Patys populiariausi robotai dulkių siurbliai iš Kinijos: kuo „Xiaomi Mi Robot“ geresnis už „ILIFE V7S Pro“ ir kada galima pataupyti ir rinktis pigesnį modelį (Video)  (11)

„ILIFE V7S Pro“ ir „Xiaomi Mi Robot“ yra vieni populiariausių kiniškų dulkių siurblių - šį rudenį juos labiausiai pirko ir lietuviai. Kaip ir galima nuspėti, populiaresnis buvo pigiau kainuojantis „ILIFE V7S Pro“, tačiau ne per daugiausiai atsiliko ir „Xiaomi Mi Robot“. Visgi jie populiarūs ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Pirkėjai giria juos abu, pabrėždami stipriąsias puses ir grindų švarą. „Xiaomi Mi Robot“ yra ženkliai brangesnis už konkurentą, bet ar tikrai geresnis? Štai ką apie tai mano Vacuumsguide.com apžvalgininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotiniai dulkių siurbliai yra puikūs pagalbininkai namuose. Jie valo kur kas dažniau nei valytų jų savininkai, patys pasirūpina savo baterijomis, veikia tyliai ir pakankamai našiai. Jų kainos svyruoja labai plačiuose rėmuose, todėl dažnai atrodo, kad pigesni dulkių siurbliai yra niekam tikę. Į tai verta žvilgtelėti atidžiau - ar „ILIFE V7S Pro“ stipriai skiriasi nuo brangesnio „Xiaomi Mi Robot“?

Dizainas

Dulkių siurblio dizainas, aišku, niekam nėra prioritetas. Tačiau jei jau jūsų namuose ant grindų nuolat sėdės robotas, jis turi bent jau nekristi į akis. „ILIFE V7S Pro“ pasižymi labai paprasta forma, neturi akivaizdžių atsikišimų, o pastelinė rožinė spalva neturėtų per daug erzinti. Kai kurie apžvalgininkai šį dulkių siurblį netgi pavadina gražiu.

Tuo tarpu „Xiaomi Mi Robot“ turi nedidelį bokštelį, paryškintą raudonais elementais. Pats robotas yra matinės baltos spalvos. Tikėtina, kad ant grindų jis trauks dėmesį, tačiau tai nebūtinai yra blogas dalykas.

Baltos spalvos prietaisai labai ilgą laiką buvo standartas buitinėje technikoje, nes jie tarsi simbolizuoja švarą. „ILIFE V7S Pro“ ir „Xiaomi Mi Robot“ yra beveik tokio pat dydžio. Aišku, „Xiaomi“ gaminys yra šiek tiek aukštesnis ir vos vos didesnio skersmens, tačiau išmatavimai tikrai neturėtų nieko nulemti, nes skirtumas yra niekingai mažas. Juk svarbiausia yra valymo efektyvumas.

Kaip gerai „ILIFE V7S Pro“ ir „Xiaomi Mi Robot“ išvalytų jūsų namus?

Valymo efektyvumą apibrėžia du esminiai parametrai - siurbimas ir judėjimo schemos našumas. Pirmiausia pažiūrėkime, kaip „ILIFE V7S Pro“ ir „Xiaomi Mi Robot“ atlieka pagrindinę savo funkciją.

Abu dulkių siurbliai turi ir ritininį, ir vieną šoninį šepetėlį. Pastarojo priedo paskirtis yra sugriebti tuos nešvarumus, kurie yra pačiuose kambario pakraščiuose. Vacuumsguide.com atliko testą su popieriaus skiautėmis, ryžiais, kukurūzų miltais ir kitomis atliekomis ant kilimo ir ant kietų grindų.

Prieš žiūrint į rezultatus būtina priminti, kad „Xiaomi Mi Robot“ yra ne tik brangesnis, bet ir galingesnis - jo galia siekia 55 W, prie 22 W, kuriais pasižymi konkurentas.

Šiukšlės

ILIFE V7S PRO

XIAOMI MI

Kietos grindys

Popierius

85%

90%

Ryžiai

85%

95%

Kukurūzų miltai

95%

90%

Kitos atliekos

90%

95%

Kilimas

Popierius

70%

90%

Ryžiai

85%

100%

Kukurūzų miltai

70%

85%

Kitos atliekos

85%

100%

Taigi, „ILIFE V7S Pro“ pasirodė šiek tiek prasčiau. Šiam robotui gerai sekėsi ant kietų grindų (čia jis netgi surinko daugiau kukurūzų miltų nei brangesnis konkurentas), o štai ant kilimo - prasčiau.

Sunkiausiai sekėsi nuo kilimo pakelti kukurūzų miltus ir popieriaus skiautes. Tačiau visi rezultatai skiriasi labai nedaug - „Xiaomi Mi Robot“ laimėjo ne triuškinančia persvara.

