Pavasarį pravartu apsišvarinti ir „Facebooke“, kad vėliau nereikėtų gailėtis jaunystės kvailysčių  (1)

Balandis – švaros mėnuo. Šią taisyklę galima pritaikyti ne tik namams ir gatvėms, bet ir socialiniams tinklams, kad laikui bėgant kai kurie neapdairūs ar kvaili, o kadaise juokingi ir šmaikštūs atrodę įrašai ar vaizdai neatsisuktų prieš jus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Posakis „Kas vienam šiukšlė, kitam – lobis“ tinka ne vien nusibodusiems drabužiams ar nebemieloms knygoms, kurių mielai atsikratytumėte, bet neleidžia širdis. Tai, ką paskelbiame internete, retai išnyksta amžiams. Seniai pamirštus jūsų įrašus gali aptikti kolegos ar net darbdaviai, kuriems nebūtinai patiks pirmojo kurso senienos. Jūsų „Facebook“ kampeliui būtinas pavasario apsišvarinimas, primena portalas themash.com, cituodamas Šeimos saugumo internete instituto (Family Online Safety Institute) tinklalapį.

Socialinių tinklų rinkodaros specialistė Barbara Lemaire tvirtina, kad geriausias būdas savo „Facebook“ paskyrą išlaikyti visuomet parengtą priėmimo į kolegiją komisijos ar darbdavių patikrai yra gerai pagalvoti prieš ką nors parašant.

„Jei nenorite, kad jūsų mama apie ką nors paskaitytų pirmame laikraščio puslapyje, neskelbiate to internete, įskaitant elektroninius laiškus, nuotraukas ir tekstus“, – teigia B.Lemaire.

Betrindami vidurinės mokyklos laikų nuotraukų albumą, pašalinkite ir netinkamus įrašus. Saugumo sumetimais iš draugų pašalinkite žmones, kurių iš tiesų nepažįstate.

Šią informaciją gali pamatyti ne tik priėmimo komisija ar darbdaviai. Visai svetimi asmenys gali knistis po jūsų „Facebook“ puslapį, ieškodami informacijos, kuri leistų šantažuoti ar tiesiog išpilti ant jūsų kibirą mėšlo.

Socialinių tinklų specialistė iš „Soaring Solutions“ Sue Koch pataria sugrupuoti savo draugus. Tokiu būdu galite asmeniniais įrašais dalintis tik su artimiausiais bičiuliais, o tolimesniems pažįstamiems leisti susipažinti tik su kai kuriomis gyvenimo detalėmis.

Būtini „Facebook“ pavasario švaros darbai

  • 1. Senesnes nei dvejų metų senumo nuotraukas ištrinkite ar palikite tik savo asmeninei peržiūrai.
  • 2. Ištrinkite nuotraukas, kurias galima įvertinti kaip negatyvias ar kurios per daug atskleidžia.
  • 3. Ištrinkite netinkamus įrašus.
  • 4. Ištrinkite nepažįstamus „draugus“.
  • 5. Taip nustatykite privatumo apribojimus, kad jūsų įrašus skaitytų tik draugai ir artimieji, o kiti įrašų apskritai negalėtų matyti.
  • 6. Peržiūrėkite visus įrašus ir nuotraukas, kuriuose esate minimas. Žymes jums nepatinkančiuose įrašuose ar nuotraukose galite nuimti, pakeisti arba pranešti apie įžeidinėjimus.
  • 7. Apribokite sąrašą žmonių, kurie gali pamatyti jūsų nurodytą elektroninio pašto adresą ar telefono numerį.
  • 8. Ištrinkite iš draugų, užblokuokite arba praneškite apie žmones, kurie siunčia jums įžeidžias žinutes.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (1)