Išbandėme naujausią „Xiaomi“ ekosistemos 500 W galios dulkių siurblį-šluotą su 25 kPa siurbimo slėgiu, išimama baterija, lanksčia žarna ir antgalių gausa - už tokią kainą labai geras modelis („Jimmy H8 Pro“ apžvalga, iš Lenkijos, specialus €59 kuponas, FOTO)  ()

Belaidis dulkių siurblys - tai patogus įrankis namų švarai palaikyti. Rinkoje yra daug tokių įkraunamų dulkių siurblių, viliojančių dėmesį traukiančiais šūkiais ir spalvomis, bet ar jie iš tikrųjų yra verti dėmesio? Pažvelkime į įspūdingą 2021 metų naujieną „Jimmy H8 Pro“ - stiprų ir funkcionalų belaidį dulkių siurblį-šluotą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

  • GeekBuying - € 235,28
    • € 58,82 nuolaidos kuponas - JIMMYH8PR;
    • iš Lenkijos sandėlio, tad jokių muito mokesčių;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą per 2-7 d.d.

Tokios formos dulkių siurblių rinkoje dabar yra labai daug. Ir ne šiaip sau - jie užima visai mažai vietos, turi lengvai ištuštinamas dulkių talpas, siūlo papildomas funkcijas. Svarbiausia - juos naudoti yra labai patogu. „Jimmy H8 Pro“ yra 2021 metų naujiena, labai geros kainos vidutinės klasės belaidis dulkių siurblys, kuris tikrai pateks į akiratį tiems, kurie dabar dairosi panašaus prietaiso. Mes jį naudojome porą savaičių ir galime atsakyti, ar jis tikrai yra vertas dėmesio.

Kas yra „Jimmy H8 Pro“?

Tai, kad „Jimmy H8 Pro“ yra belaidis dulkių siurblys-šluota, reiškia, kad jo korpusas yra laikomas naudotojo rankoje, o ne guli ant žemės. Tačiau kartu tai apibūdina ir prietaiso funkcionalumą - visai kaip šluotą, „Jimmy H8 Pro“ galima pagriebti iš kampo greitiems darbams. 

„Jimmy H8 Pro“ 

  • Galia: bešepetėlinio elektros variklio 500 W; siurbimo 160AW 
  • Siurbimo slėgis: 25 kPa;
  • Triukšmas: 80 dB
  • Baterijos dydis:  7 x 3000 mAh;
  • Filtravimas: dviejų lygių ciklonas ir plaunamas HEPA filtras;
  • Dulkių talpos dydis: 500 ml;
  • Korpuso svoris: 1,49 kg.

Tai - naudingas prietaisas namų ir automobilio švarai palaikyti. Pakuotėje rasite daug įvairių priedų: patį siurblį, metalinį vamzdį, lanksčią žarną, reguliuojamo kampo jungtį, besisukantį šepetį grindims, besisukantį šepetį čiužiniams, tris mažesnius šepečius baldams ir paviršiams, įkroviklį ir stovą. Žinoma, čia taip pat bus instrukcijos, kurios gali praversti, jei nesate anksčiau naudoję panašaus prietaiso. Kita vertus, „Jimmy H8 Pro“ yra pakankamai paprastas, todėl tikriausiai galėsite juo dirbti iš karto.

Dizainas ir ergonomika

 

Tikriausiai manote, kad estetika tokiam prietaisui nėra labai svarbi, tačiau gamintojas su jumis nesutiktų. „Jimmy H8 Pro“, kaip ir daug panašių dulkių siurblių, pasižymi ryškiu moderniu dizainu. Čia dominuoja violetinė spalva, kuri yra matoma ir ant pagrindinio vamzdžio, ir ant paties dulkių siurblio korpuso. Jums spręsti, ar tokia prietaiso estetika yra maloni jūsų akiai.

Daug svarbiau tai, kad „Jimmy H8 Pro“  yra pakankamai ergonomiškas. Jis turi lenktą rankeną, kurią galima laikyti skirtingose padėtyse, priklausomai nuo to, ką ir kaip valysite. Ant tos rankenos yra pora mygtukų (vienas įjungimui/išjungimui, kitas - režimo pasirinkimui) bei nedidelis ekranas, kuriame matysite baterijos įkrovos lygį ir siurbimo režimą. Čia taip pat užsidegs simbolis, perspėjantis, kad laikas plauti filtrą.