Visgi, „ILIFE V7S Pro“ turi šį tą, kuo „Xiaomi Mi Robot“ pasigirti negali - grindų plovimo šepetį. Roboto apačioje lengvai prisegamas šepetys veiks ir sausas, ir šlapias. „ILIFE V7S Pro“ turi 0,3 litrų vandens talpą, kurios pakaks nemenkam kambariui išvalyti. Ne visi džiaugiasi ir naudoja šią funkciją, bet, kita vertus, nedaug pigesnių dulkių siurblių gali ja pasigirti.

Navigacija

Kitas valymo našumą nulemiantis veiksnys - navigacija. Kiekvienas siurblys turi pasirinkti geriausią važinėjimo schemą. Abu robotai gerai vengia kliūčių ir per daug į jas nesitranko. Visgi, šiuo požiūriu „Xiaomi Mi Robot“ yra kur kas geresnis.

„Xiaomi Mi Robot“ turi lazerinį jutiklį, kuris nuskenuoja aplinką ir padeda susidaryti virtualų patalpų žemėlapį. Iš pradžių robotas apvažiuoja perimetrą, o paskui zigzagu išvalo visą grindų paviršių. Tai - labai naši, tvarkinga schema.

„ILIFE V7S Pro“ pasikliauja savo giroskopu ir bamperiais, todėl patalpos schemos nesusidaro ir važinėja kur kas mažiau tvarkinga schema - galima net ir pasakyti, jog chaotiškai.

Visgi, bandymuose nematyti, kad ir šis robotas paliktų daug nešvarumų, tačiau reikia įvertinti svarbų dalyką - patalpos dydį. Jei patalpa nedidelė, tai chaotiškas „ILIFE V7S Pro“ judėjimas nekels problemų, bet jei didelė, jis greičiausiai pasimes ir paliks nevalytus plotus, tad tokiu atveju vertėtų rinktis tvarkingai judantį „Xiaomi Mi Robot“

Dar vienas abiejų dulkių siurblių palyginimas video siužete - labai gerai matosi skirtingos valymo schemos:

Kas dar svarbu?

Baterijos. Tai - šis tas įdomaus. Abu dulkių siurbliai su pilnai įkrautomis baterijomis gali dirbti maždaug tą patį laiką - 140-150 minučių. Aišku, važinėdamas labai našiai „Xiaomi Mi Robot“ per tą laiką gali kruopščiai išvalyti didesnį plotą. Tačiau įdomu tai, kad „ILIFE V7S Pro“ tiek laiko dirba su 2600 mAh baterija, o „Xiaomi Mi Robot“ - su 5200 mAh.

Filtrai. „Xiaomi Mi Robot“ gali surinkti 50 % daugiau dulkių ir turi gerą didelį HEPA filtrą. Tačiau jis nėra plaunamas. Tuo tarpu „ILIFE V7S Pro“ turi plaunamą dvigubą filtrą, kuris tarnaus ilgiau, bet filtruoja ne taip gerai ir į aplinką praleidžia kur kas daugiau dulkių.

Triukšmo lygis. „Xiaomi“ nuolat pabrėžia, kad kompanijos sukurtas dulkių siurblys veikia labai tyliai ir tai yra tiesa - su nustatyta maksimalia galia jis kelia tik 72 dB triukšmą. Tačiau „ILIFE V7S Pro“ šioje srityje aplenkia savo brangesnį konkurentą ir kelia tik 62 dB lygio triukšmą.

Kaina ir išvados. Akivaizdu, kad „Xiaomi Mi Robot“ yra neabejotinai geresnis dulkių siurblys. Jis valo kruopščiau, orą filtruoja geriau, surenka daugiau nešvarumų, yra galingesnis. Jis turėtų pirmas pasirinkimas, jei turite didelius namus. Tačiau ir kainuoja ne taip jau mažai - net ir su rudeninių išpardavimų nuolaida „Xiaomi Mi Robot“ šiuo metu kainuoja kiek daugiau nei 272 eurus.

Tuo tarpu „ILIFE V7S Pro“ nusileidžia savo konkurentui, bet ne tiek, kad būtų nenaudingas. Jis net turi privalumų, kuriais gali didžiuotis - yra tylus, patikimas, jo išlaikymas kainuoja mažiau, nes filtrai tarnauja ilgiau, tačiau ne taip efektyviai dirba savo darbą. Tačiau tai nėra didelė problema, jei namai nėra dideli - galima siurblį paleisti kelis kartus ir galiausiai jis patalpą išvalys ne ką prasčiau, nei brangesnis konkurentas. Tačiau nerekomenduojame šito roboto tais atvejais, kai namas yra didelis - jis gali tiesiog jame pasimesti. Pirkėjui belieka apsispręsti, ar pastebimi trūkumai nusvers svarstykles „Xiaomi Mi Robot“ naudai, nes „ILIFE V7S Pro“ pusėje yra ir ženkliai mažesnė kaina. Šiuo metu „ILIFE V7S Pro“ kainuoja €150,50.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(8)
(46)

Komentarai (11)