Kinijos turgelio stebuklai: 360 laipsnių vyrius turintis, 2018 metais anonsuotas nešiojamas kompiuteris „Teclast F5“ su „Intel“ procesoriumi, „Windows 10“, neįtikėtinai gera kaina ir 6 skirtingais darbo režimais (Video)  ()

Vis dažniau ir dažniau tenka pripažinti, kad vietiniai Kinijos gamintojai tikrai moka gaminti ne tik išmaniuosius telefonus. Pavyzdžiui, vis dar esame įpratę manyti, kad mobilūs ir daug įvairių funkcijų turintys nešiojami kompiuteriai yra itin brangūs, tačiau kinai viską sparčiai verčia aukštyn kojomis- puikų ekonominės klasės nešiojamą kompiuterį šiuo metu Kinijoje be didelių problemų galite įsigyti už išmaniajam telefonui prilygstančią kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • „Teclast F5“- tai bene pirmasis 2018 metais anonsuotas ir itin geru mobilumu išsiskiriantis ekonominės klasės nešiojamas kompiuteris, kuris kainos atžvilgiu yra prieinamas kiekvienam norinčiam. Gali būti naudojamas net 6 skirtinguose darbo režimuose, nes turi 360 laipsnių vyrius.
  • Pilnai metalinis korpusas.
  • Aukštosios raiškos (1920 x 1080), 11,6 colių įstrižainės lietimui jautrus ekranas.
  • 8 kartos keturių branduolių „Intel Gemini Lake N4100“ centrinis procesorius.
  • Vaizdo plokštė – „Intel UHD Graphics 600“.
  • 8 GB DDR4 tipo RAM
  • 128 GB (SSD) duomenų atmintis, tačiau esant reikalui ją galima praplėsti naudojant papildomą PCIe jungtį.
  • Įdiegta „Windows 10 Home“ operacinė sistema (angliška versija).
  • 3850 mAh talpos baterija, 5 val. filmų peržiūrai.
  • Yra aprūpintas 802.11ac WiFi ir Bluetooth 4.2 ryšio moduliais.
  • Turi USB C jungtį, standartinį 3,5 mm ausinių lizdą bei Micro HDMI išvestį.
  • 13 milimetrų storio korpusas.
  • Sveria vos 980 gramų.

Kaina

Nešiojamas kompiuteris „Teclast F5“ prekyboje Kinijos elektroninėse parduotuvėse pasirodė įpusėjus 2018 metų rugpjūčio mėnesiui. Atkreipkite dėmesį, kad šio nešiojamo kompiuterio kaina gali ženkliai skirtis priklausomai nuo elektroninės parduotuvės.

  • „Gearbest“ šiuo metu taiko 22%, todėl „Teclast F5“ dabar galite įsigyti vos už 287,26 €, akcija trunka kelias dienas. Į Lietuvą siunčiamas nemokamai registruotu paštu
  • „AliExpress“ nešiojamą kompiuterį „Teclast F5“ be nuolaidų parduoda už 418 €.

Ekonominės klasės nešiojamas kompiuteris „Teclast F5“ bene labiausiai šiuo metu yra mėgstamas dėl savo mobilumo savybių - dėka 360 laipsnių vyrių jis gali būti naudojamas net 6 skirtinguose darbo režimuose - nuo planšetinio kompiuterio ir piešimo lentos iki paprasto nešiojamo kompiuterio ar demonstracinio ekrano. 

Šiuo metu rinkoje sunku rasti alternatyvų „Teclast F5“, kadangi šis nešiojamas kompiuteris turi pilnai metalinį korpusą, yra labai pigus, o esant reikalui gali atstoti tiek planšetinį kompiuterį, tiek atitinkamai labai praversti konferencijų ar pristatymų metu.

Be to, čia svarbu pabrėžti ir tai, kad „Teclast F5“ integruotas aštuntos „Gemini Lake” kartos centrinis procesorius išsiskiria 14 nanometrų architektūra, siūlo iki 30% didesnį našumą nei ankstesnės kartos „Intel“ CPU ir taip pat maloniai stebina momentine dažnio didinimo technologija, kuri šiuo atveju leidžia pasiekti net 2,4 GHz taktinį dažnį. Įdomu ir tai, kad „Intel Gemini Lake N4100“ dar gali pasigirti integruotu dviejų dažnių (2,4 GHz ir 5 GHz) WiFi ryšio moduliu.

Galiausiai įvertinkite ir tai, kad prie „Teclast F5“ nešiojamo kompiuterio atskirai dar galima įsigyti ir aktyvų rašiklį „Teclast TL - T6“. Šis rašiklis stebina ne tik iš aliuminio pagamintu korpusu, iki 180 dienų laikančia baterija, bet ir savo tikslumu. Kitaip sakant, tai puikus papildomas įrankis, kuris gali praversti tiek verslo segmente, tiek realizuojant asmeninius su kompiuterine grafika susijusius hobius namuose.

Apžvalgininkų vertinimai

Kadangi „Teclast F5“ prekyboje pasirodė dar visai neseniai yra visiškai normalu, kad bent jau kol kas apie šį nešiojamą kompiuterį savo nuomonės pirkėjai nespėjo išreikšti. Vis dėlto kai kurie užsienio apžvalgininkai turėjo galimybę su „Teclast F5“ susipažinti dar anksčiau. Pirmosios apžvalgininkų nuomonės aiškiai parodo, kad „Teclast F5“ puikiai atitinka visus ekonominės klasės nešiojamam kompiuteriui keliamus reikalavimus.

  • „Wovow“ -  Atsižvelgiant į kainą „Teclast F5“ yra puikus pasirinkimas šį nešiojamą kompiuterį vertinant tiek pagal aparatinę įrangą, tiek pagal surinkimo kokybę. Taip pat norisi pabrėžti, kad „Teclast F5“ našumo šiuo atveju tikrai pilnai pakanka darbui biure, tiek svarbiausioms pramogoms namuose. Manau, kad pagrindinis „Teclast F5“ konkurentas šiuo metu yra „Cube Thinker“  (kainuoja 635€) nešiojamas kompiuteris. Nors pastarasis nešiojamas kompiuteris yra daug brangesnis, tačiau bendrame kontekste tiek „Teclast F5“, tiek „Cube Thinker“ siūlo labai panašų našumą ir galimybes.
  • „GearOpen“ – „Teclast F5“ pavyzdys puikiai patvirtina, kaip kokybiškas produktas pateisina pirkėjo lūkesčius visais aspektais. Kitaip sakant, jis išsiskiria patrauklia kaina ir reikalingomis funkcijomis – būtent to trokšta kiekvienas pirkėjas. Žinoma, pagrindiniu „Teclast F5“ privalumu tampa galimybė jį naudoti skirtinguose darbo režimuose, kurią šiuo atveju suteikia 360 laipsnių vyriai. Įvertinus „Teclast F5“ kainą galiausiai tenka pripažinti, kad geresnių ekonominės klasės nešiojamų kompiuterių alternatyvų šiuo metu surasti praktiškai neįmanoma.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()