Ar tai Japonijos technologijų milžino eros pabaiga? Po 146 metų sėkmingo veikimo „Toshiba“ skelbia kardinalias kompanijos permainas  (3)

Maždaug 146 metus „Toshiba“ buvo vienas iš Japonijos aukštųjų technologijų pramonės simbolių. Iš plataus vartojimo elektronikos įmonės „Toshiba“ išaugo į milžiną, galintį statyti ir elektrines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pardavusi savo atminties lustų gamybos verslą, kad išliktų, bendrovė dabar, reaguodama į aktyvių akcininkų spaudimą, išsiskirs į tris atskirus subjektus.

Trys atskiros įmonės daugiausia dėmesio skirs puslaidininkiams, infrastruktūrai ir įrenginiams. Anot „Reuters“, tokį žingsnį bent iš dalies paskatino 2015 m. įmonės valdymo skandalo pamokos. Pagrindiniai tikslai yra padidinti akcininkų vertę ir paskatinti aktyvius akcininkus, tokius kaip „Elliott Management“, „Farallon“ ir „Third Point“, pasitraukti.

Bendrovė teigia, kad savo pagrindines veiklas paskirstys į dvi naujas bendroves – vieną branduolinės energijos ir infrastruktūros paslaugoms, o kitą – prietaisams. Likęs „Toshiba“ verslas ir toliau egzistuos kaip atskiras subjektas, valdantis 40,6 proc. atminties lustų gamintojos „Kioxia“ ir kito susijusio turto.

Tikimasi, kad reorganizavimo procesas bus baigtas iki 2023 m. antrojo pusmečio, o bendrovė taip pat planuoja per dvejus metus akcininkams grąžinti 100 mlrd. jenų (875 mln. JAV dolerių). Generalinis direktorius Satoshi Tsunakawa pareiškime teigė, kad „per mūsų daugiau nei 140 metų istoriją „Toshiba“ nuolat tobulėjo. Siekdami sustiprinti savo konkurencinę padėtį, kiekvienai įmonei dabar reikia daugiau lankstumo, kad galėtų spręsti savo rinkos galimybes ir iššūkius.“

 

„Toshiba“ apie skilimą į tris bendroves paskelbė tik praėjus kelioms dienoms po to, kai 129 metų gyvuojantis konglomeratas „General Electric“ paskelbė apie panašų žingsnį. Prie šių dviejų bendrovių prisijungė „Johnson & Johnson“, kuri taip pat paskelbė, kad skirsis į dvi bendroves. Tuo tarpu nepatvirtintais duomenimis, „Western Digital“ derasi su „Kioxia“ dėl galimo susijungimo, kurio vertė gali siekti daugiau nei 20 mlrd. JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: