Strateginis žingsnis. Lietuva ruošiasi „Independence“ perėmimui  ()

Lietuvai rengiantis savo nuosavybėn perimti strateginį energetikos objektą - suskystintų gamtinių dujų terminalo laivą-saugyklą „Independence“ - energetikos ministras Dainius Kreivys lankėsi Danijoje, kur šiuo metu atliekama laivo kartą per 10 metų vykdoma kapitalinė techninė apžiūra – tikrinamos ir keičiamos susidėvėjusios detalės, atnaujinama antikorozinė korpuso danga, atliekami kiti periodinio aptarnavimo darbai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 6 d. Lietuva perims šį laivą valdyti nuosavybes teise, jis bus registruotas Lietuvos Respublikos jūrų laivų registre, o virš „Independence“ bus iškelta Lietuvos valstybinė vėliava. „SGD terminalas yra vienas geriausių strateginių sprendimų mūsų energetinės nepriklausomybės istorijoje, kurio reikšmė ypač išryškėjo Rusijos energetinio karo prieš Europą metu. Terminalas užtikrino energetinį saugumą visam Baltijos regionui: nuo Suomijos dalis dujų patekdavo į Lenkiją, taip pat į Estiją, Latviją“, - sako energetikos ministras. 

Planiniai laivo-saugyklos priežiūros ir remonto darbai vykdomi kasmet, tačiau apžiūra sausajame doke atliekama pirmą kartą. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Klaviatūros, planšetės, unikalūs vaizdo projektoriai su TV priedėliais, graviravimo staklės, įrankiai ir kt.(Video)
1829 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GELEIPU X5“ - Android vaizdo projektorius ir TV priedėlis viename

2) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

3) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

4) „Drillpro“ - 21V suktukas, su baterijomis, įkrovikliu, antgaliais

5) „ATOMSTACK A24 Pro“ - 24W lazerinės graviravimo staklės su APP

6) „KOORUI MK104“ - 104 mygtukų klaviatūra su RGB šviesomis

Išsamiau

Vizito metu ministras taip pat lankėsi Danijos pažangiųjų technologijų įmonėje „Danfoss“ ir Danijos atsinaujinančios energijos vystymo įmonės „European Energy“ didžiausioje šiuo metu pasaulyje komercinėje e-metanolio ir vandenilio gamykloje Kasso miestelyje, kur apžiūrėjo danų jau naudojamas modernias tvarumo ir energijos gamybos technologijas. 

Danfoss centrinė būstinė, kurios plotas siekia 250 tūkst. kv.m. ir kurioje dirba apie 3000 žmonių, yra visiškai neutrali klimatui nuo 2022 m. D. Kreivys lankėsi visiškai neutraliame klimatui  prekybos centre, naudojančiame rinkoje šiuo metu jau prieinamas energetinio efektyvumo ir nulinių emisijų technologijas. Prekybos centro šildymą užtikrina parduotuvėje susidaranti atliekinė šiluma, kurios likutis taip pat parduodamas į centrinio šildymo tinklus, o elektrą gamina ant stogo įrengta 100 kW saulės elektrinė. „Danfoss“ atstovai taip pat aprodė duomenų centrą, kurio generuojamos atliekinės šilumos, perduotos į centrinio šildymo tinklus pakanka apšildyti 250 vidutinių Danijos namų ūkių. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()