Karalius jau čia: ką tik pristatytas „Poco X3 Pro“ išmanusis telefonas - puikūs parametrai, juokinga anonso kaina ir dovanų Mi Watch laikrodžiai bei Mi Air2 SE ausinės („Poco X3 Pro“, iš Ispanijos, Video)  (16)

Ką tik mums puikiai žinoma „Poco“ kompanija pristatė karščiausią naujieną - „Poco X3 Pro“ išmanųjį telefoną. Jo galimybės bei prašoma kaina priverčia stebėtis. O kuo gi jis skiriasi nuo masiškai perkamo „Poco X3 NFC“?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

.

Dar svarbu paminėti ir tai, kad šiuo metu priimami išankstiniai užsakymai, tad tereikės sumokėti 20 eurų ir taip rezervuoti norimą „Poco X3 Pro“ modelį.

Galutinį apmokėjimą - likusią kainą - atlikti beliks kovo 26-29 dienomis ir tada telefonai bus Jums išsiųsti.

Svarbu ir tai, kad pirmieji 500 pirkėjų dar papildomai dovanų gaus Mi Watch išmaniųjų laikrodžių arba Mi Air2 SE belaidžių ausinių. Tuo pačiu vykdomas ir papildomas žaidimas su puikiais prizais.

Taip pat „Poco X3 Pro“ telefonams taikoma 2 metų garantija ir jie be jokių papildomų mokesčių greitai bus atsiųsti į Lietuvą.

O dabar grįžkime prie straipsnio esmės ir pagrindinių išmaniųjų telefonų naujienų.

Kuo gi pasižymi „Poco X3 Pro“ ir kuo jis pranašesnis už „Poco X3 NFC“ ?

Puiki galia. „Poco X3 Pro“ aprūpintas Qualcomm Snapdragon 860 (7 nm) procesoriumi. Tai patobulintas gerai žinomas Snapdragon 855, kuriuo buvo aprūpintas daugelis pažangiausių flagmanų. Tad praėjus kiek daugiau kaip 1,5 metų patobulintą flagmanų procesorių jau turi vidutinės klasės atstovas.

Ir čia verta pažymėti, kad jis darbuosis geriau, palyginus su masiškai perkamu „Poco X3 NFC“, kuris darbuojasi su Snapdragon 732G (8 nm). Plius, čia jau galime rinktis su 6 arba 8GB RAM naujesnės kartos UFS 3.1 atmintine.

Taip pat „Poco X3 Pro“ turi ir naujesnę vaizdo plokštę: Adreno 640 vs. Adreno 618. Tad galios klausimu vienareikšmiškai laimi „Poco X3 Pro“.

Aušinimo sprendimas, atrodo, kad „Poco X3 Pro“ išliko toks pats: D5 vario šilumos vamzdelis su kelių sluoksnių grafito plokštelėmis. Gamintojas tokį techninį sprendimą vadiną LiquidCool Technology 1.0 Plus.

Šaunu ir tai, kad „Poco X3 Pro“ turi daugiau vidinės atminties: 128GB arba 256GB ROM ir plius dar galima įdėti atminties kortelę - net iki 1TB. Tokiu atveju užims vieną iš 2 SIM kortelių vietų.

Išvaizdos panašumai. Vizualiai „Poco X3 Pro“ yra labai panašus į anksčiau pasirodžiusį „Poco X3 NFC“. 

Nugarėlė plastikinė, su metalo apdaila, viduryje tekstūruota juostelė su POCO logotipu. Kameros išdėliotos taip pat. Netgi telefonų išmatavimai ir svoris yra identiški.

Ekranas. Šiuo klausimu „Poco X3 Pro“ irgi mažai kuo skiriasi. Turi tą patį 6,67 colių LCD ekraną su FHD+ raiška, 120Hz vaizdo atsinaujinimo dažniu ir 240Hz lietimų registravimo dažniu, o viršuje turime skylutės tipo išpjovą su 20MP asmenukių kamera.

Skirtumas tas, kad vietoje Gorilla Glass 5 (X3 NFC modelyje), dabar „Poco X3 Pro“ aprūpintas naujesnia ekrano apsauga - Corning Gorilla Glass 6.

Jungtys, garsiakalbiai ir operacinė. „Poco X3 Pro“ irgi turi 3.5mm audio jungtį, Stereo garsiakalbius - kas tokioje kainų kategorijoje yra vis dar retas dalykas.

Korpuso šone turime pirštų atspaudų skaitytuvą. Palaikomas NFC bei turime IR (infraraudonųjų spindulių siųstuvą).

„Poco X3 Pro“ darbuojasi su naująja MIUI12 operacine sistema, kurios pagrindas yra Android 11.

Kameros. Čia yra įdomesnių dalykų. „Poco X3 Pro“ irgi turi 4 kamerų modulį, kaip ir X3 NFC.

„Poco X3 Pro“ kameros yra tokios:

  • pagrindinė 48 MP, f/1.8, AF;
  • plataus kampo 8 MP, f/2.2;
  • macro 2 MP, f/2.4;
  • ir gylio jutiklis 2 MP, f/2.4.

Įdomu yra tai, kad „Poco X3 NFC“ pagrindinė kamera yra 64MP, o plataus kampo 13MP. Tad čia kiek keistas gamintojo sprendimas, nes atrodo tarsi kameros kuklesnės.

Visgi, ne viską sprendžia MP kiekis ir čia aiškesnė situacija bus, kai atsiras šių telefonų palyginamųjų apžvalgų. 

Baterija. „Poco X3 Pro“ turi analogišką 5160 mAh talpos bateriją ir palaiko 33W greitąjį krovimą. Įkroviklis jau yra pakuotėje.

Tad su juo bateriją per 30 minučių įkrausime iki 59 proc., o iki 100 proc. vos per 59 minutes.

Kas dar svarbu? „Poco X3 Pro“ irgi atitinka IP53 standartą, tad yra atsparus vandens purslams. Turime WiFi (2.4 ir 5GHz), Bluetooth 5.0, GPS, A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS navigacijos sistemas ir kt.

Tad štai koks yra naujausias „Poco X3 Pro“ išmanusis telefonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(5)
(12)

Komentarai (16)