TOP 10 savaitės perkamiausių: už „Xiaomi“ analogą dar geresnis viso kūno masažuoklis, geriausią kainos ir kokybės santykį turinčios belaidės ausinės ir fantastiškos kainos elektrinis dantų šepetėlis (Video, 2019 m. 16 savaitė)  ()

- TENS principu veikiantis viso kūno masažuoklis „Alfawise JCE 208“ (su nuolaidos kuponu)

- Visiškai belaidės į ausis įstatomos ausinės „i13 TWS“

- 3-jų USB lizdų įkroviklis su ekranu, kuriame rodoma įtampa ir srovė - „FLOVEME Smart Digital Display 3 USB Charger“

- Prie galvos tvirtinamas LED žibintuvėlis su 900 mAh baterija, trimis ryškumo lygiais ir raudonos šviesos režimu „Nitecore NU10“

- Išmanusis dantų šepetėlis „Alfawise SG – 949“ (su nuolaidos kuponu)

- Naujos kartos „soundbar“ tipo garso sistema „Alfawise XBR-08“ (su nuolaidos kuponu)

- Naujos kartos per kaulus grojančios ausinės „Alfawise J20“

- Oro drėkintuvas „Mini USB Humidifier“

- 128 GB talpos atminties kortelė „Kodak Micro SD Card“ (su nuolaidos kuponu)

- Atminties kortelė „Alfawise 64GB Micro SD Class 10 UHS-1 Memory Card“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. TENS principu veikiantis viso kūno masažuoklis „Alfawise JCE 208“

12.14€ | 57 % nuolaida + nuolaidos kuponas GBJCE0409 „Alfawise JCE 208“ specifikacijos, atsiliepimai

Perkamiausia praėjusios savaitės prekė iš Kinijos turgelio - „Alfawise JCE 208“. Tai transkutaninės elektrinės nervų stimuliacijos TENS principu veikiantis viso kūno masažuoklis, kuris padeda malšinti raumenų skausmus. Šio masažuoklio korpuso matmenys ir parinkti itin optimaliai, todėl jį esant poreikiui galima naudoti praktiškai viso kūno raumenų masažui (kaklo, rankų, kojų, nugaros ir t.t.).

Tai tikrai puikus produktas, kuris iš tikrųjų padeda sumažinti mano patiriamus skausmus. Darbo metu daug laiko tenka praleisti prie kompiuterio, todėl mano rankos ir pečiai itin pavargsta. Smagu, kad skausmui pašalinti man pilnai pakako šio mažo produkto. Galiu drąsiai rekomenduoti šį masažuoklį bet kam. (Michael)

Vis daugiau žmonių dirba sėdimą darbą. Jis nėra fiziškai sunkus, tačiau lemia per mažą raumenų aktyvumą. Laikui bėgant tai priveda prie nemalonių kūno raumenų skausmų, kuriuos šiuo metu vis dažniau įprasta šalinti masažų pagalba.

Vaikščioti į masažą ne visi turi laiko, noro, o ir tai brangus malonumas. Kur kas geriau raumenų įtampą nuimti priemonėmis namuose ir tam geriausiai tinka buitiniai masažuokliai. Vieni iš pačių populiariausių buitinių masažuoklių yra rap vadinami TENS masažuokliai.

Transkutaninis elektrostimuliavimas arba TENS - tai medicinoje plačiai taikomas nervų stimuliavimo metodas. TENS prietaisai susideda iš elektros impulsų generatoriaus, elektrodų ir baterijos. Elektrodus priklijavus atitinkamose kūno vietose (ten, kur skauda raumenys arba ant svarbios nervų sankirtos) prietaisas siunčia silpnus elektros impulsus. Dažniausiai jie būna tokie silpni, kad jų galima ir visai nepajusti. Teigiama, kad šie impulsai pasiekia nervus ir jais šiek tiek keliauja, pasklisdami po tą kūno vietą.

TENS veikia dvejopai. Elektros impulsai veikia nervus ir taip tarsi užblokuoja skausmo signalo siuntimą. Tačiau kartu išsiskiria ir endorfinas, kuris yra laikomas natūraliu nuskausminamuoju.

TENS aparatai dažnai naudojami raumenų skausmui gydyti. Taip pat malšinti skausmui, susijusiam su osteoartritu, sausgyslių uždegimu, chronišku kaklo skausmu, traumomis ir net gimdymu. TENS aparatai naudojami ir ligoninėse, tačiau ne visi mokslininkai sutinka, kad transkutaninis elektrostimuliavimas apskritai ką nors daro. Tačiau jį išbandę žmonės dažniausiai turi labai teigiamų atsiliepimų.

Vieną iš populiariausių tokių prietaisų sukūrė „Xiaomi“ - apie „Leravan Mi Home“ TENS masažuoklį labai puikiai atsiliepia pirkėjai bei apžvalgininkai. Tolesnėje nuorodoje surasite „Leravan Mi Home“ apžvalgas ir atsiliepimus.

Kaip dažniausiai būna, itin populiarūs daiktais anksčiau ar vėliau sulaukia konkurentų – dažnai pigesnių ir netgi geresnių, kurie bando pasiimti dalį rinkos. Taip atsirado ir universalus masažuoklis „Alfawise JCE 208“, kuris puikiai tinkamas praktiškai visiems kūno raumenims mankštinti namų sąlygomis ir yra tiesioginis „Leravan Mi Home“ konkurentas, tik pigesnis ir pasižymintis kai kuriais geresniais parametrais.

