Geriausios ausinės iki 50$, 50-100$ ir 100-150$ diapazonuose. Nuo visiško šlamšto, iki to, ką drąsiai galima pirkti (Apžvalga, Video)  (1)

„Visai neseniai padariau belaidžių ausinių Redmi AirDots apžvalgą ir visų jūsų klausiau: ar norėtumėte, kad sekančioje apžvalgoje padaryčiau vėl kokių nors konkrečių belaidžių ausinių apžvalgą ar, kad tarpusavyje palyginčiau pačias geriausias belaides ausines nuo 20 iki 150 dolerių kategorijoje? Pasirinkote antrąjį variantą, tad štai – atrinkau pačias geriausias šiuo metu rinkoje esančias belaides ausines ir iš jų išrinksime pačias pačiausias.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas ne bet kaip atrinkinėjo ausines, kadangi tokio tipo belaidžių ausinių su kiekviena diena tik daugėja. Jis atrinko tik pačias geriausias, daugiausiai pirkėjų dėmesio sulaukiančias ir potencialiai kokybiškiausias belaides ausines.

Iš viso apžvalgininkas atrinko 10 belaidžių ausinių ir jas suskirstė į 3 kategorijas pagal kainą: 1-a kategorija yra ausinės iki 50 dolerių; 2-oji nuo 50 iki 100 dolerių ir 3-oji nuo 100 iki 150 dolerių.

Į šias kategorijas pateko tokios ausinės: 1-oje – „Xiaomi AirDots“, „Redmi AirDots“ ir „Blitzwolf BW-FYE4“; 2-oje – „Funcl AI“, „MPOW T5“, „Havit G1“, „Meizu POP 2“ ir „Mifo O5“; 3-oje – „Honor FlyPods“ ir „Galaxy Buds“.

Apžvalgininkas teigia, kad „turiu ir dar vienas ausines – tai Nubia Pods 1MORE, kurios kainuoja 140 dolerių. Bet aš jas kuo greičiau patraukiu nuo stalo, nes už tokią kainą, tai yra visiškas šlamštas. Jos vertos daugiu daugiausiai 70 dolerių.“

Kurios belaidės ausinės geriausios iki 50 dolerių kategorijoje?

„Blitzwolf BW-FYE4“

Aliexpress - 27,9 €.

Apžvalgininkas teigia, kad „blogesnių ausinių už Blitzwolf BW-FYE4 aš savo rankose dar nelaikiau. Pigus plastikas, dėkliukas girgžda ir taip toliau.

Net jei jums tokie dalykai mažai rūpi, problemos prasideda ir su ausinių poravimu. Būna, kad viena ausinė neranda kitos ir neaišku kodėl.“

Atkreipiamas dėmesys, kad garso kokybė yra vidutiniška, tačiau pačios ausinės gerai laikosi ausyse ir yra pilnai atsparios prakaitui bei vandeniui, tad su jomis galima sportuoti ir lietui lyjant.

Ausinių baterijų energijos užtenka iki 3 valandų, o su dėkliuko baterija iki 17-18 valandų, „bet tai jau ne taip svarbu, palyginus su mano išvardintais trūkumais.“

„Xiaomi AirDots“

Aliexpress - 35,12 €, Gearbest - 36,20 €.

„Turbūt galvojate, kad štai sudirbau Blitzwolf ausines ir dabar girsiu Xiaomi AirDots? Tikrai ne, nes ir joms turiu priekaištų.“

Šiuo atveju dėkliukas yra kokybiškesnis, nors taip pat plastikinis. Deja, bet ausinės, kaip ir „Blitzwolf“ atveju ne visada randa viena kitą.

„Tad geresnis variantas nei Blitzwolf, bet ne pats geriausias pasirinkimas tokioje kainų kategorijoje.“

„Redmi AirDots“

Aliexpress - 20,29-25 €, Gearbest - 24 €.

„Štai kas man iš tikrųjų patiko tokioje kainų kategorijoje, tai Redmi AirDots ausinės. Už tokią kainą, tai ugnis, o ne ausinės.

