Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos visiškai berėmiam telefonui „Cubot P20“ su „Android 8.0“, 4000mAh baterija ir 6,18“ ekranu: „už tokią kainą tai vienas geriausių telefonų rinkoje“ (Aprašymas, Apžvalgos, Video)  ()

JAV korporacija „Apple“ viena pirmųjų padiktavo rinkai kaip turi atrodyti praktiškai kraštinio rėmelio neturintis išmanusis telefonas. Anksčiau buvome įpratę, jog naujos kartos techninius sprendimus bent jau keletą metų galėsime įsigyti tik iš prestižinių gamintojų. Vis dėlto laikai greitai keičiasi, kas reiškia, kad dabar naujausias technologijas praėjus vos pusmečiui po jų pristatymo mums jau gali pasiūlyti ir praktiškai kiekvienas suinteresuotas Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Ekranas: 6,18 colių įstrižainės itin siaurą kraštinį rėmelį turintis „In-Cell“ technologijos ekranas su 2246 x 1080 px raiška, 19:9 kraštinių santykis, o taškų skaičius colyje siekia 403 (PPI).
  • Procesorius: 8 branduolių 1,5 GHz taktinio dažnio „MediaTek MTK6750T“ centrinis procesorius.
  • Vaizdo plokštė: ARM Mali-T860 MP2.
  • Atmntis: 4 GB RAM 64 GB vidinė duomenų atmintis, kurią esant reikalui bet kada galima praplėsti dar 128 GB naudojant MicroSD kortelę.
  • Kameros: dviguba galinė kamera (20 MP + 2 MP) su autofokusavimo funkcija bei blykste. Priekyje integruota 13 MP kamera.
  • OS: „Android 8.0“ operacinė sistema, turi lietuvių kalbos palaikymą.
  • Baterija: 4000 mAh talpos baterija – 243 valandos budėjimo režimu, 30 valandų pokalbių arba 6 val. video žiūrėjimui.
  • Autorizacija: piršto antspaudų skaitytuvas galiniame dangtelyje.
  • Jungtys: 3.5 mm audio jungtis, micro USB 2.0.
  • Ryšiai: 4G LTE (visi dažniai Lietuvoje - FDD B1/3/7/8/20), GPS, WiFi bei Bluetooth 4.0 ryšio moduliai. GPS, GLONASS, FM radijas.
  • Jutikliai: akselerometras.
  • Korpusas: aliuminio rėmas.
  • Išskirtinės savybės: tai visiškai naujas ekonominės klasės berėmis išmanusis telefonas su Notch tipo ekranu, todėl dizaino aspektu prilygsta aukščiausios klasės flagmanams, turi „In-Cell“ technologijos ekraną, 4000mAh bateriją, o su nuolaidomis - labai gerą kainos/našumo santykį.
  • Matmenys ir masė: 15.60 x 7.52 x 0.85; 167 g.

Kaina

Išmanusis telefonas „Cubot P20“ vis dar išlieka gana egzotine preke visame pasaulyje. Vietinis Kinijos gamintojas „Cubot“ savo išmaniųjų telefonų platintoju visuomet pasirinka tik tarptautiniu mastu jau pripažintas Kinijos elektronines parduotuves. Šį kartą „Cubot P20“ išmanųjį telefoną bent jau kol kas buvo nuspręsta platinti tik „Gearbest“.

  • Anonso proga „Cubot P20“ Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ dabar galite įsigyti su 38% nuolaida už 112,45 €. Siuntimas iš Kinijos į Lietuvą šiuo metu yra nemokamas, akcija trunka iki 08.12 arba tol, kol užteks telefonų.
  • Lietuvoje neparduodamas

Pristatydamas „Cubot P20“ išmanųjį telefoną gamintojas nuolatos pabrėžia ekranui panaudotos „In-Cell“ technologijos privalumus. Pasak gamintojo, ši technologija leidžia sukurti plonesnius nei įprastai lietimui jautrius ekranus, todėl „In-Cell“ technologiją naudojantys išmanieji telefonai išsiskiria itin plonu korpusu („Cubot P20“ korpuso storis – 0,85 cm). Beje, ši technologija taip pat padeda užtikrinti itin gerą išmaniojo telefono ekrano matomumą net ir saulės atokaitoje.

Šiuo atveju taip pat norisi pabrėžti gale integruotos dvigubos kameros privalumus. Čia svarbu pabrėžti, kad „Cubot P20“ galinė kamera naudoja „Samsung“ sensorius ir taip pat dar gali pasigirti įdiegtu „Bokeh“ algoritmu, kurio pagalba šiuo išmaniuoju telefonu pavyksta užfiksuoti DSLR fotoaparatams kokybe prilygstančias nuotraukas. Beje, „Cubot P20“ išmaniajame telefone įdiegta kameros programinė įranga ypatinga dar ir dėl tos priežasties, nes fotografijos fokusavimo nustatymus leidžia keisti net ir tuomet, kai nuotrauka jau yra užfiksuota.