Žinoma, tai pilnai neatstoja masažo pas specialistą, tačiau bent jau trumpalaikį raumenų atpalaidavimą ir bendrą palengvėjimą tikrai gali suteikti.

„Alfawise JCE 208“ masažuoklio veikimo principas paremtas transkutanine elektrinė nervų stimuliacija (TENS) – saugiu, neinvaziniu skausmo malšinimo būdu. Šis būdas šiuolaikiniuose elektriniuose masažuokliuose yra puikiai žinomas visame pasaulyje ir dažniausiai yra naudojamas kaip savarankiška priemonė skausmui malšinti.

Šis viso kūno masažuoklis ypatingas tampa dar ir dėl to, nes iš viso siūlo net 6 skirtingus darbo režimus (Beat, Push, Massage, Shiatsu, Kneading, Tap). Įdomu, kad kiekvienas iš jų dar turi 15 skirtingų intensyvumo lygių, kurie šiuo atveju leidžia kiekvienam individualiai pasirinkti geriausią ir labiausiai tinkamą raumenų stimuliavimo intensyvumą. Palyginimui, „Leravan Mi Home“ turi 5 skirtingus režimus ir 10 intensyvumo laipsnių. 

Masažuoklis „Alfawise JCE 208“ taip pat garsėja integruota 200 mAh talpos baterija. Ji be papildomos įkrovos masažuokliui energiją gali teikti net apie 4 valandas, o jai išsikrovus jos pilnas įkrovimas paprastai trunka ne ilgiau nei 2,5 valandos.

Palyginimui, „Leravan Mi Home“ baterijos pakaks maždaug 2 valandoms nuolatinio masažo ir vienai savaitei, jei kasdien atliksite 15 minučių masažą. Baterija pilnai įkraunama per USB jungtį per 2,5 valandas.

Galiausiai būtina pabrėžti, kad pats masažavimui skirtas prie kūno lipdomas pleistras ant „Alfawise JCE 208“ masažuoklio yra tvirtinamas magnetų pagalba. Toks sprendimas yra iš tiesų naudingas, nes susidėvėjusį pleistrą leidžia labai lengvai pakeisti. Negana to, šis paprastas būdas taip pat pastebimai padeda prailginti paties masažuoklio ilgaamžiškumą.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus 4.84 balai iš 5 (19 vertinimai)
  • Paskirtis: pilnavertis viso kūno masažuoklis, kuris padeda atpalaiduoti raumenis po įtemptos darbo dienos.
  • Režimai: 6 (Beat, Push, Massage, Shiatsu, Kneading, Tap), kiekvienas iš jų 15 intensyvumo lygių.
  • Veikimo principas: transkutaninė elektrinė nervų stimuliacija (TENS).
  • Efektyvus masažavimo plotas: 127 x 60 mm.
  • Baterija: 200 mAh, be įkrovos veikia apie 4 h.
  • Matmenys ir svoris: 12,7 x 6 x 2 cm; 40 g.

Kaina

Tikrinta 2019 04 21

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • „Gearbest“12.14€.
  • Su nuolaidos kuponu GBJCE0409
  • 57 % nuolaida, nemokamas siuntimas į Lietuvą
  • Tiesioginis konkurentas - „Leravan Mi Home“ (21.57€)

2. Visiškai belaidės į ausis įstatomos ausinės „i13 TWS“

18.88€ „i13 TWS“ specifikacijos

„i13 TWS“ yra visiškai belaidės į ausis įstatomos ausinės ir pačios perkamiausios šią savaitę. Tam daugiuasiai įtakos turėjo labai geras kainos ir kokybės santykis - pigiau surasti geresnį variantą būtų labai sunku.  Kiekviena turi 35 mAh baterijas, o dėklas saugo dar 350 mAh energijos. Šios ausinės atkuria dinamišką, žemais dažniais prisodrintą garsą, tačiau puikiai veikia ir kalbant telefonu. 65 laipsnių kampu pasuktas korpusas užtikrina patogų nešiojimą.

Jei ieškote belaidžių ausinių, greitai pastebėsite, kad pačios garsiausios, tokios kaip „Samsung Galaxy Buds“, „Apple Airpods 2“, „Xiaomi AirDots Pro“, „Huawei Honor Flypods“ (išsami jų apžvalga ir geriausios kainos) kainuoja nepigiai - 60-120€ diapazone ir jei esate praktiškas žmogus, tokia suma už paprastas ausines gali pasirodyti didoka. Tokiu atveju vienintelė išeitis - mažiau žinomi Kinijos gamintojai, kurie reikia pripažinti, gamina tikrai dėmesio vertas ausines. Ir šiuo metu vienos iš populiariausių tokio tipo ausinių yra labai geros kainos „i13 TWS“.

„i13 TWS“  - tai į ausies kanalą įstatomos visiškai belaidės ausinės. Paprastas, modernus dizainas pasižymi ergonomiška konstrukcija. Į ausis įstatoma dalis yra pasukta 65 laipsnių kampu, todėl tvirtai, bet kartu ir patogiai laikosi ausies kanale. Šios ausinės nekrenta, tačiau kartu ir nevargina, nes yra labai lengvos.

Šios ausinės geba atkurti 20 Hz – 20 kHz dažnių ruožą, o svarbiausia, naudoja  Bluetooth v5.0+EDR technologiją.

