„Anksčiau tik Xiaomi IP kameros turėjo tokią galimybę, o dabar ją turi ir gerokai pigesnė Gocomma“. Kuo apžvalgininkui ji taip patiko ir kodėl tai viena geriausių namų IP kamerų („Gocomma Lilliput-001 1080P“ Apžvalga, Video)  ()

Pasisuka 355 laipsnių kampu, atspari vandeniui (IP66) jokių aklųjų zonų, naktinis matymas, reagavimas į judesį, FHD filmavimo kokybė, gausybė įdomių funkcijų ir visa tai vienoje IP kameroje? Kaip gi iš tikrųjų atrodo „Gocomma Lilliput-001 1080P WiFi Security IP Camera“, kokias galimybes ji suteikia ir svarbiausia, kaip filmuoja, sužinosime šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad yra įsigijęs ne viena produktą, kurį pagamino „Gocomma“ kompanija ir „iki šiol aš esu visiškai patenkintas šios kompanijos produkcija.“

Ši kamera taip pat buvo ne išimtis ir apžvalgininkas teigia, jog „Gocomma Lilliput-001“ ir „Dafang“ kameros yra pačios mėgstamiausios. O kodėl būtent „Gocomma Lilliput-001“?

„Nes fiksuoją labai gerą vaizdą, sugeba pasisukti visomis kryptimis ir nėra aklųjų zonų, dirba Yi debesyje ir savaitę laiko saugo trumpus vaizdo įrašus, ir taip toliau.“

Tačiau pradėkime nuo pačios pakuotės ir kaip gi atrodo toji „Gocomma Lilliput-001“ stebėjimo kamera.

Pati pakuotė yra ganėtinai paprasta ir joje yra tarptautinės versijos „Gocomma Lilliput-001“ vaizdo kamera, kuri darbuosis be jokių problemų visame pasaulyje.

Taip pat yra naudojimosi instrukcija anglų kalba, europietiškas maitinimo kištukas (5V/1A), USB laidas ir tvirtinimo sistema prie sienos su reikalingais varžtais.

Apžvalgininkui ypač patinka, kad USB laido ilgis siekia net 203 cm.

Vizualiai „Gocomma Lilliput-001“ yra itin panaši į puikiai žinomą, tik brangesnę ir mūsų jau aprašytą IP kamerą – „Xiaomi Mijia 1080P IP Camera“.

„Gocomma Lilliput-001“ korpusas yra plastikinis, kokybiškas ir malonus liesti. Priekyje kamera turi objektyvą, šviesos jutiklį ir du IR šviesos diodus, kurie praverčia nakties metu. „Kamera reaguoja į judesį, tikrai gerai filmuoja nakties metu ir vaizdo kokybė gera“.

Kameros šonuose yra garsiakalbiai, o nugarėlėje – perkrovimo mygtukas, maitinimo jungtis ir interneto kabeliui prijungti skirta RJ45 jungtis.

Tai yra ypač didelis pliusas, nes „Gocomma Lilliput-001“ kamerą galima prijungti ne tik „WiFi“ ryšiu, bet ir įprastu interneto laidu.

Kameros apačioje yra guminės kojelės, serijos numeris bei standartinis ¼ colių sriegis, skirtas kamerą montuoti ant laikiklio arba trikojo.

Atminties kortelė įdedama kameros „galvos“ apačioje ir palaiko iki 64 GB kortelę.

Kameros išmatavimai būtų tokie: 7,5 x 7,5 x 11 cm ir sveria 199 gramus.

Kaip pajungti „Gocomma Lilliput-001“?

„Gocomma Lilliput-001“ panaši į „Xiaomi“ IP kamerą ne tik išvaizda, bet ir tuo, kad darbuojasi „Yi“ debesyje, tačiau reikia atsisiųsti kitą programėlę, tai yra – „Yi Iot“.

Šią programėlę galima iš čia atsisiųsti į „Android“, „iOS“ bei „Windows“ sistemas arba iš „Google Play“ ir belieka ją įsidiegti, prisiregistruoti ir prisijungti prie asmeninės paskyros. Beje, programėlė palaiko įvairias kalbas, tarp kurių yra anglų, rusų ir kt.

Taip pat galima pasirinkti regioną ir renkamės Europą. Tada spaudžiam kameros „Reset“ mygtuką ir ją aktyvuojame.

Gaila, kad ant kameros nėra jokio LED indikatoriaus, nes tokiu atveju būtų lengviau suprasti kokioje padėtyje konkrečiu metu yra ši IP kamera, tačiau ji skleidžia tam tikrą signalą, iš kurio galima suprasti, kad kamera pasiruošusi būti suporuota su įrenginiu (4:10 min.).

