Pigiau geresnio roboto dulkių siurblio jau nerasite: išbandė „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir dvigubai brangesnį „Samsung PowerBot R9040“ - tiesiog kardinalus greičio skirtumas ir kur kas daugiau smegenų (Apžvalga, Video)  ()

Kas per kompanija yra „Samsung“ ir jos gaminami įrenginiai turbūt niekam nereikia aiškinti. Ši kompanija gamina praktiškai viską. Na, bet kas išdrįstų pasakyti, kad to paties nedaro ir „Xiaomi“? Šįkart nesileisime į detales ką viena kompanija gamina, o kita ne, bet orientuosimės į du ganėtinai panašius, bet tuo pačiu ir skirtingus robotus dulkių siurblius: „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ ir „Samsung PowerBot R9040“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne paslaptis, kad „Xiaomi“ kompanijos siūlomi technikos įrenginiai, o šiuo atveju „Xiaomi Mi Robot Vacuum“, yra aprūpinti ne tik naujausiomis technologijomis, bet ir kainuoja ženkliai mažiau nei kitų technologijų gigantų siūlomi robotai dulkių siurbliai.

Jei „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ dulkių siurblys įprastai kainuoja apie 350 eurų (Lietuvoje šio modelio turbūt negausite apskritai), o esant įvairioms akcijoms ir nuolaidoms, jį galima įsigyti už maždaug 300 eurų (šiuo metu kainos rekordiškai mažos - su 23% nuolaida kainuoja 265€), tai „Samsung PowerBot R9040“ su 150$ nuolaida kainuoja 550 - daugiau nei dvigubai brangiau

Tad ar vertas šis „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ robotas dulkių siurblys rimtesnio dėmesio, kuo jo funkcijos skiriasi nuo „Samsung PowerBot R9040“, kaip jie darbuojasi realiomis sąlygomis ir kuris yra geresnis? Visą tai išsiaiškinsime šioje apžvalgoje.

Išvaizdos ir specifikacijų skirtumai

„Mi Robot“ naudojasi lazerine sensorių sistema ir „SLAM“ algoritmu, kuris padeda robotui orientuotis erdvėje. Tuo tarpu „R9040“ naudojasi įprasta kamera ir sensoriais esančiais roboto kraštuose.

„R9040“ yra didesnis ir šiek tiek aukštesnis nei „Mi Robot“, taip pat ir atliekų dėžutė „R9040“ yra didesnė. „Mi Robot“ turi HEPA filtrą, kuris nėra plaunamas, ir nors „R9040“ turi plaunamą filtrą, bet kompanija nenurodo ar tai HEPA filtras.

Abu robotai palaiko Wi-Fi ryšį, „Mi Robot“ turi du mygtukus, o „R9040“ turi 3 mygtukus ir LED ekraną. Taip pat jis yra valdomas su valdymo pulteliu bei išmaniajame telefone esančią programėle. „Mi Robot“ neturi valdymo pultelio, bet jis yra taip pat valdomas su išamiajame telefone esančia programėle, kuri turi daugiau funkcijų nei „R9040“ programėlė.

Kalbant apie robotų motorizuotus šepečius, iškart galima pamatyti akivaizdžius šių dviejų robotų skirtumus. Motorizuotas didysis „Mi Robot“ šepetys yra beveik dvigubai trumpesnis nei „R9040“ motorizuotas šepetys, tačiau pastarasis neturi šoninio šepetėlio. O ar tai yra svarbus momentas, atsakys šių dviejų robotų testavimas.

Taip pat „R9040“ pagrindiniai ratukai yra didesni už „Mi Robot“, tad teoriškai jam turėtų būti lengviau važiuoti per nelygius paviršius. O kadangi „R9040“ yra didesnis už „Mi Robot“ dulkių siurblį, tai jis turi dar papildomai 4 mažus ratukus, kurie jam padeda judėti, o „Mi Robot“ užtenka ir vieno papildomo ratuko.

Robotų dulkių siurblių testavimas ir rezultatai

Apžvalgos autorius ant grindų išpylė 50 gramų įvairių šiuklių: dulkių, avižinių dribsnių, plaukų. Visas jas paskleidė po įvairias grindų vietas: aplink kėdės kojas, kambario viduryje, palei sienas ir kambario kampuose.

Pirmasis buvo testuojamas „Samsung PowerBot R9040“ robotas dulkių siurblys. Po 30 minučių darbo, apžvelgus rezultatus matyti, kad „R9040“ šiekt tiek paliko šiukšlių aplink kėdės kojas, taip pat palei sieną ir daugiausiai šiušklių liko kambario kampe šalia durų. Tad iš 50 gramų išpiltų šiukšlių, „R9040“ surinko 45 gramus.

Tada atėjo eilė testuoti „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ dulkių siurblį. Viena iš žaviausių jo savybių, kad jis apvažiuodamas teritorijos perimetrą nuskenuoja visą teritoriją ir pasidaro kambario valymo žemėlapį ir tada sistemingai pradeda valyti teritoriją. Jis nevažinėja po kambarį bet kaip, kuo dažniausiai pasižymi kiti robotai dulkių siurbliai.

Tad išvalyti kambarį „Mi Robot“ prireikė vos 12 minučių. Didžiąją dalį šiukšlių „Mi Robot“ dulkių siurblys sugebėjo surinkti, visgi, šiek tiek šiukšlių liko pačiame kambario kampe prie pat durų.

Pasvėrus kiek sugebėjo „Mi Robot“ susiurbti šiukšlių, svarstyklės parodė, kad iš 50 gramų išpiltų šiukšlių „Mi Robot“ surinko 47 gramus. Ir nors „Mi Robot“ atliekų dėžutę ištuštinti nėra taip patogu kaip „R9040“, tačiau „Mi Robot“ robotas dulkių siurblys yra neabejotinai efektyvesnis.

Galutinis verdiktas

„Samsung PowerBot R9040“ robotas dulkių siurblys užtruko 30 minučių kol išvalė kambarį, kai „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ dulkių siurbliui užteko 12 minučių. Tad neabejotinai „Mi Robot“ yra gerokai efektyvesnis nei „R9040“. 

Pagal valymo trukmę „Samsung PowerBot R9040“ labiau panašus į ILIFE robotus, tačiau pastarųjų kaina daugiau nei 3 kartus mažesnė (pvz., ILIFE V5 iš ES sandėlio dabar kainuoja 95€), o valymo efektyvumas yra labai panašus (ILIFE robotų apvalgos). Tiesa,  ILIFE robotai, skirtingai nei Xiaomi, neturi galimybės nuskenuoti visą teritoriją, tad tiesiog netinkami didesnėse patalpose nei 100 kvadratinių metrų - tiesiog pasiklysta ir chaotiškai judėdami palieka nevalytas zonas. O štai butuose ILIFE robotai labai geras dalykas, todėl jie patenka ir į perkamiausių prekių dešimtukus

„Samsung PowerBot R9040“ yra gana panašus į „Roomba“ robotus dulkių siurblius, bet „Xiaomi Mi Robot Vacuum“ yra gerokai geresnis variantas. Jis turi žymiai geresnius sensorius, išmanioji programėlė gerokai pranašesnė ir turi daugiau funkcijų bei pateikia išsamesnę informaciją. Taip pat ir atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį, neabejotinai nugalėtoju tampa „Xiaomi Mi Robot Vacuum“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(12)
(4)

Komentarai ()