Rekordinė kaina „Xiaomi“ ekosistemos naujienai, kuri į pavėsį padėjo patį „Roborock S5 Max“: pristatytas identiškas robotas už 1.5 karto mažesnę kainą - „Aš dar nesu matęs roboto su tokiu funkcionalumu ir už tokią kainą“ („TROUVER Finder“ ir „Roborock S5 Max“ palyginimas, apžvalga, Video, Lenkijos papildymas 2021-05-27)  ()

„Šiandien noriu aptarti vieną naujausių Xiaomi ekosistemos robotų dulkių siurblių – TROUVER Fider. Labai įdomus siurblys ir siaubingai panašus į jau legendinį ir absoliučiai visų mėgiamą Roborock S5 Max. Kuo jie panašūs, kuo skiriasi, kiek kainuoja ir kurį rinktis? Apie viską šioje apžvalgoje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„TROUVER Finder“ robotas siurblys (lazerinė navigacijos sistemas, plauna bei siurbia):

  • Aliexpress218,07 €; 200,77 € (papildymas 2021-05-27);
    • iš Lenkijos ir Prancūzijos, tad jokių muito mokesčių;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 5-10 d.d.
    • rekordiškai žema kaina.
  • Lietuvoje nėra.

 

„Roborock S5 Max“ robotas siurblys (lazerinė navigacijos sistemas, plauna bei siurbia):

  • Aliexpress - 341,94 €; 341,94 € (papildymas 2021-05-27);
    • 36 % nuolaida;
    • iš Lenkijos ir Belgijos, tad jokių muito mokesčių;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 3-7 d.d.
  • Lietuvoje385 €.

Apžvalgininkas tvirtina, kad abu siurbliai ne tik panašūs vizualiai, bet ir pažvelgus į jų funkcionalumą.

 

„Abu modeliai palaiko Mi Home programėlę, abu palaiko sausą bei drėgną valymą, tik štai kainų skirtumai jau yra kur kas didesni“, - tvirtina apžvalgininkas.

Ir jis visiškai teisus. „TROUVER Finder“ yra ženkliai pigesnis už „Roborock S5 Max“ – šiuo metu kainų skirtumas net 140 eurų.

„TROUVER Finder“ ir „Roborock S5 Max“ panašumai bei skirtumai

„Pakuotės turinys yra praktiškai identiškas“, - teigia apžvalgininkas. Su „TROUVER Finder“ siurbliu gausime išsamią naudojimosi instrukciją anglų ir rusų kalbomis, vienas šoninis šepetėlis. „Jis kiek skiriasi savo dizainu nuo S5 Max, bet valymo kokybei tai niekaip neatsiliepia.“

„TROUVER Finder“ turime vandens talpą su pritvirtinama plovimo plaušine bei integruota elektronika.

„Tai yra didžiausias tokių siurblių privalumas. Vandens padavimas yra labai gerai reguliuojamas ir net jei robotas kur nors ir įstrigs, tai jis po savimi nepadarys vandens balos.

Beje, Finder siurblio plaušinė yra kiek didesnė, bet pritvirtinimas tokio paties principo. Lipdukais. Ir abi talpos turi jutiklius, kurie ir leidžia robotams suprasti, kada prie jo pritvirtintos šios talpos.“

Įkrovimo stotelės irgi labai panašios. „TROUVER Finder“ ji yra kiek mažesnė, tačiau pats kištukas stambesnis. Ryškesnių skirtumų čia nėra.

 

„S5 Max pakuotėje papildomai rasite štai tokį padėklą. Jis skirtas padėti ant grindų šalia įkrovimo bazės. Kad po plovimo robotas būtų visiškai sausai.

Tačiau tiesą sakant aš jo nei karto nenaudojau. Pas man namie linoleumas, tai tokio dalyko man nereikia.“

Vizualiai abu robotai yra ypatingai panašūs ir net sunku pasakyti kur kuris. Viršutinėse dalyse yra po du valdymo mygtukus: aktyvavimo ir grįžimo namo.

Taip pat abu robotai aprūpinti lazerinėmis navigacijos sistemomis. „Ir abu turi slėgio jutiklius, kad neužstrigtų palindę po baldais. Abu robotai piešia bei išsaugo patalpų žemėlapius.“

Robotai turi ganėtinai panašias sausų atliekų dėžutes. Tik „TROUVER Finder“ ji yra kiek didesnė: 560 prieš 470 ml. „Tai irgi pliusas, nes rečiau ją reikės tuštinti“.

„Robotų apačioje vaizdas kone identiškas. Aukščio jutikliai, kad robotai nenukristų nuo laiptų ir kitų aukštų paviršių; šoniniai šepetėliai; centriniai šepečiai; dideli ratukai ir kt.“

Šiek tiek skiriasi robotų vandens talpos. Štai S5 Max atveju turi iš dviejų dalių sudarytą vandens talpą, o Finder atveju turime viską viename.

S5 Max vandens talpa yra 280 ml, o Finder – 270 ml, tad skirtumas minimalus.

„Kalbant apie svarbesnius konstrukcinius skirtumus, tai S5 Max šepetys yra patogiau išardomas ir taip lengviau nuvalomas nuo nešvarumų“, - tvirtina apžvalgininkas.

 

O kokie specifikacijų, valdymo, programėlių ir kiti?

Apžvalgininkas tvirtina, kad yra vienas reikšmingas specifikacijų skirtumas. Tai – baterijos.

S5 Max turi 5200 mAh bateriją, o Finder 2600 mAh. Tad čia dvigubai mažesnės talpos baterija. Ir tai atsispindi darbo apimtyse.

S5 Max vienu įkrovimu gali išvalyti 250 m plotą, o naujasis Finder – 120 m2.

„Bet pripažinkime, tas 120 m2 plotas yra gerokai daugiau nei kad daugelis mūsų gyvename“, - gerą pastebėjimą išsako apžvalgininkas.

Na, o visais kitais parametrais robotai identiški: vienodas 2000Pa siurbimas, palaiko po kelis siurbimo režimus, įveikia iki 2 cm aukščio kliūtis, pas juos identiški patalpų valymo algoritmai ir t.t. ir pan.

Taip pat abu robotai jungiasi prie namų WiFi tinklo, Mi Home programėlės, piešia patalpų žemėlapius, juos išsaugo, palaiko balso asistentus, galima sudaryti valymo tvarkaraščius, nurodyti virtualias sienas, draudžiamas teritorijas, pervadinti kambarius, nustatyti norimą siurbimo galią – kurių yra 4 – nurodyti norimą vandens padavimo lygį, nurodyti norimą valyti kambarį ir kokiu režimu tai turi būti padaryta.

Programėlė palaiko įvairias kalbas, tarp kurių yra anglų, rusų ir kitos. „Viskas išversta į rusų kalbą tvarkingai, suprantamai“, - teigia apžvalgininkas.

Taip pat galima reguliuoti ar išvis išjungti robotų garsinius perspėjimus, įjungti/išjungti kilimų aptikimą, taip pat abu robotai esant mažam energijos kiekiui grįžta įkrauti baterijų ir patys vėl tęsia darbą nuo ten, kur baigė.

 

„Dar programėlėje yra Netrukdyti režimas. Galima nurodyti konkretų laiką, kurio metu robotai nedirbs. Finder papildomai programėlėje palaiko ir priminimą. Kai bus baigtas grindų plovimas, jis po tam tikro – galima nurodyti laiką – informuos, kad reikia nuimti plovimo talpą su plaušine. Tokio dalyko S5 Max neturi, o gaila – visai naudinga funkcija.

Na, o visais kitais aspektais programėlėje viskas tas pats.“

Galutinis verdiktas

„Retai kada darau išvadas, bet šiuo atveju jos pačios prašosi.

Jei jūsų gyvenamosios patalpos neviršija 100 m2 ploto ir jums reikia gerai valančio roboto su grindų plovimo funkcija – tada TROUVER Finder šiuo metu yra geriausias pasirinkimas.

Aš dar nesu matęs roboto už tokią kainą, kuris turėtų lazerinę navigacijos sistemą, pieštų bei išsaugotų žemėlapius bei palaikytų reguliuojamą drėgną plovimą. O ir nepamirškime, kad tai yra Xiaomi ekosistemos robotas, tad turėsime garantuotus programinės įrangos patobulinimus. Nors ką čia gerinti, kai jau ir taip veikia puikiai.

Kad ir kaip banaliai tai benuskambėtų, bet už tokią kainą TROUVER Finder yra geriausias.

Žinoma, yra ir pigesnių robotų, bet ten jau nebus tokio funkcionalumo, kokį užtikrina TROUVER Finder.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()