Dėka integruoto Bluetooth v5.0+EDR ryšio modulio „i13 TWS“ geba užtikrinti stabilų bei patikimą duomenų perdavimą, kuris šiuo atveju yra pastebimai stabilesnis nei Bluetooth 4.0 atveju. Be to, Bluetooth v5.0 gerokai labiau taupo energiją, tad su tokiomis ausinėmis muzikos galėsite klausytis kur kas ilgiau. 

Kiekviena ausinė turi 35 mAh bateriją, kurios pakanka 120-150 minučių. Tačiau dėl to tikrai neverta baimintis, nes šios ausinės yra įkraunamos tiesiai vartotojo kišenėje. Jų dėklas turi 350 mAh bateriją, todėl ausines gali įkrauti ne kartą. Pats dėklas įkraunamas per maždaug valandą per „Micro USB“ jungtį.

„i13 TWS“  pakankamai gerai atkuria visą dažnių spektrą, tačiau itin gerai atkuria žemo dažnio garsus. Taip yra todėl, kad šios ausinės yra subalansuotos šiuolaikinei muzikai. Kita vertus, jas taip pat labai patogu naudoti kalbant telefonu.

„i13 TWS“  turi mikrofoną, todėl jas galima naudoti kaip laisvų rankų įrangą. Norint pakelti ragelį tereikės vieną kartą paliesti vieną ausinę. Taip, šios ausinės valdomos lietimu - tai labai patogus ir šiuolaikiškas valdymo būdas. Lygiai taip pat sustabdysite ir muziką.

Norėdami perjungti dainą turėsite dukart paliesti kairę arba dešinę ausinę (peršoks prie kitos ar prieš tai ėjusios dainos sąraše). Panašiai veikia ir garso lygio kontrolė – triskart palietę dešinę ausinę muziką pagarsinsite, o kairę – patylinsite. Porą sekundžių palaikę pirštą ant ausinių iškviesite virtualų asistentą.

„i13 TWS“  yra labai lengvos, tinka sportuojantiems, daug kalbantiems telefonu ar tiesiog dažnai būdantiems lauke. Nors yra labai mažos, šios ausinės turi ir aktyvią triukšmo slopinimo technologiją, todėl efektyviai veikia ir triukšmingame autobuse. Įdomu tai, kad tokios galimybės dažnai neturi net kelis kartus brangesnės ausinės, tad investavus kur kas mažiau, gaunama daugiau. 

Tai yra geras ir nebrangus pasirinkimas tiems, kurie muzikos nori klausytis visiškai be jokių laidų.

Trumpai:

  • Tipas: visiškai belaidės/įstatomos į ausis.
  • Pagrindinė paskirtis: tinka sportuojantiems ir aktyvų gyvenimo būdą gyvenantiems žmonėms, taip pat kasdienai.
  • Skambėjimas: dinamiškas garsas, gerai atkuriamas visas dažnių diapazonas,  itin stipriai grojami žemi dažniai.
  • Dažnis: 20 Hz – 20 kHz.
  • Baterija: 35 mAh ausinėse (pakanka maždaug 120-150 min); 350 mAh įkrovimo stotelė, įkrovimui reikia 60 minučių.
  • Ryšiai ir jungtys: „Bluetooth 5.0“ sąsaja; mikrofonas; „Micro USB“ lizdas įkrovimo stotelėje.
  • Išskirtinės savybės: ergonomiškas dizainas, tvirtai laikosi ausyje, valdomos lietimu, aktyvi triukšmo slopinimo technologija, automatinė sąsaja.
  • Komplektacija: ausinės, įkrovimo stotelė-dėklas, „Micro USB“ laidas įkrovimui, instrukcijos.
  • Išmatavimai ir svoris:  55 × 45 × 18 mm, 32 gramai.

Kaina

Tikrinta 2019 04 21

  • Lietuvoje neparduodamos.
  • „Gearbest“ - 18.88€.
  • Nemokamas siuntimas į Lietuvą.

3. 3-jų USB lizdų įkroviklis su ekranu, kuriame rodoma įtampa ir srovė - „FLOVEME Smart Digital Display 3 USB Charger“

7.19€ | 12 % nuolaida | 5 balai iš 5 (4 vertinimai)

Tai – praktiškas išmaniųjų prietaisų įkroviklis. Kiekvienas žmogus šiais laikais turi bent kelis išmanius prietaisus, kuriuos reikia įkrauti kasdien. Tai reiškia, kad kasdien net keli kištukiniai lizdai yra užimami per USB laidus įkraunamais įrenginiais. Šią problemą šis „Floveme“ įkroviklis ir išsprendžia.

Šis įkroviklis turi net tris USB lizdus, todėl vienu metu gali įkrauti tris prietaisus. Šalia USB lizdų yra nedidelis ekranas, kuris rodo įtampą ir srovę. Žinoma, nėra reikalo baimintis, nes gamintojas pasirūpino, kad kiekvienas įkroviklis turėtų apsaugą nuo įtampos ir srovės šuolių bei perkaitimo, tačiau matuoklis greitai parodys, kada akumuliatorius jau nusenęs ir tiesiog nebesikrauna taip, kaip turėtų. O ir žinosite, kiek srovės ima konkretus prietaisas. 

Šis įkroviklis yra pagamintas iš lygaus smūgiams atsparaus plastiko. Jis yra pakankamai kompaktiškas ir sveria vos 65 gramus. Taigi, tai yra puikus prietaisas daug keliaujantiems, nes nereikia į lagaminus grūsti daugybės įkroviklių.

