Iš Vokietijos sandėlio, jokių mokesčių, 2 metų garantija ir europietiškas garantinis aptarnavimas - Geekmaxi skelbia nuolaidų kuponus naujausiems „Xiaomi“ telefonams, virtualios realybės akiniams, programuojamam robotui ir apžvalgininkų vienu geriausių biudžetinių nešiojamų kompiuterių laikomam „Teclast F7“ (Video)  ()

Internetinė parduotuvė Geekmaxi.com vėl pasiruošusi mus nudžiuginti. Šįkart paruošė nuolaidų ne tik naujausiems „Xiaomi“ kompanijos išmaniesiems telefonams: „Xiaomi Mi A2“, „Xiaomi Mi A2 Lite“, bet ir kokybiškam nešiojamam kompiuteriui „Teclast F7“, „Xiaomi Mi VR“ akiniams ir netgi išmaniajam robotui „Xiaomi Mi Bunny Mitu“. Priminsime, kad ši internetinė parduotuvė iš kitų Kinijos internetinių parduotuvių išsiskiria tuo, kad labai dažnai (bet ne visada) savo prekes parduoda iš Vokietijoje esančio sandėlio, tad nėra jokių muito mokesčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat ši parduotuvė tvirtina, kad užtikrina europietišką garantinį aptarnavimą ir kas svarbiausia – 2 metų garantiją. Oficialiai, vienų metų garantiją užtikrina visos Kinijos parduotuvės, bet 2 metai – šis tas netikėto. Tad visiems šiame sąraše esantiems išmaniesiems telefonams yra taikoma 2 metų garantija, o kitoms prekėms – vienerių metų garantija.

Plius, visoms prekėms yra taikomas europietiškas garantinis aptarnavimas. Tai reiškia, kad jei kartais atsitiktų nelaimė ir jūsų įsigytas telefonas per dvejus metus sugęstų, jo nereikės siųsti į Kiniją.

Garantinio aptarnavimo centrai yra čia, Europoje, o kenkrečiai: Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Nyderlanduose ir Austrijoje. Deja, Lietuvoje nėra.

Na, o dabar pereikime prie tų prekių į kurias siūlo atkreipti dėmesį internetinė parduotuvė Geekmaxi.com.

1. Išmanusis telefonas „Xiaomi Mi A2“ 4 GB RAM + 32 GB ROM – globali versija

Kainuoja 199,99 eurus, bet su nuolaidos kupono kodu 7PDFGTJ4 bus pritaikyta 5 eurų nuolaida. Dvejų metų garantija. Kuponas galioja iki lapkričio 10 dienos.

Naujos kartos „Xiaomi Mi A2“ yra pilnai metalinio korpuso, tačiau kur kas svarbiau yra tai, kad šiuo atveju išmaniojo telefono ekraną nuo susibraižymų saugo kokybiškas „Corning Gorilla Glass 5“ stiklas. Be to, „Xiaomi Mi A2“ taip pat dar gali pasigirti santykinai optimalių matmenų korpusu (15,8 x 7,5 x 0,5 cm) bei nedideliu svoriu (168 g).

Šiuo atveju dar norisi pridėti ir tai, kad prekyboje iš viso yra platinamos trijų skirtingų spalvų „Xiaomi Mi A2“ versijos: auksinės, jūrą primenančios mėlynos ir juodos. Be to, kadangi šis išmanusis telefonas priklauso „Android One“ projektui, tai reiškia, kad „Xiaomi Mi A2“ taip pat turi platų operacinės sistemos meniu kalbų pasirinkimo asortimentą, įskaitant ir lietuvių kalbą.

Reikšmingu „Xiaomi Mi A2“ išmaniojo telefono privalumu dar tampa ir dirbtiniu intelektu aprūpintos kameros. Pavyzdžiui, šis sprendimas naudojant priekinę kamerą itin praverčia tada, kai norite greitai įamžinti asmenukę. Kitaip sakant, šiuo atveju dirbtinio intelekto pagalba realiu laiku vyksta papildomas nuotraukų retušavimas, todėl jos visuomet atrodo kur kas gražiau nei naudojantis kitais ekonominės klasės išmaniaisiais telefonais.

