Ar žinojote kas tai yra srieginės kniedės? Moderniausias tvirtinimo būdas ir geriausi pasiūlymai iš AliExpress - juos perka tūkstančiais visame pasaulyje (Video)  (5)

Kniedė yra vienas iš paprasčiausių tvirtinimo elementų tipų ir labai plačiai palitęs pasaulyje. Jos naudojamos praktiškai visur: nuo priciziško tikslumo reikiamų detalių ir įrenginių, iki kasdien naudojamų daiktų. Bet ar žinote, kad yra dviejų tipų kniedės - paprastos ir srieginės? Jei paprastų kniedžių atveju beveik visko per akis ir Lietuvoje, tai tiesiai iš Kinijos galima gauti labai įdomių sprendimų dėl srieginių kniedžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Srieginių kniedžių ypatybė yra ta, kad jos leidžia ne tik pritvirtinti kelis medžiagos lakštus, bet ir atlikti tolesnį montavimą jų vietoje su varžtais. Tai idealus variantas dirbant su skardomis, kai reikia prie jų pritvirtinti veržles - galima tai atlikti metalo suvirinimo būdu, bet srieginės kniedės tai padaro nepalyginamai elegantiškiau, o ir be brangaus pusautomačio prie skardos dailiai neprivirinsi. 

Šio tipo jungtis taip pat gali būti pritvirtinta ant jau dažytos sienos ar bet kokio kito paviršiaus priekinės pusės. Tvirtinimo patikimumas priklauso nuo įvairių veiksnių, vienas svarbiausių - kokio metalo ir kokio skersmens yra kniedė.

Štai kaip tai veikia:

Srieginių kniedžių galima gauti ir Lietuvoje, bet iš AliExpress perkant didelį kiekį rinkiniais galima gauti ir pigiau, ir didesnę įvairovę. Kuo didesnį kiekį užsakote, tuo mažesnė vienos kniedės savikaina. Perkant rinkinius po 300 vnt ir daugiau, savikaina gaunasi juntamai pigesnė nei Lietuvoje, tuo labiau, kad Lietuvoje nelabai gausite rinkinių su pilnu rinkiniu (M3-M12), kaip taisyklė dažniausiai siūlomi nedideli rinkiniai su M3-M10. 

Aliuminės srieginės kniedės (M3-M8)

 

15€ 

300vnt, vienetas vos 0.05€

AliExpress, Kinija

M3 M4 M5 M6 M8 

Mokesčiai iš AliExpress

Cinkuotos plieninės srieginės kniedės (M3-M12)

>> Video <<

 

20.78€

300vnt, vienetas vos 0.07€

AliExpress, Kinija

M3 M4 M5 M6 M8 M10 M12

Mokesčiai iš AliExpress

Nerūdijančio plieno srieginės kniedės (M3-M12)

M3 M4 M5 M6 M8 M10 M12

13.21€

85vnt, vienetas vos 0.15€

AliExpress, Kinija

Mokesčiai iš AliExpress

Srieginės kniedės kaip ir paprastos irgi yra klasifikuojamos ir pagal gamybos medžiagą - jas galima suskirstyti į nerūdijančio plieno, parastas plienines, varines ir aliuminines. Dažniausiai naudojamos aliuminės, bet tvirčiausios - nerūdijančio plieno. Tiesa, su jomis ir darbas yra sunkiausias. 

Kaip jau galima suprasti, paprasto kniediklio čia nepakaks. 

Namų sąlygomis sriegines kniedes kniedyti galima su paprastais varžtais, bet tai ilgas ir nepatogus darbas:

Kiekviena kniedė taip pat turi skirtingą ilgį ir skersmenį. Kuo didesnio skersmens kniedė, tuo patikimesnis ir stabilesnis bus medžiagų sujungimas.

Tačiau montuoti didesnes tvirtinimo detales yra daug sunkiau ir be profesionalaus įrankio čia jau neišsiversite. Pats paprasčiausias, visiškai tradicinis variantas - rankiniai srieginiai kniedikliai, jų AliExpress galima gauti labai įvairių, o štai žemiau esantys rinkinys net su lagaminu - tai labai patogu, tik retai sutinkama. 

Rankiniam kniedžių tvirtinimui  geriausia naudoti aliuminias arba vario kniedes, su plieninėmis gali būti per sunku ir dažniau padirbus, sulūžti pats įrankis. 