4. Prie galvos tvirtinamas LED žibintuvėlis su 900 mAh baterija, trimis ryškumo lygiais ir raudonos šviesos režimu „Nitecore NU10“

16.18€ | 54 % nuolaida „Nitecore NU10“ specifikacijos, atsiliepimai

„Nitecore NU10“ - prie galvos tvirtinamas LED žibintuvėlis su 900 mAh baterija, trimis ryškumo lygiais ir raudonos šviesos režimu. Šis žibintuvėlis pravers ir naktį keičiant ratus, ir renovuojant namus, ir einant į žygį. Jis yra atsparus vandeniui ir smūgiams, o šviesti nenustoja ir kai yra įkraunamas. Pirkėjams patinka ir platus 170 laipsnių apšvietimo kampas.

Žibintuvėliai su plačiu apšvietimo kampu yra labai naudingi. Nereikia visada stengtis pasukti galvą taip, kad apšviestum ką nors, ką nori pamatyti. Šis žibintuvėlis puikiai tinka renovuojant namus, nes leidžia pamatyti daugiau. Aš su juo naudoju savo elektroninę knygų skaityklę, bet, aišku, tik vidutiniu režimu. Taip pat naudoju šį šviestuvą vedžiodamas šunį – abu matome daugiau. Džiaugiuosi įsigijęs šį NU10, nes ir taip turiu daug žibintuvėlių, kurių spindulys yra siauresnis. (Alex)

„Nitecore NU10“ – tai prie galvos tvirtinamas LED šviestuvas, skirtas darbui lauke, kai reikalingos abi rankos. Tai yra prietaisas, kurį norisi visada turėti automobilyje, kad naktį sustojus su pradurta padanga nereikėtų bandyti pasišviesti telefonu. Jis taip pat gali lydėti į žygį, padėti tvarkantis kieme ar tiesiog lendant į neapšviestą rūsį.

„Nitecore NU10“ turi 5 LED elementus – 4 baltus ir vieną raudoną. Šviesa skleidžiama itin plačiai – 170 laipsnių kampu. Tai yra labai svarbi savybė prie galvos tvirtinamam žibintuvėliui, nes nereikia nuolat bandyti galva nukreipti žibintuvėlio į konkretų tašką. „Nitecore NU10“ turi tris ryškumo lygius – žemą (1 lm), vidutinį (35 lm) ir aukštą (160 lm). Jis taip pat gali šviesti raudonai (13 lm) ir mirksėti SOS signalą. Geriausia tai, kad šis žibintuvėlis gali dirbti pakankamai ilgą laiką.

„Nitecore NU10“ turi 900 mAh bateriją. Naudojant žemą režimą jos pakaks net 150 valandų, tačiau jo nepakanka realiam apšvietimui (žemas režimas yra labiau skirtas vietos pažymėjimui). Naudojant maksimalų 160 lm režimą baterija tarnaus apie 7 valandas. Apie senkančią bateriją NU10 praneša mirksinčiu įjungimo mygtuku. Baterija įkraunama per „Micro USB“ lizdą. Geriausia tai, kad žibintuvėliu galima naudotis ir kol baterija yra įkraunama. Tai reiškia, kad kartais išgelbėti gali ir išorinė baterija.

„Nitecore NU10“ yra pagamintas iš polikarbonato. Tai yra itin tvirtas plastikas – šis prietaisas nesuges nukritęs iš 1,5 m aukščio. NU10 atitinka IP66 standartą, todėl nebijo lietaus. Žinoma, dirželis yra reguliuojamas, o pats žibintuvėlio korpusas gali būti pasuktas žemyn net 60 laipsnių kampu. Įdomu ir tai, kad NU10 turi užblokavimo funkciją – kurį laiką palaikius abu mygtukus žibintuvėlis užsirakina, taip užkirsdamas kelią netyčiniam įjungimui. Tai pravers, kai NU10 kuriam laikui keliaus į kuprinę ar gulės automobilio daiktadėžėje.

„Nitecore NU10“ yra lengvas, patogus ir funkcionalus žibintuvėlis, todėl nieko keisto, kad jis labai patinka ir pirkėjams.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus 4.88 balai iš 5 (112 vertinimai)
  • Tipas: prie galvos tvirtinamas LED žibintuvėlis.
  • Maksimalus ryškumas: 160 liumenų.
  • Nustatymai: trys šviesos lygio (žemas, vidutinis ir aukštas), raudonos šviesos ir SOS.
  • Spindulio nuotolis: 50metrų.
  • Reflektorius: 170 laipsnių.
  • Baterija: 900 mAh; veikimas iki 150 valandų, 7 valandos įjungus maksimalų ryškumą, įkrovimas per „Micro USB“.
  • Korpusas: polikarbonatas.
  • Atsparumas: kritimui iš 1,5 m, vandeniui ir dulkėms – IP66.
  • Išmatavimai ir svoris: 6 x 3 x 3 cm, 46 gramai.

Kaina

Tikrinta 2019 04 21

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • „Gearbest“ - 16.18€.
  • 54 % nuolaida, nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Pati mažiausia kaina iki šiol - paprastai kainuoja apie 20€

Dabartinė 16.18€ kaina yra mažiausia šio žibintuvėlio kainų istorijoje:

5. Elektrinis dantų šepetėlis „Alfawise SG – 949“

11.24€ | 18 % nuolaida + kuponas GBZYILANTON | 4.88 balai iš 5 (751 vertinimai)

„Alfawise SG – 949“ yra vienas pigiausių elektrinių šepetėlių, nuo konkurentų besiskiriantis tuo, kad neturi įkrovimo stotelės, o dabartinė jo kaina su nuolaidos kuponu yra pati mažiausia iki šiol. Kraunamas tiesiog prijungus laidą ir tai leidžia sumažinti bent trečdalį įprastos elektrinių šepetėlių kainos.  Jis vibruoja 40 000 kartų per minutę greičiu ir turi tris šepetėlius pakuotėje, o baterijos pakanka 25 dienoms.

