Kaip įdiegti Windows 10, kai diske trūksta laisvos vietos?  (5)

Norėdami savo kompiuteryje įdiegti neseniai išleistą Windows 10 operacinę sistemą, standžiajame diske turite turėti apie 20 GB laisvos vietos. Tokia yra oficiali kompanijos Microsoft rekomendacija. Tačiau ar visais atvejais tai yra neišvengiama?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūsų portalo skaitytojas Tomas pasidalino savo atradimu, kaip "apeiti" minėtąjį Microsoft'o reikalavimą - žemiau pateikame jo rekomendacijas, kuriomis remiantis Windows 10 įdiegsite net turėdami kompiuteryje gerokai mažiau nei 20 GB laisvos vietos. Žinoma, jei eksperimentą nuspręsite pakartoti patys, nepamirškite pasidaryti svarbių duomenų atsarginę kopiją.

Turiu planšetę Prestigio Multipad Visconte, Intel Celeron N2805 1,46 GHz, 2 GB RAM, 64-bit, 1280x800, 64 GB hard drive. Įdiegta Windows 8.1 ir Microsoft Ofiice 2013. Kietajame diske laisvos vietos - TIK 6,4 GB. Windows 10 diegimas baigėsi pranešimu:


Nepavyko įdiegti "Windows 10"
Nustatėme tokią kompiuterio būseną, kurią jis turėjo iki pradedant diegti "Windows 10"
0x80070070 - 0x2000C
Nepavyko diegimo etapas SAFE_OS dėl operacijos APPLY_IMAGE klaidos.


Microsoft support'as pareiškė (turiu elektroninius laiškus), jog: "...pranešimas, kurį gavote, reiškia, jog nėra pakankamai vietos kompiuterio diske...", po klausimo ką daryti, support'as atsakė, kad "...planšetė nėra pritaikyta Windows 10 operacinei sistemai diegti...".

Įjungiau savyje mygtuką "Logika".

Bet kuri diegiama programa diegimui reikalingą erdvę kuria ten, kur patalpintas diegimo failas. Prie planšetės prijungus standųjį diską su pakankami daug laisvos vietos (reikia prijungti ir maitinimą, diegimo procesui baterijos neužteks), jame sukūrus aplanką ir į jį įkėlus Media Creation Tool (tai Windows 10 diegimo failas) operacija pavyksta.

Taigi, jei turite panašią bėdą, tereikia susirasti papildomą kietą diską su pakankamu kiekiu atminties ir galėsite džiaugtis naująją Windows 10 operacine sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(28)
(7)
(21)

Komentarai (5)