Daugiausia galimybių už mažiausią kainą - nuolaidų kuponas laidiniam autodiagnostikos įrenginiui su 2,4 colių ekranu, pilnu funkcionalumu ir galimybe ištrinti klaidas („Gocomma i300Pro“ kaina, Specifikacijos, 33% nuolaida)  ()

„Gocomma i300Pro“ yra mėgėjiškas automobilinės diagnostikos įrenginys su pakankamai plačiu funkcionalumu. Jis turi ilgą laidą su OBD2 jungtimi ir 2,4 colių ekraną, kuriame ir perskaitysite klaidas bei jas ištrinsite. „Gocomma i300Pro“ taip pat gali gyvai stebėti kai kuriuos automobilio parametrus, patikrinti jo duomenis. „Gocomma i300Pro“ turi daug pranašumų prieš pigesnius įrenginius, bet ir pats kainuoja visai nedaug


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Gocomma i300Pro“ specifikacijos

  • Funkcijos: skaito klaidų kodus, juos trina, rodo automobilio duomenis realiu laiku, grafiškai atvaizduoja parametrus, tikrina inspekcijos ir serviso būklę, gali parodyti automobilio informaciją (tokią kaip kėbulo numeris), valdyti kai kurias automobilio sistemas.
  • Jungtis: OBD2
  • Suderinamumas: veikia su dauguma automobilių, mikroautobusų, lengvųjų sunkvežimių, pagamintų po 1996 metų.
  • Duomenų skaitymo būdas: įrenginio 2,4 colių ekrane.
  • Papildomos funkcijos: žalias, geltonas ir raudonas perspėjimo signalas perspėja apie klaidas.
  • Išmatavimai ir masė: 12,50 x 8,00 x 2,40 cm, 188 gramai.

„Gocomma i300Pro“ kaina

  • Gearbest €26,97 su 33 % nuolaida, siuntimas į Lietuvą registruotu paštu kainuos 74 centus. Su nuolaidos kuponu GBYTBXX098 galutinė „Gocomma i300Pro“ kaina su siuntimu - €24,23.
  • „Gocomma i300Pro“ lietuviškose parduotuvėse neparduodamas.

„Gocomma i300Pro“ – tai automobilio diagnostikos įrenginys, pritaikytas veikti su automobiliais, turinčiais OBD2 jungtį. Šią prieigą turi absoliuti dauguma po 1996 metų pagamintų automobilių, nors jų funkcionalumas, žinoma, skiriasi priklausomai nuo gamybos metų – naujesni automobiliai tiesiog turi daugiau jutiklių. Tokie įrenginiai ypač praverčia bandant išsiaiškinti, kodėl skydelyje užsidegė vienas ar kitas informacinis pranešimas.

Rinkoje yra daug įvairių diagnostikos įrenginių, daug jų naudoja „Bluetooth“ technologiją. Šis sprendimas leidžia diagnostikai naudoti sau įprastus įrenginius – išmanųjį telefoną, planšetinį ar įprastą nešiojamą kompiuterį. Apie tokius įrenginius rašėme straipsnyje Kas yra ELM327 diagnostiniai įrenginiai ir kaip 4€ kainuojantis daiktas gali išgelbėti nuo didelės sąskaitos automobilių remonto dirbtuvėse? (Video)

Tačiau daug žmonių „Bluetooth“ įrenginiais nepasitiki , o ir vargo su jais šiek tiek daugiau – reikalinga programinė įranga, įkrautas kompiuteris, reikia susieti OBD2 skaitytuvą su išmaniu įrenginiu. Kitaip tariant, prietaisas su laidu yra nebloga tradicinė išeitis.

Būtent toks ir yra „Gocomma i300Pro“. Jis turi ilgą laidą su OBD2 jungtimi ir 2,4 colių ekraną, kuriame ir bus matomos įrenginio pastebėtos klaidos. Po ekranu esantys mygtukai leis naršyti po skirtingus klaidų pranešimus, rasti paaiškinimus, valdyti kai kurių automobilio sistemų funkcijas ar net ištrinti klaidas. „Gocomma i300Pro“ nėra profesionalams skirtas įrenginys, tačiau, jei gedimas nėra rimtas ar pasitaikė kokio nors jutiklio klaida, tą erzinantį pranešimą iš skydelio galima tiesiog ištrinti.

Po ekranu yra ir trys LED perspėjimo ženklai – žalias, geltonas ir raudonas. Tai – tik papildomas funkcionalumas, leidžiantis greičiau susidaryti įspūdį apie automobilio būklę (apie sistemas, kurias stebi kompiuteris).  Žalias LED užsidegs tada, jei klaidų automobilio kompiuteryje nebus pastabėta, geltonas – jei bus pastebėta viena klaida, raudonas – jei kelios klaidos vienoje ar keliose sistemose. Žinoma, klaidų kodus galėsite perskaityti tiesiai ekrane.

„Gocomma i300Pro“ gali nuskaityti klaidas – pamatysite jų kodus, pagal kuriuos išsiaiškinsite, kas buvo pastebėta. Jis taip pat gali tas klaidas ištrinti – jei nieko rimto nenutiko, jos neturėtų grįžti. Kartais klaidas tenka ištrinti ir po remonto. Šis įrenginys taip pat leis stebėti automobilio duomenis realiu laiku – pavyzdžiui, jis grafiškai gali atvaizduoti variklio sūkių pasikeitimą. Žinoma, galėsite sužinoti ir informaciją apie automobilio serviso būklę, kėbulo numerį ir kitus duomenis. Šiuo funkcionalumu „Gocomma i300Pro“ ir lenkia keliskart pigesnius konkurentus.

„Gocomma i300Pro“ pats yra gana pigus prietaisas, tačiau rinkoje yra ir 4-5 kartus pigesnių diagnostikos įrenginių. Kaip jie apskritai gali veikti? Na, visų pirma, jie dažniausiai neturi ekrano, mygtukų, laidų – visa tai kainuoja daugiau nei „Bluetooth“ modulis, todėl atsisakius šių patogių valdymo būdų sutaupoma pinigų. Jie dažnai nesiūlo ir tokio plataus funkcionalumo – nemažai pačių pigiausių įrenginių negali ištrinti klaidų kodų. Pigesni diagnostikos įrenginiai taip pat dažnai negali nuskaityti kėbulo numerių, todėl automobilio modelį tenka įvesti naudotojui – gaištamas laikas. Kai kurie įrenginiai net neturi galimybės patikrinti akumuliatoriaus būklę.

Šiuo požiūriu „Gocomma i300Pro“ yra labai funkcionalus įrenginys, tačiau tuo pačiu jis net nėra brangus. Jis kainuoja tiek, kad ne problema jį įsigyti ir vienai problemai iškilus, o vėliau jis tikrai dažnai pravers daugeliui automobilių savininkų. Visgi tokių įrenginių naudotojai visada pataria paskaitinėti atsiliepimus, forumus, pažiūrėti į vertinimus - tokie įrenginiai ne vienodai gerai veikia su skirtingų markių automobiliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()