AMD: Techninį procesą mes linkę naudoti ilgiau  (9)

Antro pagal dydį x86 architektūros lustų gamintojo, kompanijos AMD generalinis direktorius pareiškė, jog jo įmonė yra linkusi techninį procesą naudoti ilgesnį laiką. Jis taip pat pridūrė, jog AMD nesistengia žūtbūt pereiti prie naujo techninio proceso ir naudoja tik du jo tipus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kuo toliau, tuo sunkiau su nauju techniniu procesu. Štai 28 nm techninis procesas bus su mumis šiek tiek ilgiau, nei galvoja daugelis. Praeis šiek tiek laiko, kol mes pereisime prie 20 nm, 16 nm ar 14 nm techninio proceso.“, – sakė Devinderis Kumaras, laikinasis AMD generalinis direktorius.

Dvi pirmaujančios lustų gamyklos, tiksliau TSMC ir „GlobalFoundries“, investuoja milžiniškus pinigus ir darbo jėgą, jog galėtų gaminti procesorius naujesniu techniniu procesu. AMD iš esmės naudojasi „GlobalFoundries“ paslaugomis, kurie jau pristatė 20 nm ir 14 nm XM techninius procesus, tačiau AMD artimiausiu metu nenaudos nei vieno iš šių ypač pažangių techninių procesų.

„GlobalFoundries“ 14 nm XM pritaikytas išmaniųjų telefonų lustams, kurių AMD neturi, o esamą 28 nm techninį procesą kompanija veikiausiai naudos iki 2014 metų pabaigos, bet tai nestebina. Žengti kartu su rinka AMD neturi lėšų, kaip kad daro „Intel“ ar „Samsung“. Taip yra dėl to, jog procesorių pigiau patobulinti esamam techniniam procesui, nei sukurti naujam. Visgi pereinant prie naujo proceso, galima žymiai padidinti spartą ir sumažinti lusto pagaminimo kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (9)