„Jimmy H8 Pro“  pakuotėje yra stovas, leidžiantis pastatyti dulkių siurblį kur nors kampe. Prietaisas ant to stovo, beje, gali būti ir įkrautas, todėl veiks kaip tikra šluota - visada bus paruoštas darbui. Ant stovo mielai įsitaisys pats dulkių siurblys su vamzdžiu ir pagrindiniu šepečiu bei dar vienas priedas - išsirinksite tą, kurį naudojate dažniausiai. O kur dėsite kitus? Na, gamintojas šito klausimo net nebandė išspręsti. Be to, jei jūsų siurblys nebus paslėptas, ta violetinė spalva gali tapti akį traukiančiu dizaino akcentu - jums spręsti, ar dulkių siurblys turėtų būti ryškiausia interjero detalė tame kambaryje. Gerai tai, kad stovas yra tikrai stabilus ir sunku įsivaizduoti, kaip jis netikėtai griūtų su visu siurbliu.

 Grindys ir kilimai

 

„Jimmy H8 Pro“ turi platų besisukantį šepetį grindims. Jis yra labai tankus ir, svarbiausia, į jį nesivelia plaukai, nes kažkur šepečio viduje yra šukos. Žinoma, patį šepečio ritinėlį galima išimti ir išvalyti ar išplauti. Ši siurblio galva yra pakankamai manevringa ir gerai atlieka savo darbą. Tiesa, kartais ji gali būti per daug plati - maždaug 25 cm pločio šepetys tilps tikrai ne visur.

„Jimmy H8 Pro“ puikiai susidoroja su kietomis grindimis. Minkšti galvos galvos ratukai nebraižo grindų, o ir pats šepetys yra pakankamai minkštas. Ant kilimo šiam siurbliui taip pat sekasi neblogai. Besisukantis šepetys efektyviai renka plaukus ir kitus nešvarumus. Kaip ir kitiems dulkių siurbliams, „Jimmy H8 Pro“ bus sunkiau susitvarkyti su labai puriais kilimais. Pagrindinė siurblio galva taip pat sunkiai pasiekia kampus, bet tai padarysite pasirinkę vieną iš kitų antgalių.

„Jimmy H8 Pro“ turi keturis siurbimo režimus - „Eco“, „Turbo“ , „Max“  ir „Auto“. Gamintojas teigia, kad silpniausias „Eco“ režimas gerai tinka kietoms grindims. Iš tikrųjų, jis geriausiai tinka labai laisvam, sausam ir lengvam purvui. Vaikai iš kiemo parnešė šiek tiek smėlio? Virtuvėje pabiro cukrus? Tikriausiai „Eco“ režimas tiks tokioms ir panašioms situacijoms. Tačiau neskaitant tų aplinkybių dažniausiai naudosite galingesnius režimus „Turbo“ ar „Max“.

 

Iš tikrųjų, tikriausiai geriausias iš tų režimų yra „Auto“, leidžiantis siurbliui reguliuoti siurbimo galią. Prietaisas pats žino, kada valo kilimą, o kada grindis ir efektyviai reguliuoja siurbimo galią. Kai siurblio galva yra pakeliama, prietaisas greitai prityla, taip taupydamas ir baterijos resursus. Bet kuriuo atveju, turite susitaikyti su faktu, kad „Jimmy H8 Pro“ yra 500 W siurblys su 21 000 mAh baterija.

Gamintojas žada, kad „Eco“ režimu „Jimmy H8 Pro“ galėtų dirbti iki 70 minučių. Galbūt kur nors laboratorijoje tai ir buvo tiesa, bet įprastai tokie rodikliai nėra pasiekiami. „H8 Pro“ realistiškai dirbs iki 40 minučių. Besisukantys šepečiai irgi naudoja energiją, todėl jie artina laiką, kai įrenginį teks įkrauti.

Realistiškai „Eco“ režimas leis siurbliui dirbti 30-40 minučių, „Turbo“ - 15-25 minutes, „Max“ - 10-20 min. Galingiausią režimą tikriausiai įjungsite tik trumpam, kai sutiksite kokį nors labiau užsispyrusį nešvarumą.

Kiti priedai - geras įrankis baldams ir automobiliui?

Neskaitant pagrindinės galvos  „Jimmy H8 Pro“ turi dar keturis šepečius.

Antrasis besisukantis šepetys yra skirtas čiužiniams ir kitiems minkštiems baldams. Jis yra ne tik siauresnis (maždaug 16 cm), bet ir turi visiškai kitokį, retesnį šepetį su guminėmis šluotelėmis. Minkštus baldus ir čiužinius jis valo puikiai - čiužiniai ir minkšti baldai tampa pastebimai švaresni, nes nuo jų pašalinamos smulkios dulkės. Tiesa, gamintojas teigia, kad taip pašalinamos ir dulkių erkutės - tuo sunku patikėti, bet baldai tikrai tampa švaresniais.