„Alfawise SG – 949“ taip pat turi 5 dažnius ir atitinka IPX7 standartą.

„Alfawise SG – 949“ yra praktiškai identiškas „Seago SG – 507“ šepetėliui , tik su geresniu IP reitingu ir net šiek tiek pigesnis. Abu yra puikūs daiktai už savo kainą, tad lieka rinktis pagal išvaizdą ir gamintoją. 

Nauji „Alfawise SG – 949“ šepetėliai irgi yra visai nebrangūs. Penkis galite įsigyti už 3.13€.

6. Naujos kartos „soundbar“ tipo garso sistema „Alfawise XBR-08“

50.35€ | 29 % nuolaida + nuolaidos kuponas PLGBSALE025 | „Alfawise XBR-08“ specifikacijos, atsiliepimai

„Alfawise XBR-08“ – tai „soundbar“ tipo garso sistema, kuri yra aprūpinta keturiais 52 milimetrų 10 W garsiakalbiais ir dviem pasyviais žemų dažnių garsiakalbiais. Ši belaidė garso kolonėlė taip pat garsėja unikalia korpuso konstrukcija, kuri leidžia esant poreikiui šią „soundbar“ garso sistemą padalinti į dvi atskiras garso kolonėles.

Esu sužavėtas šios garso sistemos galimybėmis. Aš buvau nusivylęs savo TV, kadangi filmų metu dėl prastos garso kokybės negalėjau normaliai išgirsti dialogų. Viskas kardinaliai pasikeitė įsigijus „Alfawise XBR-08“. Bent jau man, tai yra puikus pasirinkimas. Tiesiog TV nežiūriu taip dažnai, kad būčiau pasiryžęs investuoti didesnes sumą į aukštos klasės namų kino sistemą. (William)

„Pliusai yra gana akivaizdūs. Garso kokybė tikrai gera, o ir garso lygis yra aukštas, jo tikrai užtenka. Tik patariu nesirinkti maksimalaus 32 garso lygio – geriau apsistoti ties 28-30. Džiugina ir itin didelė gausa įvairių jungčių, tik S/PDIF nėra. Galime klausyti FM radijo, palaiko Bluetooth ryšį, tad galime susieti su praktiškai visais įrenginiais. O ir galimybės prijungti papildomai atminties kortelę bei USB atmintuką yra pliusai.“ „Alfawise XBR-08“ apžvalga

Manau, kad garso skirtumas tarp senųjų garso kolonėlių ir Alfawise XBR-08 yra akivaizdus, ir daugiau čia kažką komentuoti nėra prasmės. Kai kurie gali pasakyti, kad kokia yra prasmė lyginti paprastas kolonėles su visai kitos kategorijos garso sistemą? Pirmiausiai, tai yra palyginimas, o antra – daugelis įprastų televizorių turi tokius pačius garsiakalbius, kaip ir mano įprastos kompiuterio kolonėlės. Ir dėka šios garso sistemos galima gerokai pagerinti televizorių ir kompiuterių garso kokybę. Vertinant bendrai, aš likau labai patenkintas Alfawise XBR-08. Garso sistema atrodo gerai, surenkama lengvai, ant stalo sumažėjo vietos, o svarbiausia – garsas. Nors per kamerą visos garso kokybės perduoti nepavyks, tačiau skirtumą, manau, kad supratote. „Alfawise XBR-08“ apžvalga ir testavimas

„Soundbar“ tipo garso sistemos sparčiai populiarėja. Praktika rodo, kad kai kurie pirkėjai šias sistemas perka vietoje standartinių namų kino sistemų. Bene esminis „soundbar“ tipo sistemų privalumas yra tas, kad jos yra santykinai mažos ir tuo pačiu ganėtinai pigios – kaina kelis ar net keliolika kartų mažesnės nei profesionalios namų kino sistemos. Be to, jose yra integruojamas pakankamas kiekis garsiakalbių, kurie gerai atkuria tiek aukštus, tiek žemus dažnius.

Pavyzdžiui, „soundbar“ tipo garso sistema „Alfawise XBR-08“ praktiškai patvirtina aukščiau išsakytus argumentus. Šis garso kolonėlė yra apie 1 metro ilgio, tačiau yra aprūpinta net keturiais standartiniais 10 W 52 milimetrų skersmens garsiakalbiais, kurių šalia dar randame ir du papildomus pasyvius žemų dažnių garsiakalbius. Praktika rodo, kad dažniausiai tokios kombinacijos pakanka vidutinio dydžio kambaryje norint užtikrinti kokybišką skambesį.

Kitu reikšmingu „Alfawise XBR-08“ garso sistemos privalumu tampa modulinė sistema, kuri leidžia esant reikalui padalinti šią garso sistemą į dvi atskiras garso kolonėles. Toks sprendimas yra iš tiesų labai naudingas, nes už visiems prieinamą kainą kiekvienuose namuose be jokių papildomų investicijų leidžia sukurti erdvinio garso efektą naudojant dvi atskiras kolonėles.

