Programišių grupė „Anonymous“ paviešino šimtus pedofilų adresų (Video)  (23)

Programišių kolektyvas „Anonymous“ paskelbė šimtus elektroninio pašto adresų ir IP adresų, kurių savininkai pastebėti naudojantis pedofilų tinklalapiais, pranešė trečiadienį Belgijos žiniasklaidos priemonės. Tuo tarpu patys programišiai pasiryžę šią iniciatyvą tęsti ir naikinti bet kokias minėtųjų tinklalapių apraiškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programišiai buvo įspėję, kad vienos artimiausių grupės akcijų taikinys bus pedofilai, veikiantys per internetą. Kolektyvas paskelbė pastarosiomis dienomis 500 elektroninio pašto ir IP adresų, o kai kuriais atvejais net namų telefonų numerius ir pašto adresus. Keliasdešimt adresų – belgiški, pažymi žiniasklaida.

Duomenis išnagrinės Belgijos federalinė kovos su kompiuteriniu nusikalstamumu tarnyba. Policijos atstovas paskelbė, kad gali vykti rimti tyrimai ir dėl asmenų, įtrauktų į „Anonymous“ sąrašą, ir dėl programišių. Vaikų gynimo asociacija „Child Focus“ neigiamai įvertino programišių akciją ir pareiškė, kad „jeigu neteisėti veiksmai vyksta pokalbių svetainėse, tai turi ištirti tik policija“. Tiesa, visiškai neaišku, kaip ši organizacija reaguos, jei „Anonymous“ publikuotas sąrašas pasirodys atitinkantis nemalonią realybę, kurios, panašu, dėl savo kompetencijos stokos baidosi pati „Child Focus“.

Minėtoji „Anonymous“ paskelbta informacija publikuota kaip dalis jų inicijuotos operacijos „Operation Darknet“ – iniciatyva, kurios programišiai ėmėsi, siekdami kovoti prieš vaikų pornografiją, kuri daugiausia yra platinama pasitelkiant vadinamąsias anonimizuotas internetines svetaines. „Per tris „Operation Darknet“ savaites mes sulaukėme didžiulio palaikymo iš viso pasaulio“, – rašo programišiai savo pareiškime. Programišiai taip pat parengė „Operation Darknet" pristatymą, kurį išplatino interneto video portaluose:

„Anonymous“ taip pat publikavo smulkias detales, kaip informacija buvo surinkta iš šių „apsaugotų“ internetinių svetainių – tam buvo panaudota programa, kurią pedofilija įtariami asmenys parsisiuntė iš interneto ir kuri stebėjo jų internetinę veiklą. Žinoma, teisėsaugai analizuojant šią informaciją, teks spręsti daug prieštaringumų, kadangi jau dabar pasigirsta nuomonių, jog „Anonymous“ šiuo žygiu gali pasmerkti ir nekaltus asmenis. Tuo tarpu patys programišiai teigia, jog jie tęs „Operation Darknet“ iniciatyvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (23)