Ilgas ir minkštas šepetys yra skirtas kietiems paviršiams valyti - jis tikriausiai ir atsidurs stove šalia siurblio, nes bus naudojamas dažnai. Juo nusiurbsite trupinius nuo stalo, dulkes nuo lentynos ar vabzdžius nuo palangės. Jis yra minkštas, todėl paviršių neturėtų subraižyti.

 

„Jimmy H8 Pro“ pakuotėje dar rasite ir porą mažesnių šepečių siauroms vietoms, užuolaidoms, baldams ir kitiems paviršiams. Mažesnius „Jimmy H8 Pro“ šepečius patogu poruoti su kitais priedais - vamzdžiu, lanksčia žarna. Siurblys susidoroja su visomis valymo užduotimis ir, atrodo, priedų namų švarai netrūksta. Galėsite valyti ir lentynas, kurių taip paprastai nepasiekiate.

„Jimmy H8 Pro“ leis patogiai išvalyti ir automobilio saloną, nors ir neturi specialiai tam skirto antgalio. Siauresnis besisukantis šepetys leis nusiurbti medžiagines sėdynes, o kilimėliams tikriausiai naudosite vieną iš mažesnių šepečių.

Dedikuotas šepetys būtų geras priedas, bet  „Jimmy H8 Pro“ kūrėjai savo produkto net nereklamuoja, kaip gero siurblio automobiliui. Pats siurblio korpusas automobilyje staiga atrodo labai didelis, tačiau jį galite palikti kur nors ant sėdynės ir siurbti naudodami lanksčią žarną. „Jimmy H8 Pro“ baterijos lengvai pakaks įprastam sedanui išvalyti.

Įrenginio priežiūra

„Jimmy H8 Pro“ bateriją galima įkrauti dviem būdais - ją galima išimti ir įstatyti į specialų įkroviklį, bet prie elektros tinklo galima prijungti ir patį siurblį jam stovint stove. Turėsite prisiminti siurblį atjungti. Tiesą sakant, baterijos išėmimas ir įdėjimas į įkroviklį tikriausiai yra patogesnis prietaiso įkrovimo būdas. Baterija bus įkrauta per 4-5 valandas.

„Jimmy H8 Pro“ gamintojas teigia, kad ištuštinti dulkių talpą yra labai lengva vieno mygtuko paspaudimu. Tai labai priklauso nuo to, ką siurbsite. Nors talpos dydis yra 500 ml, ciklono ir filtro mechanizmas paverčia ją pakankamai siaura. Taigi, geriausia ją išvalyti išėmus ir ciklono mechanizmą. Tai padaryti labai lengva per sekundę, bet nepavadintume to proceso „vieno mygtuko paspaudimu“.

 

„Jimmy H8 Pro“ turi plaunamą filtrą, todėl jis turėtų tarnauti pakankamai ilgai. Be to, nesunku rasti naują originalų filtrą. Tiesą sakant, lengva išvalyti visą dulkių talpą, ciklono mechanizmą ir filtrą. Ir šepečius, kurie ir taip per daug neapsivelia.

Apibendrinimas

Taigi, viską susumavus galime pasakyti, kad „Jimmy H8 Pro“ yra labai geras vidutinės klasės belaidis dulkių siurblys-šluota. Taip, pilnai įkrautas „Jimmy H8 Pro“ dirbs tik 20-40 minučių, tačiau tą laiką jis siūlys 25 kPa siurbimo slėgį, kuris ciklono dėka nemažės ir pildantis dulkių talpai.  „Jimmy H8 Pro“ efektyviai valo kietas grindis, kilimus, baldus ir įvairius paviršius - pakuotėje esantys priedai leis pritaikyti šį dulkių siurblį įvairioms užduotims.

Privalumai:

  • Didelė siurbimo galia, efektyviai veikiantys besisukantys šepečiai;
  • Didelė, lengvai išvaloma dulkių talpa ir plaunamas filtras;
  • Ekranas, leidžiantis stebėti baterijos resurso likutį;
  • Lengvas, ergonomiškas siurblio korpusas;
  • Priedų gausa pakuotėje.

Trūkumai:

  • Ne taip lengvai ištuštinama dulkių talpa;
  • Perdėtai ryškus dizainas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()