Šis funkcionalumas „Alfawise XBR-08“ dar labiau priartina prie įprastų namų kino sistemų. Čia dar norisi pridėti ir tai, kad šios „soundbar“ tipo sistemos komplekte yra pridedamas nuotolinis valdymo pultelis, kuris taip pat yra įprasta namų kino sistemos dalis.

Galiausiai norisi pridėti dar ir tai, kad „Alfawise XBR-08“ turi Bluetooth 4.2 ryšio modulį, todėl esant reikalui gali atstoti ir belaidės garso kolonėlės funkciją. Tuo tarpu platus integruotų jungčių pasirinkimas leidžia klausyti muziką ne tik iš Micro SD kortelės, bet ir iš USB atmintinės. Be to, „Alfawise XBR-08“ dar gali atstoti ir radijo imtuvą, nes turi integruotą FM ryšio modulį.

Bene artimiausiu „Alfawise XBR-08“  konkurentu šiuo metu tampa „Xiaomi TV Soundbar“ garso sistema. Vis dėlto „Xiaomi TV Soundbar“ patrauklumas šiek tiek nublanksta, kai paaiškėja, kad „Alfawise XBR-08“ yra pigesnė ir tuo pačiu dar siūlo geresnį funkcionalumą.

Pavyzdžiui, apie 36 eurus daugiau kainuojanti „Xiaomi TV Soundbar“ neturi nei USB, nei Micro SD kortelės lizdo. Taip pat negali pasiūlyti nuotolinio valdymo pulteliu ir neturi FM radijo imtuvo. Pridėti dar galima ir tai, kad „Xiaomi TV Soundbar“ gali būti naudojama tik horizontaliai arba montuojama prie sienos, kai tuo tarpu „Alfawise XBR-08“ dar siūlo ir minėtą modulinę architektūrą, kuri leidžia šią garso sistemą padalinti į dvi atskiras kolonėles.

Nors pagal populiarumą „Xiaomi TV Soundbar“ pirmauja tarp kiniškų „Soundbar“ tipo garso sistemų, tačiau „Alfawise XBR-08“ labai sparčiai renka gerbėjų gretas – ji jau pateko į perkamiausių kolonėlių TOP 3.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.58 balai iš 5 (78 vertinimai)
  • Paskirtis: tai universali „soundbar“ tipo garso sistema, kuri taip pat siūlo namų kino sistemos funkcionalumą, nes prie įrenginių gali būti jungiama tiek laidais, tiek belaidžiu būdu.
  • Garsiakalbiai: 4x10 W 52 mm skersmens;  2x pasyvūs žemų dažnių garsiakalbiai.
  • Dažnių diapazonas: 150 Hz – 150 kHz.
  • Kanalai: 2.
  • Varža: 4 omai.
  • Ryšiai: Bluetooth v4.2 + EDR.
  • Valdymas: naudojant ant korpuso integruotus mygtukus arba nuotolinį valdymo pultelį.
  • Jungtys: USB, Micro SD, Aux, optinė garso įvestis.
  • Papildomos funkcijos: LED ekranas; FM radijas; nuotolinis valdymo pultelis; galimybė, kuri leidžia garso sistemą padalinti į dvi atskiras garso kolonėles.
  • Matmenys ir svoris: apie 1 m ilgio; 1,59 kg.

Kaina

Tikrinta 2019 04 21

  • Lietuvoje neparduodama.
  • „Gearbest“50.35€.
  • Su nuolaidos kuponu PLGBSALE025 tai mažiausia kolonėlės kaina iki šiol
  • Nemokamas siuntimas Priority Line metodu.
  • Yra įtrauka į „Gearbest Exclusive Brands“ išpardavimo pasiūlymų sąrašą.

7. Naujos kartos per kaulus grojančios ausinės „Alfawise J20“

28.76€ | 12 % nuolaida | „Alfawise J20“ specifikacijos

„Alfawise J20“ ausinės neblokuoja ausies kanalo - muziką per kaulus jos skleidžia tiesiai į vidinę ausį. Jos puikiai tinka sportuojantiems ir daug kalbantiems telefonu. „Alfawise J20“ yra lengvos, lanksčios ir patogios, o visas funkcijas galima valdyti vos vieno mygtuko paspaudimais. Jų negąsdina lietus, o su pilnai įkrauta baterija muzikos galima klausytis net 5 valandas.

„Alfawise J20“ – tai belaidės per kaulus grojančios ausinės. Tikriausiai jau susimąstėte, ką tai reiškia. Iš tiesų, ši technologija nėra tokia jau sudėtinga. Vietoje to, kad garsiakalbiai būtų dedami ant ausų ar įstatomi į ausų kanalus, „Alfawise J20“ garsiakalbiai dedami priešais ausis. Jie groja gana tyliai, tačiau garsas vibracijomis kaulais yra perduodamas tiesiai į vidinę ausį. Tai turi gausybę privalumų.

Įprastos ausinės turi trūkumą - jos taip gerai atskiria nuo išorinio pasaulio, kad žmonės tarsi atsijungia. Kai kuriais atvejais tai yra pavojinga, o kai kuriais - tiesiog nepatogu. Jis taip pat kenkia ausims - leisti muziką tiesiai į ausis nėra gerai, o ir pačios ausinės skatina sieros kaupimąsi. 

Tuo tarpu muziką per žmogaus kaukolę leidžiančios ausinės yra visiškai kitokios. Visų pirma, tokios ausinės geriau tinka kai kuriems klausos negalią turintiems žmonėms, nes išorinė ausis ir būgnelis yra apeinami. Antra, jos neblokuoja pašalinių garsų, todėl yra saugesnės – girdėsite, kada atvažiuoja automobilis ar jus kas nors šaukia. Galiausiai, tokios ausinės yra kur kas lengvesnės, nes nereikalingi dideli garsiakalbiai.

