[Žinios trumpai] Suskaičiavo Airijoje, bet tai galioja visoje Europoje: ar žinote, kiek kainuoja užvirti virdulį arbatai ar paprasčiausias televizoriaus žiūrėjimas?  ()

Vidutinis airis per dieną išgeria iki šešių puodelių arbatos, bet ar žinojote, kiek kainuoja užvirti virdulį kiekvienam puodeliui?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Airijos namų ūkiai šią žiemą erelio akimis stebės savo elektros suvartojimą, nes tikimasi, kad sąskaitos už energiją išaugs iki nepakeliamų aukštumų.

Per pastaruosius dvylika mėnesių namų ūkiai jau susidūrė su sąskaitomis, kurios beveik padvigubėjo, tačiau pagal vyriausybės dokumentą, kurį peržiūrėjo „Irish Times" ir „Irish Independent", kitais metais sąskaitos už dujas ir elektrą gali išaugti iki 6 000 eurų.

Nors daugeliui šeimų reikės vyriausybės paramos, kuri padėtų apmokėti elektros sąskaitas, kaip niekad svarbu žinoti, kiek jums iš tikrųjų kainuoja kiekvienas šviesos jungiklio paspaudimas.

Visi žinome, kad kai kurių prietaisų eksploatacija, pavyzdžiui, džiovyklės, yra daug brangesnė nei kitų. Remiantis naujausiais „Bonkers.ie" duomenimis, džiovyklės naudojimas valandą kiekvieną dieną kainuotų 38 eurus per mėnesį.

Taigi, kiek pinigų iš tikrųjų išleidžiate žiūrėdami televizorių keturias valandas, prausdamiesi duše ar įjungdami šviesą?

„Irish Mirror" pažvelgė į energijos suvartojimą ir kai kas gali jus nustebinti.

1. Arbatos puodelio paruošimas.

Viso virdulio užvirinimas užtrunka apie 3 minutes ir kainuos apie 6 centus, taigi užvirinti jį šešis kartus per dieną kainuotų 30 ct. Tai sudaro 9 eurus per mėnesį.

Tačiau virimo laikas priklauso nuo to, kiek vandens įpilate į virdulį, todėl jei jums reikia vieno puodelio vandens arbatai, geriausia užvirinti tik tokį vandens kiekį.

Vieną puodelį vandens užvirti užtruks mažiau nei minutę, o tai reiškia, kad kiekvieną kartą, kai ruošite arbatos puodelį, jis kainuotų apie 2 ct.

Jei kiekvieną kartą užvirsite tik vieną puodelį vandens, o ne pilną virdulį, virdulio naudojimas šešis kartus per dieną jums kainuos 12 centų, arba 3,60 € per mėnesį.

2. Televizoriaus žiūrėjimas keturias valandas.

 

Nėra nieko geriau, kaip vakare pakelti kojas ir atsipalaiduoti įsijungus mėgstamą „Netflix“laidą.

Televizijos žiūrėjimas keturias valandas kiekvieną vakarą kainuos 34 centus, o jei tai darysite kiekvieną dieną, per mėnesį suma priaugs iki 10,20 € – tai yra brangiau nei pagrindinė mėnesinė „Netflix“ prenumerata – 8,99 € per mėnesį.

3. Šviesų įjungimas.

Šešias valandas laikyti įjungus šviesą viename kambaryje jums kainuos 15 centų. Gal ir nelabai daug, bet jei nuolat šešioms valandoms per dieną pamiršite tuščioje patalpoje išjungti šviesą, tai per mėnesį prisidės iki 4,50 euro.

Daugelis žmonių stengiasi išjungti šviesą išeidami iš kambario, kad taupytų elektrą, tačiau daug efektyvesnis būdas sutaupyti yra pakeisti halogenines lemputes į energiją taupančias LED lemputes.

Energiją taupančios lemputės kainuoja mažiau nei 1 centą už šešias valandas šviesos, o kas mėnesį vos 30 centų.

 

Naudodami energiją taupančias lemputes galite lengvai sumažinti elektros lemputės elektros sąskaitą.

4. Skalbinių džiovintuvo naudojimas.

Skalbinių džiovyklė yra vienas iš labiausiai ryjančių elektros energiją įrenginių. Jei įjungsite ją vienai valandai, kad išdžiovintumėte drabužius, tai jums kainuos 1,29 euro.

Jei džiovykle naudosite kiekvieną dieną 1 valandą, tai jums kainuos milžiniškus 38 eurus per mėnesį.

Nors dauguma žmonių nenaudoja skalbinių džiovyklės kiekvieną dieną, vis tiek tikėtina, kad tai bus pirmas dalykas, kurio namų ūkiai atsisakys, norėdami sutaupyti pinigų už elektros energiją.

5. Maudymasis po dušu.

Nors maudymosi duše negalite taip lengvai išbraukti iš savo kasdienybės, vis tiek svarbu žinoti, kiek tai jums kainuoja.

Elektriniai dušai sunaudoja daug elektros, o penkių minučių dušas kainuoja apie 34 centus. Tai sudaro 10,20 EUR per mėnesį vienam asmeniui kasdieniniam dušui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(4)
(19)

Komentarai ()