Kinijos turgelio stebuklai: itin retas pasiūlymas, kokių dažnai nebūna – 232€ pigiau siūlomas pilnai metalinio korpuso nešiojamas kompiuteris „Xiaomi Mi Notebook Air“su 13,3“ ekranu, „Intel Core i5“, 8 GB RAM ir angliška „Windows 10“ versija  ()

Nešiojamas kompiuteris yra lygiai toks pats svarbus atributas kaip ir išmanusis telefonas. Išmaniuosius telefonus įsigyti Kinijoje jau įpratome, nes tai leidžia sutaupyti. Taigi, kyla natūralus klausimas, o kodėl gi Kinijoje neįsigijus ir nešiojamo kompiuterio? O kad tai daryti verta, puikiai patvirtina tarptautinio dėmesio jau spėjęs susilaukti nešiojamas kompiuteris „Xiaomi Mi Notebook Air 13.3 Global Version“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-07-30 Kinijos turgelio stebuklai: itin retas pasiūlymas, kokių dažnai nebūna – 232€ pigiau siūlomas pilnai metalinio korpuso nešiojamas kompiuteris „Xiaomi Mi Notebook Air“su 13,3“ ekranu, „Intel Core i5“, 8 GB RAM ir angliška „Windows 10“ versija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Tai vienas iš nedaugelio kiniškų nešiojamų kompiuterių, kuris yra pilnai pritaikytas tarptautinei rinkai – jis pas pirkėją iš karto atkeliauja su angliška „Windows 10 Home“ operacinės sistemos versija.
  • Pilnai metalinis korpusas.
  • Piršto atspaudų skaitytuvas.
  • 13,3 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080, 166 PPI) ekranas.
  • Itin siauras kraštinių rėmelis.
  • Labai našus 4 branduolių „Intel Core i5-8250U“ centrinis procesorius.
  •  „NVIDIA GeForce MX150“ vaizdo plokštė (2 GB RAM) – retas atvejis kiniškuose kompiuteriuose surasti dedikuotą vaizdo plokštę
  • 8 GB DDR4 tipo RAM
  • 256 GB M.2 tipo SSD diskas
  • 5400 mAh talpos 4 celių baterija – jos pakanka 9 valandoms darbo.
  • Nepriekaištingą garso kokybę užtikrina du AKG garsiakalbiai bei įdiegtas „Dolby Advanced Audio“ techninis sprendimas.
  • Dvi USB 3.0, viena USB C tipo jungtis, HDMI vaizdo išvestis .
  • Bluetooth 4.1 ir WiFi 802.11ac ryšio moduliai.
  • Itin kompaktiškas korpusas – jo matmenys 30,9 x 21,1 x 1,48 cm
  • Labai lengvas – vos  1,31 kg.

Kaina

Jeigu ruošiatės pirkti „Xiaomi Mi Notebook Air“ nešiojamą kompiuterį, tuomet norime pabrėžti, kad itin atidžiai peržiūrėtumėte technines charakteristikas. Kitaip sakant, rinkoje yra parduodama labai daug skirtingų „Xiaomi Mi Notebook Air“, tačiau tik dalis nešiojamo kompiuterio variantų yra pilnai pritaikyti tarptautiniam naudojimui.

Atkreipiame dėmesį, kad šiuo atveju kaina gali ženkliai skirtis priklausomai nuo integruoto CPU. Jeigu norite maksimalaus našumu, tuomet ieškokite „Xiaomi Mi Notebook Air“ varianto su „Intel Core i5-8250U“ centriniu procesoriumi.

  • Šiuo metu geriausią kainą „Xiaomi Mi Notebook Air“ su „i5-8250U“ CPU siūlo „Gearbest“ – 818 € su 31% nuolaida. Išpardavimas labai trumpas, baigsis antradienio vakare.
    Siuntimas į Lietuvą nemokamas, „Priority Line“ metodu – siunčiant šiuo būdu nebūna jokių papildomų mokesčių.
  • Lietuvoje už tokios komplektacijos nešiojamą kompiuterį atitinkamai tenka mokėti apie 1050 €
  • Oficialioje „AliExpress“ elektroninėje „Xiaomi“ parduotuvėje už „Xiaomi Mi Notebook Air“ šiuo metu tenka mokėti dar daugiau – 1175 €
  • Nešiojamą kompiuterį pirkdami Kinijoje, o ne Lietuvoje šiuo metu galite sutaupyti per 232 eurus

Nešiojamas kompiuteris „Xiaomi Mi Notebook Air“ daugelį pirkėjų ir apžvalgininkų žavi dėl tos priežasties, nes itin ploname korpuse sugeba sutalpinti aukštosios klasės nešiojamiems kompiuteriams būdingą našumą.