Analogiškas dirbtinio intelekto galimybes turi ir gale integruotos kameros. Vis dėlto, pastarosios leidžia užfiksuoti dar geresnes nuotraukas dėl tos priežasties, nes šiuo atveju 12 MP kamera yra specialiai adaptuota fotografijoms dieną, o 20 megapikselių kamera – nuotraukoms fiksuojamoms naktį. Būtent toks sprendimas garantuoja, kad su „Xiaomi Mi A2“ išmaniuoju telefonu užfiksuotos nuotraukos atrodys itin ryškiai ir kontrastingai nepriklausomai nuo to fotografuosite dieną ar naktį.

Išsami „Xiaomi Mi A2“ apžvalga:

2. Išmanusis telefonas „Xiaomi Mi A2 Lite“ 4 GB RAM + 64 GB ROM – globali versija

Kainuoja 184,99 eurus, bet su nuolaidos kupono kodu RVJBR6LJ bus pritaikyta 5 eurų nuolaida. Dvejų metų garantija. Kuponas galioja iki lapkričio 10 dienos.

Tad kuo skiriasi „Xiaomi Mi A2“ nuo „Xiaomi Mi A2 Lite“? Pirmiausiai, „Xiaomi Mi A2 Lite“ yra kiek pigesnis pigesnis „Xiaomi Mi A2“ variantas. Tačiau ko netenkate pasirinkę pigesnį įrenginį?

Na, pradėkime nuo to, kad „Xiaomi Mi A2 Lite“ ekranas yra šiek tiek mažesnis – 5,84 colių įstrižainė prieš 5,99. Jo viršuje yra ne visiems patinkanti išpjova garsiakalbiui ir kamerai, todėl realus ekrano dydis yra kiek mažesnis.

Šio biudžetinės klasės išmaniojo telefono 8 branduolių „Snapdragon 625“ yra tikrai geras ir spartus, bet „Xiaomi Mi A2“ turi „Snapdragon 660“ procesorių (skirtumas 2.2 prieš 2.0 GHz).

Lygiai taip pat „Xiaomi Mi A2“ turi šiek tiek daugiau atminties – net pigesnė versija turi 4 GB RAM ir 32 GB ROM, kai „Xiaomi Mi A2 Lite 4G“ turi 3 GB RAM ir 32 GB ROM. Visgi, 3 GB RAM šiuo metu visiškai pakanka sparčiam darbui su telefonu, o 32 GB duomenų atmintis su išorine kortele prasiplečia iki 256 GB. Deja, bet „Xiaomi Mi A2“ nepalaiko papildomos atminties kortelės, tad prieš pirkdami telefoną, būtinai į tai atsižvelkite.

Vertinant bendrai, brangesnis „Xiaomi Mi A2“ turi daug smulkių pranašumų – naujesnę „Bluetooth“ versiją (5.0 prieš 4.2), mažesnį svorį (168 prieš 170 gramų), geresnes kameras (20+12 ir 20 prieš 12+5 ir 5 MP), labiau apsaugotą ekraną („Gorilla Glass 3“ prieš įprastą kietą stiklą) ir taip toliau. Tačiau ir „Xiaomi Mi A2 Lite“ yra itin geras, nes kainų skirtumas yra didesnis nei kokybės skirtumas.

„Xiaomi Mi A2 Lite“ turi ir vieną pranašumą – šiek tiek talpesnę bateriją (4000 mAh prieš 3000). Gamintojas teigia, kad šios baterijos pakanka 34 nepertraukiamo pokalbio, 16,5 vaizdo įrašų peržiūros, 12 GPS naudojimo ar 7,5 žaidimų valandoms. O pažaisti gali norėtis, nes šis telefonas turi atminties kortelės lizdą, kuris leidžia telefonui suteikti iki 256 papildomų gigabaitų. Aišku, juos galima užpildyti ir nuotraukomis.

„Xiaomi Mi A2 Lite“ ne tik turi tris kameras, bet ir joms talkinančią dirbtinio intelekto sistemą. Ji užtikrina, kad visos nuotraukos atrodys kiek įmanoma natūraliau ir gražiau. Fonas jose bus meniškai nublukintas, o pagrindinių objektų kontūrai – ryškūs. Priekinė kamera užtikrina, kad asmenukės būtų labai kokybiškos, o veidas – gražus. „Xiaomi Mi A2 Lite“ lengvai atpažįsta veidus – tai svarbu nuotraukose, bet ir leidžia atrakinti telefoną. Kitas patikimas būdas atrakinti telefoną – pirštų antspaudų skaitytuvas.

