Lietuvai gali smogti dronai. Siūloma skubiai stiprinti energetikos apsaugą  ()

Energetikos ministerija siūlo griežčiau saugoti strateginę ar svarbią reikšmę turinčios energetikos infrastruktūros objektus. Tai numato ministro Dainiaus Kreivio įsakymo projektas, kuris šiuo metu derinamas su atsakingomis valstybės institucijomis ir sektoriaus įmonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė naujai siūloma priemonė yra antidroninių sistemų įrengimas svarbiausiose energetikos infrastruktūros objektuose. Trečio fizinės apsaugos lygiai lygio objektams būtų rekomenduojama, o ketvirtojo – privaloma turėti bepiločių orlaivių aptikimo ir neutralizavimo sistemas.

Fizinės apsaugos lygiai – nuo mažos rizikos objektams taikomo pirmojo iki labai didelės rizikos objektams taikomo ketvirtojo nustatomi atsižvelgiant į jiems galinčias kilti grėsmes.

Taip pat siūloma trečio ir ketvirto lygio objektams įsirengti konstrukcijas, skirtas paslėpti svarbius įrenginius ar apsaugoti nuo sprogimo. Šis reikalavimas būtų privalomas bendrovės „Litgrid“ elektros jungtims su kitų šalių keitiklių stotims, skirstykloms ir 330 kV pastotėms bei skirstykloms.

 

Be to numatoma pakeisti taikomus reikalavimus AB „Orlen Lietuvos“ valdomiems objektams ir papildyti bendrovės objektų sąrašą  Mockavos terminalu.  

Dokumento rengėjai siekia, kad pakeitimai įsigaliotų nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(33)
(7)
(26)

Komentarai ()