo portalas Torrentfreak.com. Iki šiol jam nebuvo iškelta jokių bylų teismuose dėl autorių teisių pažeidimų. Siekdami jų išvengti ir ateityje, administratoriai nusprendė nutraukti veiklą.

„Draugai, tai yra kelio pabaiga. Tai nebuvo lengva, tačiau mes nusprendėme savanoriškai užsidaryti. Kelerius metus mes kovojome už jūsų teisę bendrauti, tačiau atėjo laikas judėti pirmyn. Tai buvo didelis gyvenimo nuotykis, mes jums linkime viso ko geriausio“, – skelbiama „BTjunkie“ svetainėje.

Anot svetainės įkūrėjo, priimti tokį sprendimą pastūmėjo „Megaupload“ iškeltas ieškinys bei nepalankus Švedijos Aukščiausiojo teismo sprendimas „The Pirate Bay“ įkūrėjams. Tačiau jis tiki, kad kitos „torrent“ svetainės veiklos nenutrauks. „Aš iš tiesų tikiuosi, kad karo pabaiga yra dar labai toli“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)