„Už tokius pinigus, tai tikras lobis“: pigi ir daugiafunkcionali lauko stebėjimo kamera - užtikrina galybę įvairių naudingų funkcijų, sukiojama per nuotolį ir net su integruotu prožektoriumi („Zclever 1080P PTZ“ apžvalga, Video)  (6)

„Šiandien išbandysime pasisukančią, FHD raiška filmuojančią, WiFi palaikančią lauko kamerą, kuri turi integruotą mikrofoną bei garsiakalbį, tad per ją galima kalbėti, palaiko du naktinio filmavimo režimus, reaguoja į judesį bei garsą, veikia kaip signalizacija, duomenis įrašo į atminties kortelę arba debesį ir visas šis džiaugsmas kainuoja labai mažai.“ Šioje apžvalgoje sužinosime, kaip šią kamerą suporuoti su telefonu, bus pateikiami vaizdo įrašų pavyzdžiai ir daug kitos naudingos informacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad „Zclever 1080P PTZ“ lauko stebėjimo kamerą užsisakė Aliexpress parduotuvėje ir kamera atkeliavo per 3 savaites:

  • Aliexpress - 40,14 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 31 % nuolaida;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

Pakuotės viduje rasime išsamią informaciją, kaip teisingai prijungti kamerą; maitinimo adapterį; interneto laido prijungimui skirtą hermetinę jungtį; kameros pritvirtinimui skirtus varžtus ir kitus priedus; ir pačią „Zclever 1080P PTZ“ kamerą.

„Zclever 1080P PTZ“ kamera turi dvi WiFi antenas. Jas galima sukioti, tačiau jos nėra nuimamos.

„Čia turime 2MP jutiklį, dėl ko kamera gali filmuoti 1920 x 1080 raiška. Aplink jutiklį turime 4 infraraudonųjų spindulių diodus ir 4 įprastus. Kam jie yra skirti – parodysiu vėliau.“

„Ši kamera yra pasisukanti ir ji gali vertikaliai pasisukti 90 laipsnių, o horizontaliai – 350 laipsnių.

Fiksuojamą vaizdą gali įrašinėti į atminties kortelę bei į debesį. Norint įdėti atminties kortelę, reikės atsukti štai šiuos du varžtukus (1:28 min.) ir nuimti dangtelį. Taip galėsite įdėti atminties kortelę ir vėl beliks prisukti dangtelį atgal.

Beje, čia dar yra ir silikoninis sandariklis, tad tai suteikia papildomo saugumo, kad į kameros vidų nepateks drėgmės.

Aš įdėjau 64 GB talpos Netac kompanijos atminties kortelę. Visoms kameroms naudoju tik šios kameros atminties korteles, tą jau darau ne pirmus metus ir jomis esu labai patenkintas.“

„Kamera taip pat palaiko dvipusį bendravimą. Tai reiškia, kad ji turi mikrofoną bei garsiakalbį ir per šią kamerą galite bendrauti su šalia jos esančiu žmogumi.

Kameros prijungimas čia taip pat yra labai paprastas. Juolab, kad visą reikalingą informaciją gamintojas pateikia naudojimosi instrukcijoje.“

Pirmasis „Zclever 1080P PTZ“ kameros įjungimas ir suporavimas su programėle

Apžvalgininkas pademonstruoja, kaip pirmą kartą prijungti kamerą ir ją suporuoti su telefone įdiegta programėle (2:20 min.):

  • įjungiame kamera, ir palaukiame kol baigsis savidiagnostikos procesas;
  • tuo pačiu atsisiunčiame ir įsidiegiame „YCC365 Plus“ programėlę;
  • ją atsidarę paspaudžiame „+“ ženkliuką, pasirenkame „intelektualiąją video kamerą“ ir „skenuoti QR kodą“;
  • toliau lieka sutikti su naudojimosi sąlygomis bei įvesti namuose esančio WiFi tinklo duomenis;
  • telefono ekrane atsiranda QR kodas ir jį reikia parodyti „Zclever 1080P PTZ“ kamerai;
  • toliau vyksta kameros prijungimas ir poravimas su telefonu, kuris užtrunka kelias akimirkas.