Galiausiai atkreipkite dėmesį ir į tai, kad 4000 mAh talpos bateriją šiuo atveju gamintojui pavyko sutalpinti vos 0,85 cm storio korpuse. Gamintojas tvirtina, kad turėdamas tokios talpos bateriją „Cubot P20“ budėjimo režime gali veikti iki 243 valandų. Tuo tarpu be papildomos įkrovos vien tik pokalbiams šį išmanųjį telefoną galėsite naudoti maždaug apie 30 valandų, o jeigu nuspręsite žiūrėti filmus, tuomet „Cubot P20“ teks krauti maždaug kas 6 valandas.

Apžvalgininkų vertinimai

Nors „Cubot P20“ išmanusis telefonas prekyboje pasirodė dar visai neseniai, tačiau užsienio apžvalgininkai gana aktyviai dalijasi savo nuomone nuo pat pirmųjų dienų. Jie sutinka, kad „Cubot P20“ puikiai atitinka visus ekonominės klasės išmaniajam telefonui keliamus reikalavimus, o konkurentus dažnai nustumia į antrą planą dėl patrauklios kainos.

  • Wovow“ – „Išmanusis telefonas „Cubot P20“ gali pasigirti aukščiausios klasės dizainu, berėmiu ekranu, 64 GB vidine atmintimi ir 4 GB operatyviąja RAM atmintine, ilgai laikančia baterija bei pačia naujausia „Android“ operacinės sistemos versija. Trumpai tariant, silpnus „P20“ aspektus pilnai kompensuoja itin gera išmaniojo telefono kaina, kuri šiuo atveju „Cubot P20“ tikrai pilnumoje priartina prie geidžiamiausių išmaniųjų telefonų sąrašo šioje kainos kategorijoje.“.
  • Neowin“ – „Tenka pripažinti, kad „Cubot P20“ siūlo itin daug galimybių už labai patrauklią kainą. Atsižvelgiant tiek į dizainą, tiek ekraną, tiek baterijos tarnavimo galimybes šis išmanusis telefonas pilnai pateisino mano lūkesčiu mažiau nei 150 eurų kainuojančių išmaniųjų telefonų kategorijoje. Kitaip sakant, tenka sutikti, kad „Cubot“ šį kartą atliko puikų darbą, kuris įrodo, kad daugiau nėra jokio pagrindo įsigyti brangius išmaniuosius telefonus, kadangi maksimalią naudojimosi patirtį mums nuo šiol pilnai gali suteikti ir kur kas mažiau kainuojantys išmanieji telefonai.“.
  • Zi Reviews Tech“ – „Stebuklų čia nėra - visiškai normalu, kad tiek kainuojantis išmanusis telefonas turi tiek teigiamų, tiek neigiamų aspektų. Tačiau taip pat tenka sutikti, kad „Cubot P20“ yra šiuolaikiškai ir stilingai atrodantis ekonominės klasės išmanusis telefonas. Vienintelis nepatogumas su kuriuo šiuo atveju gali tekti susidurti – kaina be nuolaidų yra didoka. Vis dėlto pasitaikius gerai progai ir pamačius „Cubot P20“ su nuolaida, būtent kaina ir tampa tuo aspektu, kuris vilioja įsigyti šį išmanųjį telefoną“.

  • Tech Brothers“ – „Jeigu kalbėti labai atvirai, tai aš nesuprantu, kodėl berėmis išmaniųjų telefonų dizainas dabar yra toks populiarus. Tačiau „Cubot P20“ šiuo atveju neatsilieka nuo naujausių tendencijų ir tai džiugina. „Cubot P20“ korpusas yra pagamintas iš plastiko, bet naudojant metalinį rėmelį. Be to, šis išmanusis telefonas turi integruota Micro USB jungtį, tačiau pranašumą vis dar įgyja dėl integruotos 3,5 milimetrų ausinių jungties. Kitaip sakant, „Cubot P20“ – tai atnaujinto dizaino senesnės kartos „Cubot X18 Plus“ išmaniojo telefono versija („Cubot X18 Plus“ apžvalga ir palyginimas su garsiaisiais „Xiomi Redmi 5 Plus“). Taigi, jeigu vertinate naujos kartos išmaniųjų telefonų dizainą, tuomet „Cubot P20“ bus tikrai puikus pasirinkimas. Tuo tarpu jeigu susižavėjote tik „Cubot P20“ techninėmis galimybės, o ne dizainu, tai reiškia, kad „Cubot X18 Plus“ jums greičiausiai bus labiau tinkamas variantas.“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(9)
(4)

Komentarai ()