Matote kreivas linijas? Štai, ką tai sako apie jūsų neuronus  ()

Šios horizontalios linijos atrodo nelygios ir lenktos, ar ne? Tačiau iš tiesų jos yra visiškai tiesios ir nupieštos lygiagrečiai viena kitos.



© Fibonacci (CC BY-SA 3.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Optical_illusion#/media/File:Caf%C3%A9_wall.svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai dar nėra tikri, kodėl ši iliuzija taip veikia, tačiau manoma, jog ji susijusi su neuronų, kurie regos žievėje atsakingi už orientaciją, sąveika, rašo „Live Science“.

Ši iliuzija pavadinta psichologo Hugo Miunsterbergo vardu, kuris pirmasis užfiksavo šią iliuziją. Tačiau ji kartais dar vadinama kavinės sienos iliuzija, mat XX a. 7-ajame dešimtmetyje šis keistas efektas buvo pastebėtas būtent ant kavinės sienos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 7,37€! Nuo saulės įkraunamos išorinės baterijos, belaidės ausinės su LED ekranais, išmanieji judesio davikliai, belaidės pompos ir įrankiai
3214 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

2) „Drillpro“ - 18V 280Nm suktukas, be baterijų

3) „Bakeey“ - 30000mAh išorinė baterija, įkraunama ir nuo saulės

4) „MUSTOOL MT005/MT005PRO“ - multimetras

5) „BlitzWolf BW-FYE16“ - belaidės ausinės su įspūdingu LED ekranu ir ANC

6) „SONOFF SNZB-03“ - 2 vnt., išmanieji judesio davikliai

Išsamiau

Ši iliuzija yra įdomi, nes susijusi su diskusijomis apie moduliarumą. Kaip rašoma „The Illusions Index“, remiantis hipoteze, kad protas yra modulinis, psichinis modulis yra tam tikras pusiau nepriklausomas proto padalinys, kuris dirba su tam tikro tipo įvestimis ir duoda tam tikro tipo išvestis ir kurio vidinė veikla nėra prieinama sąmoningam asmens suvokimui – viskas, ką galima sužinoti, yra tiesiog atitinkamos išvestys.

 

Taigi kavinės sienos iliuzijos atveju standartinis būdas paaiškinti, kodėl iliuzijos patyrimas išlieka, nors žmogus žino, kad patiria iliuziją, yra tas, kad modulis ar moduliai, sudarantys regos sistemą, yra tam tikru mastu kognityviai neprieinami, t. y. jų vidinis veikimas ir rezultatai negali būti paveikti sąmoningo suvokimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()