Net iki 100€ pigiau nei Lietuvoje vidutinės klasės išmaniųjų telefonų karalius - „Redmi Note 9 Pro“. Įspūdinga kaina ir daugybė išsamių palyginimų, kuo jis skiriasi nuo „Redmi Note 8 Pro“: kas pasikeitė, kiek kainuoja, ką siūlo apžvalgininkai („Redmi Note 9 Pro“, Video, Papildymas 2021-08-29)  (6)

„Redmi Note 9 Pro“ rinkoje pasirodė prieš kelias savaites ir iškart galima sakyti, kad tai labai stiprus varžovas ir taip gausiame vidutinės klasės telefonų segmente. Didžiulės talpos baterija, 4 kameros nugarėlėje ir stilingas dizainas. „Redmi Note 9 Pro“ yra praėjusių metų „Redmi Note 8 Pro“ įpėdinis, kuris vis dar pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu. Taigi, pažvelkime į šiuos du „Pro“ telefonus ir sužinokime, ką gi naujo atneša „Redmi Note 9 Pro“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Redmi Note 9 Pro“ (6GB + 128GB, globali versija):

Kainų skirtumai

Pirmasis skirtumas tarp 9-uko ir 8-uko yra kaina. Nors pasiūloje galima rinktis labai panašių spalvų modelių ir RAM bei ROM variantų telefonus, tačiau „Redmi Note 8 Pro“ yra pigesnis. Ir, priklausomai nuo varianto, pigesnis iki 80 eurų.

Natūralu. „Redmi Note 8 Pro“ pasirodė anksčiau, nei „Redmi Note 9 Pro“. Plius, „Redmi Note 9 Pro“ yra tiesioginis 8-uko atnaujinimas, tad ir senesnis telefonas iškart pinga.

O ką gi naujo gausime su naujuoju „Redmi Note 9 Pro“? Yra tikrai šaunių dalykėlių, kuriais gali pasigirti 9-ukas.

Ekrano skirtumai

Pradėkime nuo to, kad 9-ukas palaiko 2 nanoSIM korteles (palaiko iki 512 GB atminties kortelę), veikia su MIUI 11, kurios pagrindas Android 10.

8-tukas taip pat laiko 2 nanoSIM ir atminties korteles, bet dirba su MIUI 10, kurios pagrindas Android 9 Pie. Tiesa, jau yra atnaujinimas į MIUI 11, kurio pagrindas Android 10. Tad abu telefonų modeliai palaiko įvairias kalbas, tarp kurių yra lietuvių.

„Redmi Note 9 Pro“ turi 6,67 colio „Full HD+“ (1080 x 2400 pikselių) IPS ekraną su 20:9 kraštinių santykiu, o „Redmi Note 8 Pro“ turi 6,53 colio „Full HD+“ (1080 x 2340 pikselių) ekraną, su 19,5:9 kraštinių santykiu. Abu telefonai yra apsaugoti „Corning Gorilla Glass 5“.

Tad 9-uko ekranas padidėjo ir vos vos išaugo pikselių skaičius.

Techninės dalies ir veikimo skirtumai

Kalbant apie procesorių ir atmintį, „Redmi Note 9 Pro“ turi aštuonių branduolių (8nm) „Qualcomm Snapdragon 720G“ procesorių, „Adreno 618“ vaizdo plokštę bei turi iki 6 GB LPDDR4X RAM.

„Redmi Note 8 Pro“ turi aštuonių branduolių (12nm) „MediaTek Helio G90T“ procesorių bei „Mali-G76 MC4“ vaizdo plokštę, tačiau palaiko iki 8 GB RAM.

Tad bent jau teoriškai - iš techninės pusės pranašumas yra 9-uko pusėje. Visgi, apžvalgininkai linkę pranašumą atiduoti 8-ukui. Juolab, kad jis dabar ir yra apčiuopiamai pigesnis.

8-uko ir 9-uko veikimo skirtumai:

Kamerų skirtumai 

Čia taip pat yra skirtumų. Abu telefonai turi keturias galines kameras.

