Kinijos turgelio stebuklai: pirmasis pasaulyje toks išmanusis telefonas - iš flagmanų paimta dviguba kamera, metalinis korpusas, 3300 mAh baterija ir pigiau nei 100 € (Video)  (5)

Technologijų rinkos aspektu Kinija tikrai yra itin unikali valstybė. Būtent čia gimsta patys įdomiausi sprendimai, kuriais vėliau aprūpinamos masės pirkėjų visame pasaulyje. Atrodytų, dar visai neseniai vengėme Kinijoje gamintų išmaniųjų telefonų, tačiau kinams tereikėjo šiek tiek laiko ir jų produkcija jau tapo įprastinė daugumai europiečių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net jeigu esate iš tų skeptikų, kurie dar šių metų pradžioje manė, kad Kinijoje gaminti išmanieji telefonai visiškai neverti dėmesio, rekomenduojame nelikti tokiais pats kategoriškais ir metams artėjant prie pabaigos. Tereikia atidžiau žvilgtelėti, kaip stipriai patobulėjo Kinijos gamintojai ir požiūris keičiasi labai stipriai. Pavyzdžiui, visai nesenai pristatytas „OUKITEL U20 Plus“ išmanusis didžiausius skeptikus šį kartą sužavės ne tik savo dizainu, bet ir tvirtu metaliniu korpusu bei ekonominės klasės išmaniajam telefonui daugiau nei pakankamu našumu.

Šis 5,5 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) ekraną turintis išmanusis telefonas iš kitų kiniškų telefonų, žinoma, labiausiai išsiskiria dėl galinėje dalyje integruotos dvigubos kameros. Iki šiol tokią kamerą turėjo tik brangiausi flagmanai.

Galinė kamera naudoja 13 megapikselių „Sony IMX135“ jutiklį su interpoliacija iki 16 MP ir papildomą 0.3MP modulį. Kaip atrodo nuotraukos su dviguba kamera, galima pažiūrėti šiame video – tai pačios kompanijos bandymai realiose sąlygose:

Tolesnėje nuotraukoje matyti, kaip atrodo vaizdas panaudojus SLR technologiją, kuri paryškina pirmame plane matomą vaizdą, o foną švelniai pablukina.

Vis dėlto tai ne vienintelės telefono stiprybės. Kinijoje „OUKITEL U20 Plus“ itin teigiamai yra vertinamas ir dėl 3300 mAh talpos baterijos, naujos kartos keturių branduolių „MediaTek MTK6737“ centrinio procesoriaus, 2 GB operatyviosios RAM atmintinės bei „Mali-T720“ vaizdo plokštės.

Šiuo atveju svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad kuriant šį išmanųjį telefoną „OUKITEL“ taip pat bendradarbiavo su gerai visame pasaulyje žinomais gamintojais. Pavyzdžiui, ekranų gamybą Kinijos gamintojas „OUKITEL“ greičiausiai neatsitiktinai patikėjo „Sharp“, o kameros modulių tiekėju pasirinko „Sony“, kas taip pat turėtų džiuginti daugumą potencialių pirkėjų.

Galiausiai reikia paminėti, kad išmanusis telefonas „OUKITEL U20 Plus“ turi 16 GB vidinę atmintį, tačiau ją esant poreikiui galima praplėsti dar 128 GB. Be to, „OUKITEL U20 Plus“ taip pat yra parduodamas su iš anksto įdiegta „Android 6.0“ operacine sistema, integruotu piršto anspaudų skaitytuvu ir be jokios abejonės daugumą turėtų nustebinti ne tik dėl dviejų SIM kortelių palaikymo, bet ir dėl to, nes gali būti naudojamas tiek su micro, tiek su nano tipo SIM kortelėmis.

Žinoma, kiekvienam pirkėjui itin svarbiu aspektu tampa ir kaina. O ji šį kartą taip pat tikrai nesikandžioja. Kaip jau įprasta Kinijoje, pristatydami naują produkciją gamintojai į elektronines parduotuves visada atsiunčia nedidelę partiją produkcijos už ženkliai mažesnę kainą, o vėliau lieka įprastinės kainos modeliai. Jeigu paskubėsite, ir tapsite vienais pirmųjų „OUKITEL U20 Plus“ pirkėjų, tai Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ šį išmanųjį telefoną galėsite įsigyti mažiau nei už 100 € - naujienos rašymo metu už šią kainą parduodamų telefonų kiekis buvo keliolika vienetų. Vis dėlto liūdėti neteks ir visiems likusiems, nes „OUKITEL U20 Plus“ kaina iki švenčių neturėtų viršyti 120 €, o paskui gali tekti laukti naujų nuolaidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(13)
(10)

Komentarai (5)