Šiuo atveju tiesiog tenka pripažinti, kad šis nešiojamas kompiuteris puikiai tinka ne tik kasdieniniam darbui biure, bet ir pramogoms, o dėl savo gerų mobilumo savybių gali tapti nepakeičiamu pagalbininku net ir kelionėse.

Šiuo atveju norisi pabrėžti dar ir tai, kad „Xiaomi Mi Notebook Air“ labai vertina tie pirkėjai, kurie taip pat nešioja „Xiaomi Mi Band 2“ fizinį aktyvumo asistentą.

Kitaip sakant, šiame nešiojamame kompiuteryje yra įdiegtas unikalus sprendimas, kuris leidžia „Xiaomi Mi Notebook Air“ atrakinti tiesiog naudojantis „Xiaomi Mi Band 2“.

Tenka pripažinti, kad tai ne tik patogu, bet dar ir leidžia sutaupyti šiek tiek laiko, jeigu prisijungimui prie kompiuterio įprastai naudojate tikrai sudėtingą ir ilgą slaptažodį.

Svarbu pabrėžti ir tai, kad nors ir „Xiaomi Mi Notebook Air“ nešiojamame kompiuteryje yra integruotas 256 GB talpos SSD diskas, pastarąją vidinę atmintį bet kada galėsite praplėsti. Toks sprendimas tampa įmanomas dėl tos priežasties, nes gamintojas pasirinko motininę plokštę su papildoma PCIe jungtis dar vienam SSD diskui prijungti.

Atsiliepimai

„Xiaomi Mi Notebook Air“ nešiojamam kompiuteriui populiarumo tikrai netrūksta. Tą patvirtina ne tik apžvalgininkai, bet ir Gearbest pirkėjai. Susumavus pastarųjų vertinimus paaiškėja, kad pirkėjai „Xiaomi Mi Notebook Air“ skyrė 4,84 žvaigždučių įvertinimą iš 5 galimų. Kitaip sakant, daugelis pirkėjų šiam nešiojamam kompiuteriui skyrė maksimalų balą, o tokių, kurie „Xiaomi Mi Notebook Air“ vertintų blogai kol kas išvis nebuvo.

O štai keli jų komentarai:

Andrew. Tai nuostabus nešiojamas kompiuteris. Man labai patinka klaviatūra bei pelę atstojantis lietimui jautrus paviršius. „Xiaomi Mi Notebook Air“ surinkimo kokybė yra tiesiog puiki ir aš netgi drįstu teigti, kad ji prilygsta „Apple“ nešiojamiems kompiuteriams. 13,3 colių įstrižainės ekranas taip pat yra geriausias pasirinkimas, nes tai leidžia turėti galingą nešiojamą kompiuterį ne tik namuose, bet ir keliaujant. Taip pat mane maloniai stebina baterijos galimybės. Nors kompiuteriu naudojuosi gana intensyviai, baterija vis tiek laiko apie 7 valandas.

Michał. Tai turbūt geriausias pasirinkimas už tokią kainą. „Xiaomi Mi Notebook Air“ ne tik atrodo kaip aukščiausios klasės nešiojamas kompiuteris, bet būtent toks ir yra. Jis stebina puikiai išvaizda bei taip pat yra labai lengvas. Tuo tarpu ekranas yra labai ryškus ir visas spalvas atkuria tiesiog puikiai. Be to, užsikrauna taip greitai, kad tu net neturi galimybės suspėti atsiminti savo slaptažodį.

Robin. Minimalistinis dizainas, kuris primena „Macbook Air“, puiki surinkimo kokybė bei itin greitais per PCIe jungtį prijungiamas SSD diskas. Mane maloniai stebina kaip greitai įsikrauna šio nešiojamo kompiuterio baterija, kaina taip pat yra neįtikėtinai puiki, o ekranas ne tik ryškus, bet ir labai tikroviškai atkuriantis spalvas.

Krs. Su šiuo nešiojamu kompiuteriu yra viskas labai gerai: puikus ekranas, geri garsiakalbiai, didelis našumas, kurio pakanka net ir žaidimams. Mane taip pat maloniai stebina baterijos tarnavimo galimybės, o jos įkrovimas yra neįtikėtinai greitas. Be to, MX150 vaizdo plokštę turinti „Xiaomi Mi Notebook Air“ versija pasižymi kur kas geresniu aušinimu nei su 940MX GPU.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(15)
(-6)

Komentarai ()