„Redmi Note 9 Pro“ turi 64 megapikselių pagrindinį jutiklį su f/1,89 objektyvu, 8 megapikselių plataus kampo jutiklį, 5 megapikselių jutiklį su makro objektyvu ir 2 megapikselių gylio jutiklį. Priekyje yra 16 megapikselių asmenukių kamera, kuri paslėpta ekrane esančioje „skylutėje“.

„Redmi Note 8 Pro“ turi 64 megapikselių pagrindinį jutiklį su f/1,89 objektyvu, 8 megapikselių jutiklį su ypač plataus kampo f/2,2 objektyvu, 2 megapikselių jutiklį su makro objektyvu ir 2 megapikselių gylio jutiklį. Priekyje yra 20 megapikselių asmenukių kamera, kuri paslėpta ekrane esančioje lašo formos išpjovoje.

Abu telefonai gale palaiko tokius filmavimo gebėjimus: 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@960fps, elektroninis vaizdo stabilizavimas (EIS). O priekyje turime - 1080p@30fps.

Tad bent iš pirminių skaičių galima teigti, kad truputi pranašumo turi „Redmi Note 8 Pro“, bet iš pirmųjų atžvalgų galima teigti, kad abu telefonai fotografuoja gerai, nors ir apžvalgininkams labiau patinka, kaip dirba „Redmi Note 8 Pro“.

Pirminis trumpas 8-uko ir 9-uko kamerų palyginimas:

Labai išsamus abiejų modelių kamerų palyginimas:

Vidinės atminties, ryšių ir jungčių skirtumai

Abu „Redmi“ telefonai turi iki 128 GB UFS 2.1 atminties, kurią galima išplėsti naudojant „microSD“ korteles (iki 512 GB).

Kalbant apie ryšius, tai abu telefonai palaiko visus Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius, „Wi-Fi“ (2,4 ir 5GHz), „Bluetooth v5.0“, IR jutiklis, NFC, FM radijas, GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, A-GPS, turi C tipo USB ir 3,5 mm ausinių  jungtis.

„Redmi Note 9 Pro“ yra šone įmontuotas pirštų atspaudų jutiklis, o „Redmi Note 8 Pro“ - nugarėlėje.

Tad čia skirtumų praktiškai nėra ir tik skonio reikalas kam yra patogiau, kur įmontuotas pirštų atspaudų skaitytuvas.

Baterijų ir išmatavimų skirtumai

Kalbant apie baterijas, tai neseniai pasirodžiusiame 9-uke yra 5 020 mAh talpos baterija ir palaikomas 18 bei 30 W greitasis įkrovimas (pakuotėje yra 30 W įkroviklis), o „Redmi Note 8 Pro“ turi mažesnę 4500 mAh bateriją, tačiau taip pat palaiko 18 W greitą įkrovimą.

Šiuo atveju pranašumą turi 9-ukas. Jo baterija yra apčiuopiamai didesnės talpos.

Išmatavimų atžvilgiu „Redmi Note 9 Pro“ yra 165,7 x 76,6 x 8,8 mm dydžio ir sveria 209 gramus, o „Redmi Note 8 Pro“ yra 161,7 x 76,4 x 8,81 mm ir sveria 200 gramų. Tad dėl didesnio ekrano 9-ukas yra didesnis ir tuo pačiu vos kiek sunkesnis.

Štai kokie „Redmi Note 8 Pro“ ir „Redmi Note 9 Pro“ skirtumai bei panašumai. Didžioji dalis apžvalgininkų linksta prie „Redmi Note 8 Pro“ modelio ir daugiausiai dėl to, kad jis vis dar yra labai geras telefonas. 

„Redmi Note 9 Pro“ taip pat turi savų privalumų, tačiau ar verta už juos mokėti papildomai keliasdešimt eurų? Spręsti lieka kiekvienam asmeniškai.

Visgi, neabejotinai žmonės pirks „Redmi Note 9 Pro“, nes tai naujas telefonas. Apžvalgininkai dažnai atiduoda sentimentus senesniems modeliams, bet pirkėjai visada - naujiems. Tuo labiau, kad telefonai tikrai panašūs, o naujas modelis vis tiek yra naujas.

O čia dar viena išsami „Redmi Note 9 Pro“ apžvalga:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(1)
(30)

Komentarai (6)