Tada programėlėje spaudžiam „+“ ženkliuką ir pridedame „Gocomma Lilliput-001“ kamerą. Reikia suvesti „WiFi“ slaptažodį ir svarbu pažymėti, kad ši kamera, kaip ir dauguma kitų, nepalaiko 5 GHz, o darbuojasi tik 2.4 GHz.

Tada programėlėje sugeneruojamas specialus QR kodas, kurį reikia parodyti kamerai, ji nuskenuoja tą QR kodą po kuriuo slepiasi prieigos taško pavadinimas bei slaptažodis ir taip kamera prijungiama prie „WiFi“ bei suporuojama su telefonu (4:36 min.).

Smagu ir tai, kad viso proceso metu tiek kameroje, tiek programėlėje girdimas aiškus ir lengvai suprantamas angliškas balsas, kuris pasako ką daryti toliau.

Po šių veiksmų galima tiesiog telefone matyti tai, ką mato „Gocomma Lilliput-001“ kamera, ją valdyti, nukreipti į norimas puses, pasirinkti režimus, peržiūrėti vaizdo ir nuotraukų įrašus ir taip toliau.

„Gocomma Lilliput-001“ sugeba pasisukti praktiškai į visas puses ir palaiko tokius įdomius filmavimo režimus, kaip „Auto-Cruise“, „Motion Tracking“ bei „Baby Crying Detection“.

Tad vos tik kamera užfiksuoja judesį, ji automatiškai pradeda filmuoti. O išgirdusi verkiantį vaiką, siunčia žinutę į išmanųjį telefoną.

Žinoma, svarbu, kad tuo metu tiek kamera, tiek ir telefonas būtų prijungti prie interneto. Beje, įdomus momentas, kad prijungiant kamerą prie interneto ne per „WiFi“, bet per interneto laidą, reikia atlikti tokius pačius veiksmus, lyg kamera būtų jungiama prie „WiFi“ – vėl suvesti prisijungimo duomenis, kamera nuskaitys QR kodą ir t.t.

Tad galima filmuoti viską iš eilės, nustatyti, kad vaizdą į atminties kortelę įrašinėtų tik tuo atveju, jei kamera užfiksuoja kokį nors judėjimą, nurodyti konkretų laiką ir intervalus, kada kamera filmuotų vaizdą.

Įdomu ir tai, kad trumpi – 6 sekundžių – vaizdo įrašai, kurie generuojami po automatinio kameros suveikimo, yra nemokamai saugomi „Yi debesyje“. Net jei kamerą kažkas išjungtų, prieš tai visi nufilmuoti vaizdai išliktų „Yi debesyje“. Norint, kad kuo ilgesni vaizdo įrašai būtų saugomi debesyje ir pats saugojimas būtų maksimaliai ilgas – teks įsigyti vieną iš siūlomų planų.

Taip pat galima papildomai apsaugoti šią kamerą, kad prie filmuojamo vaizdo bet kas neprieitų. Nustatyti savo sugalvotą PIN kodą, o jei telefonas palaiko pirštų atspaudų skaitytuvą, tada priėjimą prie kameros apsaugoti savo piršto atspaudu.

Apžvalgininkas teigia, kad filmuojamo vaizdo kokybė yra FHD, 20 kadrų per sekundę, tad filmuojamo vaizdo kokybė nesuprastėja ir filmuojant nakties metu.

Nuo 11:16 minutės galite pasižiūrėti kaip „Gocomma Lilliput-001“ filmuoja nakties metu, nuo 11:49 min. – įjungus kambaryje apšvietimą, o nuo 12:11 min. – dienos metu.

Taip pat nuo 12:34 min. išbandomas „Cruise“ filmavimo režimas.

Galutinis verdiktas

„Manau, kad tokioje kainų kategorijoje tai yra geriausia namų IP kamera, kokią tik esu testavęs. Labai gera filmuojamo vaizdo kokybė tiek dienos, tiek ir nakties metu.

Anksčiau tik Xiaomi kamerose buvo galimybė išsaugoti trumpus vaizdo įrašus debesyje bei juos atsisiųsti į telefoną, o dabar tokia galimybė yra ir Gocomma Lilliput-001 kameroje.

Vertinant bendrai, man Gocomma Lilliput-001 kamera labai patinka ir aš ja rekomenduoju.“

Kaina ir sąlygos

„Gocomma Lilliput-001“:

  • Gearbest - 25,81 €;
  • 22 % nuolaida;
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Xiaomi Mijia 1080P IP Camera“:

  • Gearbest - 37,38 €;
  • 21 % nuolaida;
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()