Už tokią kainą jos užtikrina labai geros kokybės garsą, lengvai ir be jokių problemų susiejamos su įrenginiais ir sugeba abi ausinės darbuotis drauge be jokių sutrikimų. Ne taip, kaip mano jau paminėti Xiaomi ir Blitzwolf modeliai.“

Ausinių baterijų užtenka iki 4 valandų, o su dėkliuko baterija iki maždaug 20 valandų, „tad rezultatas visai neblogas.

Tačiau turite suprasti vieną svarbų dalyką, kuris galioja visoms tokios kainos kategorijos belaidėms ausinėms. Jos visos turi labai prastos kokybės mikrofoną, tad didelio malonu jas naudoti, kaip laisvų rankų įranga nebus.“

Kurios belaidės ausinės geriausios nuo 50 iki 100 dolerių kategorijoje?

„Šioje kategorijoje viskas įdomiau, bet ir tuo pačiu sudėtingiau. Čia nėra vieno konkretaus pralaimėtojo, bet ir nėra aiškaus laimėtojo.

Pavyzdžiui, Funcl AI ir MPOW T5 palaiko aptx, o tose pačiose MPOW T5, Meizu POP 2, Mifo O5 ir Havit G1 yra apsauga nuo vandens.“

„Havit G1“

Aliexpress - 60,92 €.

„Tad visos ausinės turi savų pliusų ir minusų. Štai Havit G1 dėkliukas yra pats prasčiausias, o ir pačių ausinių dėvėjimo patogus toks visai šiaip sau. Po valandos jau negalėjau ilgiau jų laikyti ausyse. Jas tikrai pradeda skaudėti.

Bet štai garso kokybę Havit G1 užtikrina visai gerą, nors ir stebuklų tikėtis neverta. Beje, įdėjus ausines į dėkliuką ir jį uždarius, muzika ir toliau groja. Gal čia kažkas negerai su mano ausinėmis, nes niekur forumuose neradau, kad kas nors skųstųsi tokia problema.“

„Meizu POP 2“

Aliexpress - 49,69 €, Gearbest - 64,80 €.

Šiomis ausinėmis apžvalgininkas yra labiau patenkintas ir teigia, kad „dėkliukas yra labai kokybiškas, palaiko belaidį įkrovimą, o ir įprastai įkraunamas su USB C-tipo laidu, puiki ergonomika, bet štai garsas – visiškas šlamštas.

Atrodo, kad dažniai ir subalansuoti, bet detalizacijos jokios – vientisas garsas ir tiek.“

„MPOW T5“

Aliexpress - 47,56 €.

„Šios ausinės yra kažkur per vidurį. Dėkliukas nei liūdina, nei džiugina. Geras dėkliukas ir tiek.

Jokių problemų ausines prijungti prie telefono, jas susieti, valdyti ir taip toliau. Bet štai dėl garso kokybės dvejopi jausmai.

Jei klausausi muzikos esant mažesniam garsui, tada viskas yra gerai. Ir skirtingi tonai girdėti, ir detalizacija gera, bet jei tik garsą padidinu – viskas tarsi pradingsta.“

Tad iš visų 5 šios kainos kategorijos belaidžių ausinių, apžvalgininkas teigia, jog tikrai vertos dėmesio yra „Mifo O5“ ir „Funcl AI“.

„Garsas šios ausinėse yra žymiai geriau subalansuotas ir ypač tai jaučiasi Mifo O5 ausinėse.

Jei mėgstate klausytis instrumentinės muzikos, tai su Mifo O5 jūs tikrai kaifuosite.“

Aliexpress - 61,80 €.

„Funcl AI taip pat užtikrina labai gerą garsą, jų valdymas netgi šiek tiek patogesnis ir jos kainuoja pigiau nei Mifo O5.“

Indiegogo - 44,50 €.

„Beje, iš visų šių ausinių iki 100 dolerių, tai pats geriausias mikrofonas yra būtent Funcl AI ausinėse. Taip, garsas nė toks geras, kaip ausinėse už 100 ir daugiau dolerių, bet girdėti savo pašnekovą yra malonu, o ir jūs būsite gerai bei aiškiai girdimi.