„Štai ir viskas. Kamera prijungta prie jūsų telefono ir jau galite ją pilnai valdyti.“

Programėlės suteikiamos galimybės

„Programėlėje galėsite rankiniu būdu valdyti kamerą ir liepti jai pasisukti į norimą pusę. Kamera į duodamas komandas reaguoja labai gerai ir pasisuka sklandžiai.

Taip pat galima užprogramuoti, kad kamera pasisuktų į mus dominančius objektus. Pavyzdžiui, pasirenkate kambario duris, joms suteikiate skaičių „1“ ar bet kokį kitą jums patinkantį pavadinimą ir kitą kartą tereikės programėlės lange jį paspausti ir kamera automatiškai pasisuks į tą objektą.

Taip galima užprogramuoti kiek tik norite objektų ir nereikia rankiniu būdu nukreipti kameros. Labai patogus dalykas. Jis itin pravers tiems, kurie su šia kamera stebės didelį plotą ir vieną nuo kito nutolusius objektus.

Be to, kol aš kalbėjau, kamera užfiksavo šį garsą ir į telefoną iškart atsiuntė įspėjamąjį pranešimą (žiūrėkite į žemiau pateiktą nuotrauką aut. past.).

Tad taip, kamera reaguoja ne tik į jos matymo lauke vykstantį judėjimą, bet ir į garsą. Šaunus dalykėlis (4:30 min.).“

„Pagrindiniame programėlės ekrane galite tiesiogiai pereiti į debesį ir jei užsisakysite šią paslaugą, čia bus saugoma užfiksuota vaizdo medžiaga. Net jei kas ir pavogs jūsų kamerą, visa informacija išliks debesyje.

Pagrindiniame ekrane galite keisti filmuojamo vaizdo kokybę (SD arba HD), o spustelėję mikrofoną – kalbėti per šią kamerą (5:23 min.).

Kadangi garsiakalbis, kaip ir visa kamera, yra apsaugotas nuo vandens, tai garso kokybė šiek tiek nukenčia, bet bendrai – kokybė yra visai gera.

Be to, kamera turi mikrofoną ir taip pat įrašinėja garsą. Štai kokia jo kokybė (5:40 min.).“

„Net jei ir neturite atminties kortelės, galite pasinaudoti debesijos paslaugomis. Nustatymuose galima rinktis, kur bus įrašomi vaizdai ir gamintojas tvirtina, kad 3 dienas galima nemokamai naudotis debesijos paslaugomis.

Paskui, jei ir toliau norėsite šios paslaugos, teks pasirinkti asmeniškai naudingiausią planą arba netgi patiems susiformuoti norimą planą.

Dauguma kameros nustatymų yra standartiniai, tačiau yra ir keletas įdomių, kaip įspėjamasis garsinis signalas (7:20 min.). Galima padaryti taip, kad kamerai užfiksavus judėjimą, įsijungtų ši sirena.

Dar yra ir „intelektualus sekimas“. Jį aktyvavus, kamera pati seks paskui jos regėjimo lauke judantį objektą (7:35 min.). Įdomus dalykėlis ir vėliau parodysiu, kaip tai veikia praktiškai.

Programėlėje galite leisti ir kitiems žmonėms prisijungti prie šios kameros: namiškiams, draugams, kolegoms. Čia jau priklauso kur bus įrengta kamera ir ką jį stebės.

Galite įjungti/išjungti vaizdo įrašymą, kai kamera kažką pamato ar/ir išgirsta. Labai naudingi dalykai.