Jos yra atsparios prakaitui ir tvirtai laikosi ant galvos. Garsiakalbiai laikosi priešais ausis, o ne jų viduje, tačiau muziką žmogus girdi puikiai.

Iš tikrųjų, nors technologija atrodo labai keista, šias ausines žmonės mėgsta ne tik dėl to, kad jos neizoliuoja naudotojo nuo išorinio pasaulio. Girdima švari, raiški muzika, o pačios ausinės yra labai mažos ir lengvos. Dažniausiai jos yra belaidės, kad būtų galima pasiekti maksimalų komforto lygį.

Tokias ausines naudojančių žmonių teigimu, jos yra itin patogios ir puikiai tinka sportui. Su jomis galima bėgioti, žaisti krepšinį, futbolą, o jos nekrenta nuo galvos. Atkuriamo garso kokybė taip pat labai įdomi. Naudotojas ne tik girdi labai ryškią muziką be jokių trikdžių, bet ir jaučia ją taip, kaip negalėtų pajusti su įprastomis ausinėmis. Jaučiama vibracija, kuri keičiasi priklausomai nuo grojamų tonų dažnio. Aplinkiniai muzikos negirdi, kad ir kaip garsiai žmogus jos klausytųsi. Ir, žinoma, nesvarbu, ar aplinkoje yra daug triukšmo - muzika vis tiek bus aiškiai girdima.

Be to, tokias ausines mėgsta ir vairuotojai - gerai girdisi muzika ar pokalbiai telefonu, o tuo pačiu, visiškai neblokuojami aplinkos garsai. 

Žinoma, nors šiuolaikinės per kaulus grojančios ausinės muziką atkuria labai aukštame lygyje, tačiau melomanams to gali būti per maža - muzika nėra tokia detali, kaip su kokybiškomis tradicinėmis ausinėmis. O ir atsiriboti nuo aplinkinio pasaulio nėra lengva.

„Alfawise J20“ sveria vos 33 gramus. Šios ausinės turi labai lankstų titano lydinio ir plastiko rėmą. Jos yra patogios, lengvos ir kompaktiškos. Nepaisant to, jose vis tiek slepiasi integruota 170 mAh baterija, kuri po 2 valandų įkrovimo užtikrina net 5 valandų darbą. Šios ausinės taip pat turi greito įkrovimo funkciją – vos po 10 minučių įkrovimo jos groja visą valandą.

Visos „Alfawise J20“ funkcijos yra valdomos vienintelio mygtuko paspaudimais. Jis leidžia pakelti ragelį, užbaigti pokalbį, paleisti, sustabdyti ar praleisti dainą, iškviesti virtualią asistentę. Mygtukas yra lengvai pasiekiamas jau vien dėl to, kad ausinių korpusas visada yra arčiau veido.

„Alfawise J20“ korpuse taip pat yra LED baterijos indikatorius. Raudona spalva ima mirksėti, kai senka baterija, o raudona kaitaliojasi su mėlyna kai įrenginys yra jungiamas prie telefono. „Alfawise J20“ turi „Bluetooth 5.0“ technologiją, kuri taupiai naudoja bateriją. Apskritai „Alfawise J20“ yra kokybiškos ir kompaktiškos ausinės, kurios puikiai tinka tiems, kurie daug laiko praleidžia lauke arba daug kalba telefonu.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 5 balai iš 5 (3 vertinimai)
  • Tipas: belaidės per kaulus grojančios ausinės, dedamos prieš ausų kanalus.
  • Pagrindinė paskirtis: sportas, muzika, pokalbiai telefonu
  • Skambėjimas: vienodai gerai atkuria visą dažnių spektrą.
  • Dažnis: 0-20KHz.
  • Varža: 10 omų (+-10 %).
  • Baterija: 170 mAh, 5 darbo valandos, 2 valandos įkrovimui.
  • Ryšiai ir jungtys: „Bluetooth 5.0“ sąsaja; mikrofonas; „Micro USB“ įkrovimo lizdas
  • Išskirtinės savybės: atsparios vandeniui ir dulkėms (IP56), neužgožia aplinkinių garsų.
  • Korpusas: titano lydinys ir termoplastikas.
  • Komplektacija: ausinės, USB laidas įkrovimui, instrukcijos anglų kalba.
  • Matmenys ir svoris: 16,50 x 10,80 x 5,20 cm (pakuotės dydis); 33 g.

Kaina

Tikrinta 2019 04 21

  • Lietuvoje neparduodamos.
  • „Gearbest“ - 28.76€
  • Tai mažiausia kaina.
  • 12 % nuolaida, siuntimas į Lietuvą - 1.80€.

Dabartinė 28.76€ kaina yra mažiausia šių ausinių kainų istorijoje:

8. Oro drėkintuvas „Mini USB Humidifier“

13.68€ | „Mini USB Humidifier“ specifikacijos

„Mini USB Humidifier“ – tai geru mobilumu pasižymintis ir į bet kokį krepšį telpantis oro drėkintuvas, kurį galima užmaitinti tiesiog naudojant standartinę USB jungtį. Šį oro drėkintuvą patogu naudoti tiek kelionėse, tiek automobilyje, nes dėl unikalios korpuso konstrukcijos „Mini USB Humidifier“ vandenį reikalingą oro drėkinimui gali imti tiesiog iš įprasto 0,5 l vandens buteliuko.

