Kinijos turgelio stebuklai: anonso nuolaidos naujos kartos nešiojamam kompiuteriui „Xiaomi Mi Notebook“ – „i5“ CPU, iki 32 GB RAM, „GeForce“ vaizdo plokštė, 1TB diskas ir pigiau nei 600€ („Xiaomi Mi Notebook“ kaina, Specifikacijos)  ()

„Xiaomi Mi Notebook“ – tai naujos kartos 15,6 colių įstrižainės ekraną turintis nešiojamas kompiuteris, kuris garsėja integruota išorine vaizdo plokšte „GeForce MX110“ bei unikalia iš dviejų ventiliatorių sudaryta aušinimo sistema. Dėl šių techninių charakteristikų „Xiaomi Mi Notebook“ yra puikiai tinkamas ne tik darbui, bet ir pramogoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Xiaomi Mi Notebook“ specifikacijos

  • Ekranas: 15,6 colių įstrižainė; FHD raiška (1920 x 1080); 178 laipsnių matymo kampas.
  • Procesorius: 8 kartos 4 branduolių 1,6 GHz taktinio dažnio „Intel Core i5-8250U“.
  • Vaizdo plokštė: integruota „Intel® UHD Graphics 620“; išorinė turinti 2 GB (GDDR5) atminintį „GeForce MX110“.
  • Atmintis:  4 GB RAM (DDR4 tipo), gali būti plečiama iki 32 GB;  128 GB SSD diskas; 1 TB HDD diskas.
  • OS: „Windows 10“ (pagal nutylėjimą kinų kalba, bet prie klausymų/atsakymų rašoma, kad gali būti parsisiunčiamas anglų kalbos paketas).
  • Baterija: 60 Wh; iki 9-10 budėjimo režimu.
  • Kamera: 1 MP (1280 x 720).
  • Jungtys ir lizdai: USB 2.0; 2 x USB 3.0; HDMI; 3,5 mm ausinių lizdas; 3-in-1 tipo kortelių skaitytuvas; gigabitinė (1000 Mbps) RJ-45 jungtis.
  • Ryšiai: Bluetooth: 4.1; IEEE 802.11b/g/n/ac WiFi (2.4GHz/5.0GHz).
  • Garsiakalbiai ir mikrofonas: turi mikrofoną; integruoti du „Dolby Audio“ techninį sprendimą palaikantys garsiakalbiai.
  • Korpusas: metalas.
  • Išskirtinės savybės: išorinė vaizdo plokštė bei unikali iš dviejų ventiliatorių sudaryta aušinimo sistema.
  • Matmenys ir masė:  38,2 x 25,35 x 1,99 cm; 2,18 kg.

„Xiaomi Mi Notebook“ kaina

Tokios modifikacijos „Xiaomi Mi Notebook“ nešiojamą kompiuterį šiuo metu parduoda tik Kinijos elektroninės parduotuvės „Gearbest“ ir „GeekBuying“. Kitose parduotuvėse galite rasti „Xiaomi Mi Notebook Pro“ nešiojamo kompiuterio modifikaciją, bet ji yra bene per pus brangesnė. Tuo tarpu ši modifikacija prekyboje pasirodė tik rugpjūčio mėnesio pabaigoje.

  • „Gearbest“ skelbia akciją, kurios metu „Xiaomi Mi Notebook“ galima įsigyti su 25% už 569,85 €. Nešiojamas kompiuteris iš „Gearbest“ yra siunčiamas iš Honkongo „Priority Line“ metodu už 1,67 € su aukštesniu nei įprastai prioritetu, todėl į Lietuvą turėtų atvykti per 10 – 20 dienų.
  • „GeekBuying“ už šį nešiojamą kompiuterį tenka mokėti 563,30 €, tačiau už siutimą papildomai dar teks mokėti 37,10 €, kas reiškia, jog galutinė kaina – 600,4 €.
  • Šiuo metu „Xiaomi Mi Notebook“ pirkdami „Gearbest“ galite sutaupyti apie 30 €.
  • Lietuvoje neparduodamas

„Xiaomi“ nešiojami kompiuteriai rinkoje tikrai nėra naujiena. Vis dėlto senieji „Xiaomi Mi“ serijos nešiojami kompiuteriai jau tikrai morališkai paseno. Džiugu pranešti, kad naujos kartos „Xiaomi Mi Notebook“ buvo kardinaliai atnaujinti, todėl nuo šiol puikiai tinka tiek žaidimų mėgėjams, tiek darbui biure ar namuose.

Pavyzdžiui, naujos kartos nešiojamas kompiuteris „Xiaomi Mi Notebook“ yra pilnai pritaikytas net ir didelių resursų reikalaujančioms užduotims atlikti. Už tai tenka dėkoti ne tik aštuntos kartos „Intel Core i5-8250U“ centriniam procesoriui, bet ir papildomai integruotai išorinei 2 GB vaizdo plokštei „GeForce MX110“. Praktika rodo, kad tokių nešiojamo kompiuterių resursų šiuo metu jau pilnai pakanka ne tik biuro programoms, bet ir vaizdo ar nuotraukų apdorojimui skirtoms programinėms įrangoms.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad „Xiaomi Mi Notebook“ yra integruota „Dolby Audio“ techninį sprendimą palaikantys du garsiakalbiai, o gerą šio nešiojamo kompiuterio aušinimą užtikrina unikali iš dviejų ventiliatorių bei dviejų oro padavimo kanalų sudaryta aušinimo sistema. Be to, 15,6 colių įstrižainės ekranas šiame nešiojamame kompiuteryje taip pat dar leidžia džiaugtis pilnavertiška skaičių klaviatūra.

Greičiausiai sutiksite, kad tokių nešiojamo kompiuterių resursų pilnai pakanka darbui. Vis dėlto „Xiaomi Mi Notebook“ gali puikiai tikti ir tiems skaitytojams, kurie nori žaisti šiek tiek seniau pristatytus kompiuterinius žaidimus. Ši galimybė tampa pilnai įmanoma dėl tos priežasties, nes „Xiaomi Mi Notebook“ turi du RAM lizdus, o maksimaliai šio nešiojamo kompiuterio RAM atmintis gali siekti net 32 GB.

„Xiaomi Mi Notebook“ šiuo metu lyginti su kitais nešiojamais kiniškais kompiuteriais nėra jokio pagrindo, nes šis nešiojamas kompiuteris tiesiog praktiškai visais aspektais yra geresnis, ir tiek. Pridėti norėtųsi tik tiek, kad ieškantiems mažesnės įstrižainės tokio tipo nešiojamo kompiuterio analogo dabar dar vertėtų atkreipti dėmesį ir į 13,3 colių ekranu aprūpintą naujos kartos nešiojamą kompiuterį „Xiaomi Mi Notebook Air“809,10€.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()