Plius, galite reguliuoti ir jutiklio jautrumą į matymo lauke esantį judėjimą. Pravartus dalykas. Juk nesinorėtų, kad dėl kiekvieno nukritusio lapo kamera reaguotų ir siųstų pranešimus. Pastaruosius programėlėje taip pat galite įjungti/išjungti

Ir svarbiausia, kad galima nurodyti teritoriją, kurioje net ir esant kažkokiam judėjimui – šis daviklis nereaguos ir jums be reikalo nesiuntinės pranešimų, bei teritoriją, kurioje jis reaguos į judesį. Bendrai, labai patogūs dalykai.“

„Programėlėje galėsite pilnai valdyti kamerą: nurodyti, kad nuolatos įrašytų vaizdą arba tik tada, kai kažką pamatys bei išgirs; visai neįrašynėti vaizdo; keisti vaizdo kokybę; peržiūrėti jau įrašytus vaizdus – tiek atminties kortelėje, tiek ir debesyje (9:00 min.), ką daryti yra labai patogu.

Ir net jei kamera bus pavogta ar sugadinta, vaizdo įrašai vis tiek išliks jūsų debesyje. Štai koks pagrindinis to debesies privalumas.

Plius, kad ir kur pasaulyje bebūtumėte, tereikės interneto prieigos ir galėsite peržiūrėti tai, ką nufilmavo ir ką tuo metu tiesiogiai mato ši šauni kamera. Prieisite tiek prie atminties kortelės, tiek ir debesyje saugomų įrašų.“

„Pavyzdžiui, gulėsite Malibu paplūdimyje ir užeis didelis noras pasižiūrėti kas dedasi namuose. Beliks paimti telefoną ir galite žiūrėti kiek tik norite.

Arba gausite pranešimą į telefoną, kad kamera užfiksavo kažkokį judėjimą jūsų laiptinėje. Iškart galite pasižiūrėti kas gi ten šlitinėja aplink jūsų namus, darbovietę, garažą ir panašiai. Labai naudingi ir praktiški dalykai.

Beje, visą informaciją galima pasiekti ir per kompiuterį. Tereikia nueiti į ucloudcam.com ir prisijungti su tais duomenimis, kuriais prisijungėte telefone. Ir čia turėsite lygiai tas pačias galimybes, kaip ir telefone.“

„Taip pat šią kamerą galima naudoti ir per mobilųjį internetą. Viskas čia įprasta, tik atkreipiu dėmesį, kad tokiu atveju galimi tam tikri vaizdo užlaikymai. Viskas priklauso nuo ryšio stiprumo (10:35 min.).

Iš kitos pusės, geriau jau taip nei nieko. Juk ne visur turėsite galimybę prisijungti prie WiFi, o mobilus internetas yra praktiškai visur. Ir dėl to galėsite bet kada pasižiūrėti kas dedasi aplink jūsų namus.“

„Zclever 1080P PTZ“ kameros vaizdo įrašų kokybė ir filmavimo pavyzdžiai

„Su vaizdo įrašų kokybe yra viskas gerai. Ne nuostabu ar fantastiška, bet gerai (11:18 min.). Kaip už tokią kainą, tai vaizdo įrašai yra geros kokybės. Plius, juos galima išsaugoti atminties kortelėje bei debesyje.

Be to, dienos metu padarytų vaizdo įrašų dydis yra labai mažas. Štai vaizdo įrašo specifikacijos: 1920 x 1080 raiška, 12 kadrų per sekundę ir 785 kb/s bitreitas.“

„Tad 1 minutė tokio vaizdo įrašo teužima 5,5 MB, o 24 val. apie 8 GB. Tai reiškia, kad įdėjus 64 GB atminties kortelę, jos užteks net 8 paroms. Ir čia jei bus filmuoja 7/24 režimu.

Jei nustatysite, kad kamera filmuotų tik tuomet, kai užfiksuos judėjimą ar garso pokyčius, tai 64 GB kortelės gali užtekti ir pusei metų. O kai ji prisipildys, nauji vaizdo įrašai bus rašomi ant seniausių. Argi ne šaunu?

O štai kaip veikia kameros sekimo paskui judantį objektą funkcija (12:28 min.). Labai naudingas dalykas ir taip niekas nepasislėps nuo šios kameros.

Kai objektas jau nueina tolyn ir kamera jo negali matyti, ji automatiškai grįžta į pradinę objektų stebėjimo padėtį.

