[ŽT] NASA zondo problemos: supainiojo mygtukus  ()

OSIRIS-REx zondo kapsulė sėkmingai nusileido nepaisant parašiuto problemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA atrado priežastį, kodėl parašiutui nepavyko išsiskleisti OSIRIS-REx zondo kapsulei leidžiantis į Žemę po to, kai jis nusileido ant asteroido Bennu. Tai teigiama NASA svetainėje.

Paaiškėjo, kad problema kilo dėl neteisingų laidų pažymėjimo projektavimo planuose, dėl kurių buvo gauti neteisingi parašiuto išskleidimo signalai. Siųstuvo pusėje žodis „pagrindinis“ turėjo reikšti pagrindinį parašiutą, o imtuvo pusėje – pirotechnikos įrenginį. Inžinieriai neteisingai sujungė dvi dalis, todėl parašiutas negalėjo išsiskleisti. Tačiau pagrindinis parašiutas veikė tinkamai ir kapsulė saugiai nusileido Žemėje daugiau nei minute anksčiau nei tikėtasi.

Vėliau, apdoroję asteroido Bennu paviršiaus mėginius, mokslininkai iš viso pasaulio planuoja gauti užuominų apie Saulės sistemos kilmę ir anglies asteroidų, tokių kaip Bennu, vaidmenį praeityje gyvybės Žemėje evoliucijoje. 

Ši misija yra reikšmingas NASA pasiekimas, nes zondas OSIRIS-REx sėkmingai paėmė asteroido Bennu paviršiaus mėginius ir grįžo į Žemę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: