Sukurtas pirmasis permatomas planšetinis kompiuteris (Video)  (7)

Izraelyje pagamintas pirmojo pasaulyje permatomo planšetinio kompiuterio prototipas, suteikiantis galimybę vartotojams jį valdyti visais 10 pirštų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tel Avive gyvenantis inžinierius Jacobas Eichbaumas kolektyvinio finansavimo portale „Kickstarter“ pradėjo rinkti lėšas, reikalingas serijinei savo išrastos permatomos planšetės „Grippity“ gamybai. Šis planšetinis kompiuteris su iš abiejų pusių permatomu ekranu turėtų rinką pasiekti kitų metų rudenį.

Prie sensorinio „Grippity“ ekrano galima liestis iš abiejų pusių. Kairėje ir dešinėje planšetės pusėse yra rankenėlės, už kurių paėmus „Grippity“ prie priekinės ekrano dalies galima liestis nykščiais, o iš užpakalinės – visais kitais pirštais.

J. Eichbaumas mano, kad planšetės su permatomais ekranais yra naujas multiįvesties technologiją naudojančių nešiojamųjų įrenginių raidos etapas. Tokie planšetiniai kompiuteriai esą yra daug patogesni naudoti, nes sensorinį ekraną galima liesti visais rankų pirštais. „Grippity“ valdo „Android“ operacinė sistema, todėl programuojantys šiai aplinkai gali išnaudoti iš abiejų pusių valdomo sensorinio ekrano teikiamus pranašumus ir kurti naujas aplikacijas, mano išradėjas.

Jo teigimu, „Grippity“ galima naudoti ir kaip žaidimų kompiuterio valdiklį bei garso bei vaizdo technikos valdymo pultą. „Grippity“ prototipas turi 7 colių (17,78 cm) įstrižainės 800 x 480 taškų raiškos ekraną, ARM „Cortex A8“ procesorių, 512 MB darbinės atminties, 4 GB kaupiklį, atminties kortelių lizdą, „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ryšį, 2 400 mAh bateriją, kurios pakanka 3 valandoms darbo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(0)
(0)

Komentarai (7)