Na, o ekranas yra pakankamai didelis 19:9 santykio IPS LCD, kurio rezoliucija siekia 2280 x 1080px. Jei jus erzina garsiakalbio ir kameros išpjova, galite pasirinkti, kad viso ekrano režimas nelįstų į tuos laisvus kampus.

„Xiaomi Mi A2 Lite“ yra tikrai patogus ir malonus naudoti telefonas, tik šiek tiek nusileidžiantis savo brangesniam broliui.

„Xiaomi Mi A2“ ir „Xiaomi Mi A2 Lite“ palyginimas:

3. Nešiojamas kompiuteris „Teclast F7“ – 14 colių įstrižainė, 6 GB RAM + 128 GB SSD, „Windows 10“

Kainuoja 264,99 eurus, bet su nuolaidos kupono kodu 2J935WN3 bus pritaikyta 10 eurų nuolaida. Vienerių metų garantija. Kuponas galioja iki lapkričio 10 dienos.

„Teclast F7“ yra verslo klasės nešiojamas kompiuteris, kuris pasižymi išties geromis techninėmis savybėmis. Pirmiausia žvilgsnis krypsta į 14 colių įstrižainės kokybišką 1920 x 1080 raiškos ir 16:9 santykio IPS ekraną.

Kitas vertas dėmesio momentas yra tas, kad kaip verslo kompiuteris, „Teclast F7“ turi ganėtinai daug RAM‘ų – 6 GB. Taip pat ir 128 GB SSD atminties nepamaišys. O kadangi tai yra SSD, o ne įprastas HDD, tai duomenys yra žymiai greičiau apdorojami. Vadinas ir kompiuteris dirbs sparčiau nei galėtume tikėtis.

Prie spartaus darbo prisideda ir „Intel Apollo Lake N3450“ procesorius, kurio taktinis dažnis nėra kažkoks stebuklingas – 1,1 GHz, nors maksimaliu režimu gali pasiekti iki 2,2 GHz – tačiau to pilnai pakaks atlikti kasdienėms užduotims. Juk  „Teclast F7“ ir nėra galingas ir žaidimams skirtas kompiuteris. Jei taip būtų, jo kaina reikėtų dauginti bent iš 5 kartų.

„Teclast F7“ aprūpintas devintos kartos „Intel HD“ vaizdo plokšte, 2 MP priekine kamera, dviem USB 3.0 jungtimis, palaiko microSD kortelę, mini HDMI jungtį, turi 3,5 mm ir DC jungtis, LAN jungtį bei darbuojasi su „Windows 10 Home“ operacine sistema.

Taip pat aprūpintas 5000 mAh talpos baterija, „Bluetooth 4.0“ ir 2,4G+5G „WiFi“ ryšiais. Tad su šiuo kompiuteriu nekils jokių problemų kelionėje. Energijos užteks ilgam, o ir platus „WiFi“ ryšių palaikymas užtikrins, kad galėsite nesunkiai prisijungti prie viešo interneto prieigų.

Pabaigai vertėtų paminėti, kad „Teclast F7“ turi integruotą mikrofoną ir garsiakalbį, o operacinė sistema palaiko kinų ir anglų kalbas. Jei norėsis kitos kalbos, tereikės ją atsisiųsti. Kompiuterio išmatavimai būtų tokie: 322 x 222 x 13,7 mm, o sveria – 1,3 kg.

Išsami „Teclast F7“ apžvalga, kurioje jis yra išnagrinėjamas ir išbandomas itin detaliai. Apžvalgininkas teigia, kad tai ko gero vienas geriausių šių metų biudžetinių nešiojamų kompiuterių:

4. „Xiaomi Mi VR“ akiniai su 9-nių ašių inerciniu judesio valdikliu

Kainuoja 49,99 eurus, bet su nuolaidos kupono kodu DVILR8L5 bus pritaikyta 13 eurų nuolaida. Vienerių metų garantija. Kuponas galioja iki lapkričio 10 dienos.

