Kaip „Xiaomi“ iš nieko padaro įdomų ir naudingą daiktą - labai geros kokybės išmanusis termosas su OLED ekranu, temperatūros indikacija ir net žaidimu („Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ apžvalga, Video)  (2)

„Xiaomi“ kompanija gamina praktiškai viską – nuo išmaniųjų televizorių iki kojinių. Mes šią kompaniją geriausiai žinome, kaip išmaniųjų telefonų gamintoją, tačiau ji taip pat kuria ir įvairius namų apyvokos daiktus. O ar esate ką nors girdėję apie „Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ termosą? Pasirodo, kad „Xiaomi“ gamina net ir tokius dalykus ir, žinoma, juos paverčia išmaniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pats termoso pavadinimas gal ir keistokas – oficialiai tai „Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“, tačiau parduotuvėse jis vadinamas tiesiog „Xiaomi Portable Intelligent Thermal Vacuum Water Bottle“. Nežiūrint kiek juokingo pavadinimo, apžvalgininkas įsitikinęs, kad šis daiktas yra labai naudingas, o daug ką sako ir pirkėjų reakcija į jį - tai pats perkamiausias termosas iš Kinijos. 

Pagamintas iš tvirto plieno, patogus laikyti, turi odinį dirželį, OLED liečiamą ekraną ir net yra žaidimas. Tačiau apie viską iš eilės.

Termoso pakuotė atrodo gana įprastai ir ant jos yra modelio pavadinimas, techninės specifikacijos, kurios nurodo, kad „Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ termosas karštį sugeba išlaikyti 6 valandas, o šaltį – 24 valandas, telpa 430 ml vandens, taip pat rodo vandens temperatūrą, laiką ir kt.

Įdomu ir tai, kad „Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ turi OLED ekraną, kuris maitinamas įprasta CR2032 baterija ir jos energijos užtenka iki vienerių metų. Elektronika apsaugota IPX7 standartu, tad šį termosą galima drąsiai plauti.

Pačioje pakuotėje yra instrukcija anglų kalba ir QR kodas, kurį nuskenavus galima atsisiųsti programėlę tiek į „Android“, tiek ir į „iOS“ įrenginius. Pakuotėje dar randame „Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ termosą ir keičiamą odinį dirželį.

Dizainas šio termoso yra tikrai gražus ir galima pasirinkti iš dviejų spalvų: baltos ir pilkai juodos (kavos spalvos).

Apžvalgininkas teigia, kad „Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ korpusas pagamintas iš nerūdijančio plieno ir, atrodo, kad dar iš keramikos – tikrai ne iš plastiko. Tai yra dviejų medžiagų junginys, kadangi korpusas turi blizgumo ir nėra nei karštas, nei šaltas, kai paimamas į rankas.

„Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ taip pat turi rudos spalvos odinį dirželį ir jį galima pakeisti kitu, pakuotėje esančiu, juodos spalvos dirželiu.

Termoso dangtelis, kaip ir visas korpusas, yra pagamintas iš tokių pačių medžiagų, bei turi aiškiai matomą „OPEN“ ženkliuką.

Tereikia dangtelį pasukti į šoną, atsiveria anga ir galima iškart gerti arba prisipilti puodelį karštos kavos, arbatos ar kito gėrimo.

Žinoma, galima visą dangtelį atsukti bei nuimti nuo termoso ir į vidų pripildyti jau paruošto gėrimo arba pačiame termose esančiame filtre pridėti kavos ar arbatžolių ir jas užpilti karštu vandeniu.

Šis filtras neleis po visą vandenį pasiskleisti kavos nuosėdoms ar arbatžolių lapams (6:40). Tačiau termosą pilnai galima naudoti ir be šio, lengvai plaunamo filtro – tiesiog pripildyti mėgstamu gėrimu.

O kur šio termoso išmanumas? Viskas yra gana paprasta ir tuo pačiu patogu.

Tereikia pripildyti termosą norimu gėrimu ir ant jo dangtelio esančiame OLED ekrane matysite kokios temperatūros (Celsijus) yra jūsų gėrimas bei kiek laiko praėjo, nuo paskutinio karto, kai buvo atidarytas dangtelis.

Tereikia per dangtelio viršų perbraukti pirštu – iš dešinės į kairę – ir OLED ekranas aktyvuosis. Visa pateikiama informacija yra labai gerai ir aiškiai matoma.

Temperatūros matavimas vyksta su dangtelio viduje esančiu jutikliu (4:37 min) ir jei atidaromas termoso dangtelis, laikas pradedamas matuoti iš naujo – tad visada žinoma, kiek praėjo laiko nuo paskutinio karto, kai buvo atidarytas dangtelis ir tuo pačiu, gerta gėrimo.

Vienas iš galimų minusų, kad pats temperatūros matavimo jutiklis yra ganėtinai mažas, tad nugėrus tam tikrą kiekį gėrimo ir likus jo, pavyzdžiui, tik trečdaliui, šis jutiklis nesugebės pamatuoti tikrosios vandens temperatūros. Tačiau termoso viduje esanti oro temperatūra bus labai panaši į vandens, tad tai nėra itin didelis trūkumas.

Su „Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ termosu dar galima žaisti ir visame pasaulyje gerai žinomą „akmuo, popierius, žirklės“ žaidimą.

Tereikia perbraukti per dangtelio viršuje esantį OLED ekraną iš kairės į dešinę ir jame atsiras „akmens“, „popieriaus“ arba „žirklių“ ženkliukas (6:10).

„Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ termosas sveria 310 gramų ir yra tokių išmatavimų: 7,5 x 8,4 x 22,8 cm.

Apžvalgininkas palygina šį „Xiaomi“ termosą su „Klean Kanteen“ termosu, kuris puikiai telpa tiek automobilyje, tiek ir rankinėje (7:20). Ir matyti, kad „Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ yra truputi aukštesnis, tačiau labai panašaus pločio termosas.

Jis yra didesnis už standartinį vandens buteliuką ir panašaus dydžio, palyginus su „BRITA“ vandens gertuve.

„Apibendrindamas galiu pasakyti, kad Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish termosas yra labai gražaus dizaino, itin kokybiškai pagamintas daiktas. Tvirtas korpusas, odos dirželis ir labai gerai laiko vandenį, net jei yra stipriai purtomas (8:18). Kokybiškas ir patogiai pasukamas dangtelis, viduje ilgai išlaiko karštį ir šaltį bei papildomos išmaniosios funkcijos. Už tokią kainą Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish termosas yra tikrai geras pasirinkimas.“

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi Moka Kiss Kiss Fish“ termosas:

  • Gearbest - 26,70 €;
  • 42 % nuolaida;
  • siuntimas registruotu paštu (Registered Air Mail) tik 0,2 €.

Papildomas filtras „Fish-shaped Coffee Dripper from Xiaomi Youpin“:

  • Gearbest - 6,23 €;
  • 42 % nuolaida;
  • siuntimas neregistruotu paštu (Unregistered Air Mail) tik 0,4 €.

Daugiau termosų, gertuvių ir panašių daiktų rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai (2)