Visgi, jei teritorijoje yra daugybė judančių objektų, šią funkciją geriau išjungti, nes kamera visai galvą pames.

Taip pat labai noriu atkreipti dėmesį, kad itin patogu peržiūrėti įrašytus vaizdo įrašus. Galima patogiai pasirinkti norimą datą ir laiką bei atsisiųsti ar kitiems nusiųsti konkrečią vaizdo atkarpą.

Na, o štai kaip kamera darbuojasi nakties metu (13:12 min.). Lauke yra visiška tamsa ir čia puikiai darbuojasi kameroje esantys infraraudonųjų spindulių jutikliai. Kaip už tokią kainą, kamera nakties metu dirba labai gerai.

Nakties metu padarytų vaizdo įrašų dydis yra dar mažesnis. Štai vaizdo įrašo specifikacijos: išliko 1920 x 1080 raiška, tačiau nuo 12 kadrų per sekundę nukrito iki 8 ir nuo 785 kb/s nukrito žemiau 500.“

„Dėl to vaizdo įrašų dydis bus dar mažesnis ir atminties kortelėje bei debesyje užims dar mažiau vietos.

Tad 1 minutė tokio vaizdo įrašo užima 3 MB, o 24 val. apie 4,3 GB. Tai reiškia, kad įdėjus 64 GB atminties kortelę, jos užteks net 15 parų. Ir čia jei bus filmuoja 7/24 režimu.

Jei nustatysite, kad kamera filmuotų tik tuomet, kai užfiksuos judėjimą ar garso pokyčius, tai bijau ir pagalvoti, kaip ilgai užteks tokios atminties kortelės.

O štai kamera atrodo nakties metu (14:10 min.). Žiūrint per telefono kamerą, tie infraraudonųjų spindulių diodai matomi ženkliai geriau nei realybėje. Gyvai juos galima matyti, bet ne taip ryškiai kaip pro telefono kamerą.

Ir dar vienas Zclever 1080P PTZ kameros privalumas, tai mano apžvalgos pradžioje minėti 4 įprasti šviesos diodai. Kaip ir galėjote įtarti, ši kamera dar gal ir šviesti kaip prožektorius (14:20 min.).

Be to, kamera nakties metu gali filmuoti abiem atvejais: visiškoje tamsoje ir kai yra įjungti šie šviesos diodai ir teritorija apšviesta.

Jei tik norite spalvoto vaizdo, įjunkite kameros palaikomą apšvietimą ir turėsite puikų vaizdą. Net nereikia atskirai įjungti prožektoriaus. Puikus dalykas.“

„Be to, galite padaryti taip, kad nakties metu kamerai užfiksavus judėjimą, ji įjungtų sireną ir tuo pačiu įjungiamas šis apšvietimas. Tik man atrodo, kad pas jus užklydęs silpnos širdies niekšelis gali tokių dalykų ir neišgyventi.

Štai kaip tai atrodytų praktiškai (15:02 min). Eina įprastas naktinis vaizdo įrašymas ir vos tik kamera užfiksuoja judėjimą, ji iškart įjungia teritorijos apšvietimą, toliau filmuoja bei įrašo garsą ir tuo pačiu gali skleisti tą sireną.

Beje, šį prožektorių galite taip pat valdyti su savo telefone esančia programėle. Ir galiu pasakyti, kad dėka jo – nakties metu fiksuojama vaizdo kokybė beveik nenusileidžia dienos metu filmuojamam vaizdui. Vaizdas ryškus, detalus, spalvotas ir kokybiškas.“

Galutinis verdiktas

„Štai kokią įdomią kamerą galima įsigyti Aliexpress.

Zclever 1080P PTZ yra pigi, daugiafunkcionali bei užtikrina galybę įvairių naudingų funkcijų. Už tokius pinigus, tai tikras lobis.

Šia kamera esu 100 proc. patenkintas ir ją rekomenduoju visiems.“

Speciali akcija

„Zclever 1080P PTZ“ stebėjimo kamera:

  • Aliexpress - 40,14 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 31 % nuolaida;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(5)
(5)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: