O čia tai daiktas! Kirvis, pjūklas, peilis, kastuvas ir dar daugiau viename - net galima įžiebti ugnį. Išbandėme karščiausią „Xiaomi“ ekosistemos naujieną ir jei mėgstate keliauti - Jums jo reikia („NexTool Folding Shovel Camping Axe 7 in 1 Survival Multitool“ apžvalga, FOTO, Video)  (4)

„NexTool“ - „Xiaomi“ ekosistemos kompanija, nuolat pradžiugina gerbėjus pačiais įdomiausiai daikčiukais. Ir šįkart į mūsų rankas pakliuvo štai toks daugiafunkcis įrenginys. Turiu pasakyti, kad aukščiausios kokybės daiktas. Labai įdomus, su apgalvota kiekviena smulkiausia detale ir už stebėtinai žemą kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„NexTool Folding Shovel Camping Axe 7 in 1 Survival Multitool“:

  • Cafago44,19 €;
    • 52 % nuolaida;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys per 10-25 dienas.

Pradėkime nuo to, kad šį įdomų daiktą Cafago siuntė iš Kinijos sandėlio ir iki manęs jis atkeliavo per 12 dienų, kas yra labai greitai.

Taip pat verta pabrėžti, kad jis buvo siunčiamas per Latviją, tad jokių muito ir kitų mokesčių. Saugus ir greitas pristatymas.

Jei šį funkcionalų įrenginį užsisakysite dabar, tai Cafago jį į Lietuvą atsiųs dar iki liepos 1 dienos.

„NexTool“ daugiafunkcis įrenginys - aukščiausios klasės daiktas, kai apgalvota kiekviena smulkmena

Tradiciškai pradėkime apžvalgą nuo pakuotės ir jos turinio.

Kaip jau užsiminiau, siuntinys atkeliavo per 12 dienų. Supakuota viskas tvarkingai, nors pagrindinė pakuotė kiek aplamdyta ir savo prekinę išvaizdą šiek tiek prarado.

Visgi, pakuotėje išgyvenimui gamtoje skirtas daiktas, tai jam tokia kelionė yra vienas juokas.

Ant pakuotės pavaizduotas pats „NexTool Folding Shovel Camping Axe 7 in 1 Survival Multitool“ daugiafunkcis įrenginys, akcentuojamos jo užtikrinamos funkcijos ir nugarėlėje surašyta esminė informacija.

Viskas pateikiama kinų kalba, kaip ir pakuotėje esančioje naudojimosi instrukcijoje. Tai čia jau teks kiek pasinaudoti telefone esančia Google Translate programėle, nors ir iš pateiktų paveikslų galima gana aiškiai suprasti, ką kur patraukti, pasukti, pakreipti - kad parengtume įrenginį vienai ar kitai užduočiai.

Tad pakuotėje be naudojimosi instrukcijos randu „NexTool Folding Shovel Camping Axe 7 in 1 Survival Multitool“. Ir pasižiūrėkime į jį iš visų įmanomų pusių.

 

Tvirto plastiko rankenos gale matyti štai toks dangtelis.

Viršuje yra mygtukas, kurį paspaudus - tas dangtelis atsidaro.

Jį atidarius - iš rankenos vidaus išimamas papildomas įrankis, kuris užtikrins labai naudingas funkcijas.

Taigi, iš rankenos išimamas štai toks daikčiukas. Plastiko korpuse turime integruotą peilį bei pjūklą.

Šis daiktas veria 81 gramą ir sulankstytas yra 12,5 cm ilgio.

Peilio ašmenų ilgis yra maždaug 7 cm, o pjūklo - apie 10 cm.

Čia turime 3Cr13 nerūdijančio plieno ašmenis. 3Cr13 reiškia, kad plieno kokybė yra gera, užtikrinamas aukštas atsparumo korozijai rodiklis.

Taip pat tokio plieno ašmenys yra atsparūs dilimui - ilgai išlieka aštrūs, bei ašmenys yra tvirti. 

Žinoma, yra kur kas geresnės kokybės plieno, bet tokioje kainų kategorijoje vargiai pavyktų rasti aukštesnės klasės plieno ašmenis. Ir ypatingai tokio tipo įrenginyje.

Ir turiu pasakyti, kad peilis labai aštrus. Ne britva, kad būtų baisu prisiliesti, bet aštrus. Galandimas iš abiejų pusių. Kietesnį džiovinto kumpio gabalėlį pjauna, lyg tai būtų sviestas. Aštrus peilis.

Pjūklas taip pat dirba šauniai, bet apie jį kiek vėliau.

Čia, žiūrėdami į nuotraukas žemiau, atkreipkite dėmesį į tokį genialiai paprastą gamintojo sprendimą.

Atlenkus peilį ir/ar pjūklą iki galo, užsiveria šonuose esantis fiksatorius. Dėl to peilis bei pjūklas išlieka stabiliai savo vietoje ir netyčia neužsilenks atgal. Taip apsaugoma nuo netyčinio susižeidimo ką nors pjaunant.

 

Labai geras sprendimas. Nieko čia super-duper įmantraus, bet paprasta ir veiksminga. 

Kas yra gerai, tai ašmenys savo vietose yra stabiliai bei absoliučiai jokio klibėjimo. Ašmenys pakankamai stori, tvirti, aštrūs, neklibantys, aukščiausias lygis.

Norint juos atlenkti atgal, belieka pirštu stumtelėti fiksatorių į šoną ir taip atlaisvinti peilį ir/ar pjūklą bei juos užlenkti į pradinę padėtį.

Štai šitaip atrodo pjūklas šalia didžiojo „NexTool“ daugiafunkcio įrenginio.

Beje, pastarasis - su visa ekipuote - sveria 766 gramus. Ir yra tokių išmatavimų: 62 x 28,1 x 362 mm.

Ant daugiafunkcio įrenginio uždedamas štai toks laikiklis. Ir taip „NexTool“ galima patogiai pritvirtinti prie kelioninės kuprinės ar pasikabinti už kelnių diržo.

Čia galima rinktis, kaip patogiai jį pritvirtinti: ar per šį dirželį, ar prikabinti prie žiedo. 

Laikiklis tvirtas, pats „NexTool“ įrenginys jame laikosi užtikrintai. 

O kas čia? Galima pavadinti degtuku (iš tikrųjų magnio lazdelė). Su šiuo daikčiuku įskeliamos žiežirbos ir taip galima susikurti laužą. Tereikia šį degtuką paimti į vieną ranką, o kita ranka staigiau brūkštelėti su pjūkleliu ir taip įskelsite žiežirbas. Namų sąlygos labai stipriai neeksperimentuokite - dėl saugumo sumetimų.

Žinoma, toks daiktas neatstos tradicinių laužo užkūrimo būdų, bet tam tikrais kritiniais momentais gali labai pagelbėti. Svarbu tik tuo metu turėti ir labai sausų bei lengvai uždegamų pakurų.

Ką dar siūlo „NexTool“ įrankis?

Be paminėtų funkcijų čia turime ir plaktuką.

Nuotraukoje žemiau galite matyti tą vietą, kuri yra papildomai sustiprinta ir skirta naudoti, kaip plaktukas. Patogu bus įkalti palapinės kuolams ir panašiai.

 

Beje, atkreipkite dėmesį į šone esantį ratuką. Jis čia yra labai svarbus.

Sukant tą ratuką prieš laikrodžio rodyklę, atpalaiduojame fiksatorius ir taip galima pasinaudoti kirvuku.

Tvirto ir nerūdijančio plieno lydinio kirvukas yra aštrus. O ir pagaląsti jį bus galima bet kada, kai tik to prireiks.

Kirvis savo vietoje laikosi itin tvirtai. Vėlgi, absoliučiai jokio klibėjimo, o ir svorio centras čia puikus. Patogu perkirsti plonesnę šaką ar kaladėlę. Ašmenų plotis yra apie 4,5 cm.

Svarbu: kai tik atsukate tą ratuką ir atlenkiate kirvį, prieš kapodami būtinai vėl užsukite ratuką. Tą padaryti būtina, kitaip kirvis judės ir galite susižaloti. Tad prieš kirsdami - pasitikrinkite ar kirvis užfiksuotas.

Ir apžvalgos pradžioje sakydamas, kad „NexTool“ apgalvojo kiekvieną detalę, tikrai neperdėjau.

Štai, atsukau ratuką, ir galvoju: o kaip dabar iškrapštyti tą kirvį iš korpuso? Jis tai jame pasislėpęs puikiai.

Atsakymas paprastas. Kai tik atsukate ratuką, atsipalaiduoja fiksatoriai, tereikia spustelėti šį kirvio korpuso iškilimą ir taip kirvio ašmenys išlenda iš korpuso.

Paprasta, patogu, saugu ir greita.

Atpalaidavę tą ratuką tuo pačiu galėsite atlenkti ir prie korpuso pritvirtintą kauptuką-kastuvą. Čia jau priklauso nuo to, ko konkrečiu metu reikia. 

Jei naudosite, kaip kauptuką, tai atlenkiame maždaug 75 laipsnių kampu. Lenkiant jaučiasi, kad kauptukas atsidūrė tinkamoje vietoje. Tuo pačiu girdimas ir „klingt“ garsas.

O jei norite „NexTool“ panaudoti, kaip kastuvą, tai lenkiame dar toliau - iki maždaug 170-180 laipsnių kampu. Vėl pasigirs tas garsas ir iš pasikeitusio lenkimui reikalingos jėgos kiekio suprasite, kad pataikėte kur reikia.

 

Čia vėl tas pats patarimas: kai tik atlenkiate tiek, kiek Jums reikia - būtinai prisukite tą ratuką ir užfiksuokite įrankio padėtį.

Kastuvėlis tvirtas, jokio klibėjimo, smagiai sminga į žemę, yra apie 5 cm pločio (plačiausioje vietoje) ir 13 cm ilgio.

Ir čia dar ne viskas. Tikriausiai apžvalgos pradžioje pastebėjote, kad peilis ir pjūklas savo korpuse turi atlenkiamą galinę korpuso dalį.

Tai va, ją atlenkus - taip galima pritvirtinti prie pačio „NexTool“ įrankio ir gauti štai tokį monstrą.

Pritvirtinama patogiai ir greitai. Laikosi tvirtai.

Įdomus toks sprendimas. Gauname tokį prailgintą pjūklo variantą. Gali praversti norint nupjauti kažką toliau, kur tiesiog ranka nepasiekiame.

Arba tiesiog norint kažką lengviau perpjauti. Toks prailgintas dizainas suteikia šiek tiek papildomos jėgos.

„NexTool“ korpusas pagamintas iš aviacijoje naudojamo aliuminio rėmo ir štai tokios plastikinės rankenos.

Toks dizainas užtikrina gerą sukibimą, kas yra labai svarbu. Išties patogu laikyti rankoje ir kasti, kapoti, pjauti. Kaip ir minėjau, geras svorio balansas.

Papildomai turime ir pritvirtinta virvutę.

Ir kaip gi „NexTool“ atrodo realiomis sąlygomis?

Turiu pasakyti, kad net labai smagiai. 

Su kapojimu čia reikia būti adekvatiems ir šis įrankis nėra skirtas sukapoti 3 m3 malkų. Ar juolab storoms kaladėms.

Kirvis skirtas perkirsti, sakyčiau iki 8-10 cm skersmens kaladėlėms ir čia geriau, kad būtų be šakų, kaladėlės trumpesnės bei lengviau skylančio medžio.

Jei pasičiupsite sausos guobos ar ąžuolo kaladėlę, tai labiau sušilsite nuo kapojimo nei nuo to, kiek prikaposite malkų laužui.

 

Kirvis labiau skirtas susikapoti šakoms. Pušies šakos skyla puikiai. Taip pat žalią medį kerta labai lengvai.

O jei labiau patogu, tai plonesnes šakas galima ir persipjauti. Tą su šiuo pjūkleliu tikrai pavyks padaryti.

Čia, žinoma, irgi proto ribose. Jis skirtas plonesnėms šakoms perpjauti.

Kastuvas yra puikus. Bekeliaujant prireikus ką nors iškasti - tikrai pravers. Lengvai sminga į žemę, aštrus, tad nukerta ir smulkesnes šaknis. Kokybiškas kastuvas, kurį galėsite panaudoti ir kaip kauptuką.

Mano aptartas „NexTool Folding Shovel Camping Axe 7 in 1 Survival Multitool“ daugiafunkcio įrankio galimybes puikiai iliustruoja ir štai šis trumpas vaizdo įrašas:

Galutinis verdiktas

Apibendrinus, net labai vykęs produktas. Mėgstate keliauti po gamtą, leisti joje daug laiko, turistauti, kopti į kalnus ir panašiai - tada šis daugiafunkcis įrankis yra puikus pasirinkimas. Jį labai pravartu turėti ir savo automobilyje. Toks funkcionalus įrankis taps nepamainomu pagalbininku.

Aukščiausia pagaminimo kokybė, 7 funkcijos viename kompaktiškame įrenginyje. Gamintojas apgalvojo kiekvieną, net ir smulkiausią detalę. Panaudotos aukštos kokybės medžiagos, surinkimas be priekaištų. Viskas fiksuojasi greitai, paprastai ir be jokių klibėjimų.

Puikus daiktas. 10 balų iš 10. Vertas kiekvieno cento. Tikrai rekomenduoju.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(8)
(14)

Komentarai (4)