Europoje ir Lietuvoje laukia anomalūs žiemos orai: skelbiamos prognozės, kas bus artimiausiais mėnesiais  (9)

Orai pagelbės Europai pergyventi žiemos laikotarpį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Orų Europoje šią žiemą laukiama šiltesnių nei įprastai. Temperatūra bus gerokai aukštesnė už normą, o tai gali palengvinti situaciją šildymo kuro rinkoje. Atitinkamą prognozę išsakė „Copernicus Climate Change Service" mokslininkai, praneša „Bloomberg".

Pasak ekspertų, Baltijos, Viduržemio ir Šiaurės jūrų pakrančių gyventojai beveik neabejotinai patirs aukštesnę nei istorinę vidutinę temperatūrą. Per pastarąjį mėnesį šios prognozės tikimybė tik išaugo. Taigi neįprastai aukšta temperatūra žiemą gali sumažinti gamtinių dujų, kurias Europos šalys skuba pumpuoti į savo saugyklas, poreikį.

 

Rusijos karas prieš Ukrainą padidino degalų kainas, o tai savo ruožtu išprovokavo regione pragyvenimo kaštų krizę, pažymima straipsnyje.

Yra 50–60 % tikimybė, kad daugelyje JK ir Vidurio bei Pietų Europos temperatūra bus gerokai aukštesnė už istorinį vidurkį. Dauguma orų modelių prognozuoja gana švelnias oro sąlygas iki šių metų pabaigos. Tai rodo, jog dujų atsargų greičiausiai pakaks, net jei kitų metų pradžia pasirodys šalta.

 

Vokietijos ir Prancūzijos teritorijoje artimiausių trijų mėnesių kritulių tikimybė mažesnė nei vidutinė 40-50 %. Ekspertai atkreipia dėmesį į tai, jog lietaus ir sniego trūkumas gali turėti įtakos vidaus upių transportui ir slidinėjimo sezonui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(15)
(110)

Komentarai (9)