Kinijos turgelio stebuklai: „Xiaomi Redmi 4“ į kampą stato garsiausius „Samsung“, „HTC“, „Apple“ ar „Sony“ flagmanus – aukštosios klasės išmanusis už 5 kartus mažesnę kainą (Video)  (6)

Aukštosios klasės išmanieji telefonai periodiškai kiekvienais metais ir toliau brangsta. Jeigu pagrindiniai rinkos žaidėjai ir toliau išlaikys tokius kainų augimo tempus, tai greičiausiai jau po keleto metų aukštosios klasės išmaniuosius telefonus galėsime lyginti su pirmaisiais mobiliaisiais telefonais, kurie savo laiku kainuodavo tūkstančiais JAV dolerių. Tokios tendencijos ypač patinka kinams, kurie nesidrovėdami pasiūlo kur kas pigesnių, bet ne prastesnių telefonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, kol „Samsung“, „HTC“, „Apple“ ar „Sony“ bendrovės aukštosios klasės išmaniuosius telefonus pigiausiai yra linkusios pardavinėti ne mažiau nei už 700 JAV dolerių, pasaulinėje rinkoje savo sąlygas pradedantis diktuoti Kinijos gigantas „Xiaomi“ mano, kad tokios kainos pirkėjų atžvilgiu yra gerokai perspaustos. O kas svarbiausia, šiuos savo pasisakymus „Xiaomi“ rinkoje įrodo ne tik tuščiomis kalbomis, bet ir realiais darbais.

„Xiaomi Redmi 4“ pasaulinėje rinkoje priklausomai nuo konfigūracijos šiuo metu yra platinamas maždaug už 150 – 170 JAV dolerių, tačiau kad ir kaip keistai skamba – tai aukštosios klasės išmanusis telefonas.

Pilnai metalinis korpusas, aštuonių branduolių itin našus „Snapdragon 625“ centrinis procesorius, aukštosios raiškos (1920 x 1080) 5 colių IPS technologijos ekranas, „Adreno 506“ vaizdo plokštė bei maksimali 3 GB operatyvioji RAM atmintinė.

Puikiai suprantama, kad pažiūrėjus į kainą, visi ims ieškoti prie ko prikibti – juk kažkokia silpna vieta tikrai turi būti. Nesiginčysime, „Samsung“ ar „Apple“ išmanieji telefonai „Xiaomi Redmi 4“ tikrai lenkia kai kuriomis techninėmis charakteristikomis, tačiau atsižvelkite ir į tai, kad taip pat lenkia ir bent penkis kartus didesne kaina.

Tačiau tuo pačiu verta pripažinti, kad „Xiaomi Redmi 4“ be problemų išlaikyti savo vertę aukštosios klasės išmaniųjų telefonų segmente, nes greta jau paminėtų techninių ypatybių dar tenka pridėti itin sparčiai veikiančią 13 megapikselių kamerą, maksimalią 32 GB vidinę ROM atmintį ir 256 GB talpos microSD kortelių palaikymą. Be to, „Xiaomi“ taip pat tvirtina, kad išmaniajame telefone integruota 4100 mAh talpos baterija mažiau reikliems naudotojams be įkrovos gali tarnauti net iki 9 dienų.

Kad tai nėra vienkartinė „Xiaomi“ sėkmė galiausiai įrodo ir tai, kad išmaniųjų telefonų serijos „Redmi“ pardavimai per pastaruosius trejus metus jau spėjo perkopti 110 milijonų kopijų. Taigi, „Xiaomi Redmi 4“ tikrai nėra dar vienas vienkartinis vietinių kinų projektas – tai sukauptos patirties ir nuolatinio progreso rezultatas.

Šį ir kitus telefonus galima įsigyti pigiau per organizuojamą Cyber Monday akciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(9)
(17)

Komentarai (6)