Vienintelis šių ausinių minusas, kad jų dėkliukas yra vertas gal kokių 2 dolerių. Bet čia jau jums spręsti, kas svarbiau – ypač kokybiškas Meizu POP 2 dėkliukas ar gera garso kokybė.“

Kurios belaidės ausinės geriausios nuo 100 iki 150 dolerių kategorijoje?

„Honor FlyPods“ ir „Galaxy Buds“

„Honor FlyPods“: Aliexpress - 96,67 €, Gearbest - 108 €.

„Galaxy Buds“: Skytech - 129 €.

„Šiuo atveju gana sunku išrinkti nugalėtoją, nes yra įvairių niuansų. Pavyzdžiui, man žymiai labiau patinka Honor FlyPods ausinių dėkliukas. Gerokai kokybiškesnis, kai jį atidarau – ausinės iš jo neiškrenta, nes jas laiko labai stiprūs magnetai (9:08 min.).

Taip pat palaikomas belaidis įkrovimas, o įprastai įkraunamas per USB C-tipo jungtį. Šiuo aspektu Honor FlyPods yra geresnės.

Bet pačios Honor FlyPods ausinės laikosi ausyse prasčiau nei Galaxy Buds. Nors tai ir subjektyvus dalykas, bet Galaxy Buds mano ausyse laikosi tvirčiau.

Taip pat jose yra daugiau valdymo galimybių, nors Honor FlyPods mažai kuo tenusileidžia. Man ypač patinka, kad kai su Honor FlyPods klausausi muzikos ir iš ausies išimu vieną ausinę – muzika automatiškai sustoja grojusi. Patogus ir smagus dalykas, o be to Honor FlyPods yra atsparios vandeniui (IP54), ko ypač trūksta Galaxy Buds.

O dabar svarbiausias dalykas: koks gi šių ausinių garsas? Klausiausi pačios įvairiausios muzikos ir rasti skirtumų tarp šių dviejų ausinių buvo ypač sunku, bet man truputi labiau patiko Galaxy Buds.

Detalizacija Galaxy Buds ausinėse yra geresnė ir tai pasijaučia klausantis sunkesnės muzikos. Panašu, jog šios ausinės yra geriau subalansuotos, lyginant su Honor FlyPods.

Kalbant apie ausinių baterijas, tai Honor FlyPods užtenka iki 3 valandų, o Galaxy Buds – iki 6 valandų. Bet čia be dėkliuko.

O su dėkliuku viskas apsiverčia. Honor FlyPods tada galės groti iki 20 valandų, o Galaxy Buds – iki 14 valandų.

Tad vieno aiškaus nugalėtojo nėra. Honor FlyPods rinksis tie, kuriems patinka tokios išvaizdos belaidės ausinės ir nuostabus mikrofonas. Tiek jūs puikiai girdėsite savo pašnekovą, tiek jis puikiai viską girdės. Šiuo aspektu Galaxy Buds yra kur kas blogesnės, tačiau bendrai jų garsas yra kokybiškesnis.

Iki 50 dolerių aiškus nugalėtojas yra Redmi AirDots, nuo 50 iki 100 dolerių kategorijoje – Funcl AI (nors Mifo O5 praktiškai neatsilieka ir turi savų pliusų), o tarp šių dviejų brangiausių belaidžių ausinių man yra sunku išsirinkti nugalėtoją. Tiek Galaxy Buds, tiek ir Honor FlyPods yra labai kietos ausinės ir čia jau kiekvienam spręsti asmeniškai, kurios yra geresnės.“

Kaina ir sąlygos

Laimėtojas iki 50 dolerių kategorijoje

„Redmi AirDots“:

Laimėtojas (-ai) nuo 50 dolerių iki 100 dolerių kategorijoje

„Mifo O5“:

„Funcl AI“:

Ausinės nuo 100 iki 150 dolerių kategorijoje

„Honor FlyPods“:

„Galaxy Buds“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai (1)