   
Lenkijos sandėlis

Srieginių kniedžių rankinis kniediklis su antgaliais + lagaminas

780+ užsakymų, 4.9 reitingas 

38€

AliExpress, Lenkija

M3 M4 M5 M6 M8 M10 M12

Mokesčiai iš AliExpress

Žiūrint praktiškai, kniedyti jau ir paprastas kniedes su rankiniu kniedikliu yra sunkoka, o sriegines kniedes bus ko gero dar sunkiau. Yra kur kas patogesnis variantas - kniedikliai, prisukami su raktu arba su prisukėju.

Variantas su prisukėju net labai patogus, tik kad šiuo atveju dar reikia naudotį papildomą veržliaraktį, kuris fiksuoja besisukantį varžtą vienoje padėtyje ir taip spaudžiama pati kniedė. 

Visgi tai yra pats populiariausias srieginių kniedžių kniediklis pasaulyje, todėl ir AliExpress yra didžiulis pasirinkimas. Geriausi variantai pateikti žemiau:

   
TOP! Perkamiausias rinkinys

Srieginių kniedžių kniedikliai raktui ir suktukui

>> Video <<

4000+ užsakymų, 4.9 reitingas

22€

AliExpress, Kinija

M3 M4 M5 M6 M8 M10

Rinkinys su dėžute + po 5 vnt kniedžių (plienas, aliuminis, nerūdijantis plienas)

Mokesčiai iš AliExpress

Pavieniai srieginių kniedžių kniediklių rinkiniai raktui ir suktukui

>> Video <<

 

Nuo 8.40€

AliExpress, Kinija

 

Mokesčiai iš AliExpress

Srieginių kniedžių kniedikliai raktui ir suktukui su pakopiniu grąžtu

 

23.33€

AliExpress, Kinija

M3 M4 M5 M6 M8 M10

Rinkinys su dėžute + po 60 vnt kniedžių + pakopinis grąžtas

Mokesčiai iš AliExpress

Iš principo tokie kniedikliai jau visai patogūs, jei kniedyti reikia nedažnai ir nedaug. Kniedyjant dažnai nėra patogu tai, jog besisukantį varžtą reikia prilaikyti su veržliarakčiu.

Tad didesnės apimtiems, dažnesniems darbams ir tiems, kurių metu bus naudojamos didesnės kniedės, jų kiekis bus didesnis - labai verta įsigyti profesionalų srieginių kniedžių kniediklį. Jam nereikia jokio rakto, viskas veikia automatiškai. 

Labai gerą rinkinį siūlo AliExpress - profesionalus suktukui skirtas Sigma kniediklis su antgaliais ir pačiomis kniedėmis. 

   
Specialus angalis suktukui

Galingas srieginių kniedžių Sigma kniediklis suktukui - pilna veikimo automatika

>> Video <<

>> Video <<

 

97€

AliExpress, Kinija

M4, M5, M6, M8, M10, M12

Rinkinys su dėžute + po 5 vnt kniedžių (plienas, aliuminis, nerūdijantis plienas)

Aliuminio ir plieno kniedžių veržlėms naudokite akumuliatorinį suktuvą nuo 14,4 V, o nerūdijančių kniedžių veržlėms M8 - M12 naudokite suktukus nuo 18 V (visi sukutukai turi turėti nustatomą sukimo momento ribotuvą).

 

Mokesčiai iš AliExpress

Jei srieginės kniedės ir kniedikliai nėra įdomūs, pabaigai pasiūlysime labai įdomų įrankį paprastoms kniedėms - kniedijimo antgalis suktukui. 

Tai super sprendimas kniedijant didesnius kiekius - jei tą darėte, žinote, kad kniedijimas nėra pas lengviausias darbas, o štai su tokiu įrankiu visą sunkiąją darbo dalį atiduodate suktukui. Daugybė pirkimų ir atsiliepimų rodo, kad įrankis tikrai vertas dėmesio - jis be konkurencijos yra perkamiausias kniediklisi visame AliExpress. 

   
TOP! Perkamiausias kniediklio antgalis

Tradicinių kniedžių kniediklio antgalis suktukui

>> Video <<

4700+ užsakymų, 4.8 reitingas

16.09€

AliExpress, Kinija

2.4mm-4.8mm

Mokesčiai iš AliExpress

Veikia panašiai taip:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(4)
(11)

Komentarai (5)