Kalbant apie techninius šių „Xiaomi“ virtualios realybės akinių aspektus reikėtų pabrėžti pačią esmę. Šie VR akiniai turi specialų 1600 Hz judesio sensorių, 16 ms atsako greitis užtikrina sklandų kadrų rodymą, o 103 laipsnių platus matymo kampas ir 360 laipsnių panoraminis vaizdas garantuos nepamirštamus virtualios realybės potyrius.

Šie „Xiaomi VR“ akiniai yra draugiški toliaregystės ir trumparegystės problemų turintiems žmonėms, kadangi VR akiniai palaiko objektų atstumo reguliavimą. Jis atliekamas su ant VR akinių esančių reguliavimo ratuku.

Taip pat VR akiniai yra padengti mikšta kašmyro medžiaga, kuri apsaugo kaktą, veido dalis aplink akis ir galinę galvos dalį. Tad juos yra itin malonu dėvėti.

Akiniai turi C-tipo USB jungtį, matinius 38 mm didelio pralaidumo lęšius ir yra suderinami su šiais „Xiaomi“ išmaniaisiais telefonais: Mi5 / Mi5s / Mi5s Plus / Mi Note 2.

9 ašių inercinis judesio valdiklis turi 2 valdymo mygtukus bei į prisilietimus reaguojantį  jutiklinį kilimėlį ir užtikrina dar patogesnį VR akinių suteikiamų potyrių valdymą. Jame yra giroskopas, akcelerometras ir magnetometras. Valdiklis palaiko „Bluetooth 4.0“ ryšį ir yra maitinamas 2 AAA tipo baterijų.

Šiame vaizdo reportaže apžvalgos autorius detaliai supažindina su „Xiaomi VR 3D“ akiniais ir inerciniu judesio valdikliu:

5. „Xiaomi Mi Bunny Mitu“ – iš blokelių sudedamas išmanus bei išmaniuoju telefonu valdomas robotas

Kainuoja 94 eurus, bet su nuolaidos kupono kodu RC76Y95N bus pritaikyta 15 eurų nuolaida. Vienerių metų garantija. Kuponas galioja iki lapkričio 10 dienos.

„Xiaomi Mi Bunny Mitu“ yra šaunus robotas, kurį dar reikės surinkti patiems. Tad šis išmanus žaislas patiks tiems, kurie mėgsta įvairius konstruktorius ir dėliones.

Pakuotėje yra 978 detalės, tad norint jį surinkti reikės šiek tiek padirbėti. Tačiau tokia veikla itin lavina protą, erdvinį mąstymą ir dėmesį detalėms.

Surinkus šį robotą prasideda tikros įdomybės. Jis turi savo procesorių ir netgi operacinę sistemą, visai kaip koks išmanusis telefonas. Jis yra pilnai subalansuotas, todėl laisvai stovi ant savo dviejų ratukų ir nenukrenta.

Robotas yra valdomas prisilietimais arba išmaniuoju telefonu. „Xiaomi Mi Bunny Mitu“ turi keturias C-tipo USB jungtis, tad jomis galima įkrauti 1700 mAh talpos roboto bateriją ir prijungti kitus įrenginius.

Robotas yra aprūpintas dviem varikliukais, kurie padeda gana greitai ir tiksliai judėti šiam išmaniam žaislui. Taip pat paliko „Bluetooth“ ir 2,4 GHz „WiFi“ ryšius, tad nekils jokių problemų norint jį prijungti prie savo išmaniojo telefono.

Dar labai svarbu paminėti, kad išmaniajame telefone galima programuoti šį robotuką. Nurodyti ką ir kaip jam daryti. Galima nurodyti konkrečią komandą arba visa jų kompleksą. Tai gali būti pirma ir labai nuotaikinga vaiko pažintis su programavimu.

Juolab, kad šis žaislas yra pagamintas iš aplinkai draugiškų, tvirtų, kokybiškų ir saugių medžiagų. „Xiaomi Mi Bunny Mitu“ yra rekomenduojamas vaikams, kurie yra vyresni nei 7-eri metai. Žinoma, su tėčio ar mamos priežiūra nieko nenutiks ir jaunesniems vaikams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(5)
(5)

Komentarai ()