Oro drėkintuvai per pastaruosius keletą metų itin išpopuliarėjo. Vis dėlto jų kaina vis dar išlieka pakankamai didelė, todėl juos įsigyti gali tikrai ne kiekvienas norintis. Kita problema – dažnu atveju oro drėkintuvai yra gan nemažo dydžio ir yra stacionaraus naudojimo. O štai mobilių ir nedidelių oro drėkintuvų vis dar yra palyginus nedaug. Smagu pranešti, kad kinai pagaliau rado alternatyvą, kurią esant reikalui laisvai sutalpinsite net ir savo kelioniniame krepšyje.

Itin kompaktiškas oro drėkintuvas „Mini USB Humidifier“ ypatingas tampa dėl tos priežasties, nes oro drėkinimui reikalingą vandenį gali imti tiesiog iš paprasto vandens butelio. Trumpai tariant, „Mini USB Humidifier“ yra visiškai nesvarbu kokią vandens talpą naudosite, svarbiausia jog joje būtų drėkinimui reikalingo vandens. Galima naudoti net ir ne paparastą vandenį, jei norite pasimėgauti aromaterapija – pavyzdžiui, drėkinimui naudoti aromatingą arbatžolių arbatą. Arba mineralinį vandenį, jei norite pasijausti kaip prie jūros.

Gamintojas tvirtina, jog šio oro drėkintuvo efektyvumas siekia net apie 99%, ir jo pilnai užtenka norint drėkinti 10-20 kvadratinių metrų dydžio kambarį.

Šiuo atveju svarbu pridėti, kad „Mini USB Humidifier“ išsiskiria ypatingai geromis mobilumo savybėmis, todėl šį oro drėkintuvą esant poreikiui galima naudoti ne tik namuose, bet, pavyzdžiui, automobilyje ar netgi viešbučio kambaryje.

Būtina atkreipti dėmesį dar į tai, kad „Mini USB Humidifier“ taip pat pasirūpina patalpos drėkinimui skirto vandens valymu. Sidabro jonų filtras visų pirma pašalina iš vandens visus nešvarumus, o naudojama aukšta temperatūra šiuo atveju dar padeda pašalinti ir įvairaus tipo bakterijas.

„Mini USB Humidifier“ dar garsėja ir ypatingai tyliu darbu – šis oro drėkintuvas skleidžia ne didesnį nei 30 dB triukšmą. Negana to, „Mini USB Humidifier“ yra maitinamas tiesiog naudojant standartinę USB jungtį, kas reiškia, jog šį oro drėkintuvą galėsite užmaitinti net ir nuo paprasto išmaniojo telefono USB adapterio.

Grįžtant prie vandens talpos dar norisi pridėti ir tai, kad „Mini USB Humidifier“ iš karto atkeliauja su specialiu korpuso ilgintuvu, kuris itin praverčia tada, kai oro drėkinimui norėsite naudoti didesnės talpos paprastus plastikinius butelius.

Trumpai:

  • Paskirtis: mobilus oro drėkintuvas, kuris itin praverčia daug keliaujantiems ir norintiems automobilyje ar viešbučio kambaryje turėti priimtiną oro drėgmės lygį.
  • Efektyvumas: gali sudrėkinti 10-20 kvadratinių metrų dydžio kambarį.
  • Filtravimas: sidabro jonų filtras.
  • Maitinimas: 2,5 – 5 V.
  • Jungtys: USB.
  • Sukuriamas triukšmas: 30 dB.
  • Matmenys ir svoris: 5,5 x 5,5 x 22 cm; 60 g.

Kaina

Tikrinta 2019 04 21

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • „Gearbest“ 13.68€.
  • Į Lietuvą siunčiamas už 0.02€.

9. 128 GB talpos atminties kortelė „Kodak Micro SD Card“

16.99€ | 53 % nuolaida + nuolaidos kuponas HTKDK

Šiuo metu tai turbūt vienas geriausių pasiūlymų tiems, kurie ieško kokybiškos ir didelės talpos atminties kortelės.

128 GB talpos „Kodak Micro SD Card“ atminties kortelė pasižymi dideliu duomenų nuskaitymo (100 Mb/s) ir įrašymo (80 Mb/s) greičiu bei tinka praktiškai bet kokiems įrenginiams.

Ar tai būtų nešiojamas kompiuteris, planšetinis kompiuteris, išmanusis telefonas, dronas, vaizdo registratorius ar bet kuris kitas įrenginys, kuris palaiko atminties kortelę.

Gamintojas užtikrina atminties kortelės stabilų bei greitą veikimą, 1080P, 3D, 4K vaizdo įrašų, nuotraukų, dainų ir kitos informacijos sklandų įrašymą bei paleidimą.

Atminties kortelė gali darbuotis nuo 0 iki 70℃ temperatūroje bei yra atspari vandeniui, dulkėms ir smūgiams.

10. Atminties kortelė „Alfawise 64GB Micro SD Class 10 UHS-1 Memory Card“

9.89€ | 13 % nuolaida | 4.84 balai iš 5 (2812 vertinimai)

Tai turbūt pati pigiausia pasaulyje 64 GB „microSD“ standarto atminties kortelė. Tai - paprastas daiktas, kuris yra reikalingas ir išmaniesiems telefonams, ir fotoaparatams, ir kameroms, ir automobiliniams vaizdo registratoriams. Ši nėra ypatingai didelė, tačiau ji pasižymi  80MB/s sparta.

 




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()