Viskas, ko reikia, norint LED juostomis sukurti geriausią apšvietimą: itin geros kainos LED juostos, maitinimo šaltiniai ir valdikliai  ()

Geriausi Aliexpress.com pasiūlymai:

- LED juostos maitinimo šaltiniai, transformatoriai - „18W 36W 72W 100W LED Power Supply DC12V Driver High Quality Lighting Transformers for LED Strip Lights 12V Power Supply Adapter“;

- LED juostų valdikliai - „Miboxer FUT035 FUT036 FUT037 FUT038 FUT039 LED Controller Dimmer For Single Color CCT RGB RGBW RGB CCT Strip Tape Light 2.4G RF“;

- 5 metrų ilgio LED juostos - „LED Strip 5050 60 LEDs/m Flexible Home Decoration Lighting LED Tape RGB RGBW RGB CCT White/Warm White/Blue/Green/Red 5m/lot 12V“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LED juostos maitinimo šaltinis, transformatorius

  • Aliexpress - nuo 1,92 €;
    • 33 % nuolaida;
    • 1,84 € už pristatymą į Lietuvą.

LED juostos būna įvairios galios ir reikalauja skirtingos įtampos. Štai čia išsirinksite tinkamiausią maitinimo šaltinį, transformatorių.

Įeinanti srovė AC100-240V, išeinanti 12V. Galia kinta nuo 18W iki 100W. Tad čia ras maitinimo šaltinį tiek tie, kurie ieško namuose naudojamai LED juostai, tiek ir tie, kurie naudoja daug LED juostų savo bare, pramogų klube ir panašiai.

LED juostelės paprastai pardavinėjamos standartiškai 5 m. ilgio ritiniais. Žinant juostos savitąjį galingumą, kuris skaičiuojamas vienam metrui, labai lengva sužinoti kokios galios maitinimo šaltinio reikės – jungiamos juostos ilgį dauginame iš savitojo galingumo ir dar dauginame iš koeficiento 1,3. Tai 30 % galios rezervas, kad maitinimo šaltinis neperkaistų ir ilgai dirbtų be jokių gedimų.

Bet nepamirškite pakartoti to paties maitinimo šaltinio pajungimą kas 2,5 ar bent jau kas 3 metrus. Jeigu esate tikri dėl LED juostų atsparumo, kartokite kas 5 m., bet tai pats maksimumas. Taip yra todėl, kad srovė, tekėdama nuo LED juostos pradžios link jos pabaigos, pamažu slopsta ir galiausiai jos nebepakanka kokybiškam LED pašvietimui. Todėl prie maitinimo šaltinio prijungus ištisinę 5 m ar dar ilgesnę juostą, pasimatys šviesos intensyvumo skirtumai juostos pradžioje ir pabaigoje, blogiausiu atveju priekiniai LED perdegs iš viso.

 

Norint to išvengti, geriausia LED juostos maitinimą jungti lygiagrečiai atkarpomis kas 2,5 arba 3 metrus, daugiausiai – kas 5 m.

LED juostų valdikliai

  • Aliexpress - nuo 5,04 €;
    • 26 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Žinia, kad toli gražu ne visada LED juostos yra parduodamos su valdikliais. Štai šie valdikliai ir padės iš LED juostų išspausti visą potencialą.

Žemiau pateiktoje lentelėje galite matyti, kad pasiūloje turime įvairių valdiklių modelių ir jie tinka įvairiems LED juostų tipams: RGB, RGBW, RGB+CCT ir kt.

 

Taip pat atkreipkite dėmesį, kad valdikliai darbuojasi su nuotolinio valdymo pulteliais ir taip galima esant iki 30 atstumu su pulteliu valdyti šviesas. Tiesa, pulteliai yra parduodami atskirai.

LED juostos - iki 5 metrų ilgio

  • Aliexpress - nuo 3,25 €;
    • 26 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Aukščiau aptartam rinkinukui reikia pačių LED juostų ir dabar jas galima įsigyti vos nuo 4 eurų.

Pasiūloje yra 12V maitinimo tipo 5 metrų ilgio LED juostos ir belieka tik pasirinkti jų atsparumo vandeniui lygį - IP20, IP65, IP67 (tinkamos naudoti lauke aut. past.) - bei švietimo tipą: baltai švies, RGB, RGBW, RGBWW, RGBCCT.

LED juostos naudoja 5050 SMD LED šviestukus. 1 metre jų yra 60 vnt.

Šias LED juostas, kurių šviestukai švies 50 000 valandų, galima panaudoti labai įvairiai: papuošiant šokių aikštelę, darbovietę, miegamąjį, virtuvę ir t.t

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()