„Energy by Motion“ (EBM) – mitas ar tikrovė? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2010-01-18 22:34
Nu gerai, gal ir maisau kazka. Bet esme nesikeicia, su vienodu uztaisu, bet skirtingu masiu kunais gaunama labai skirtinga tu kunu kinetine energija. Juk taip? judesio kiekis, greitis padaugintas is mases padalintas is laiko tai toks pat, bet kinetine energija skiriasi, kodel?
bahuriux 2010-01-18 22:50
Isivaizduok kad tavo kunas/masina yra beorej erdvej o variklis reaktyvinis, arba buvo pasiulyta ideja saudyti aliuminiais ziedais beveik sviesos greiciu is elektromagnetines patrankos. Tarkim 100kg mases kunui iki greicio V1 isausi 10 ziedu po 1grama ir greiciui V2 dar 10 gramu, tas neiskraipys rezultatu smarkiai ar ne? Jei tam suteiksi labai daug energijos, tai ziedas pasiekes reliatyvistinius greicius savo mase padidins tiek kiek tam suteiksi energijos. cia pasamprotavau apie reliatyvistini reaktyvini varikli. Bet galima panaudoti dvi duju kapsules, labai mazai duju ir labai auksto slegio, tas nepakeis perdaug rezultatu, bet greitis V2 bus ~dukart didesnis uz V1, o kinetine energija kvadratu padalinta is dvieju.
kentas 2010-01-18 22:58
teoriskai tai tikrai neimanoma, nes priestarauja PTD....
enternald 2010-01-18 22:58
Skiriasi, ir dar kaip. Judesio kiekis nusako kūno judėjimo kryptį (vektorinis dydis, nusako kuria kryptimi judės) ir net po susidūrimo, sistemoje judesio kiekis išliks toks pat (pavyzdžiui kulka įlys į obuolį ant šakos ir obuolys sujudės, jo judesio kiekis išliks). Judesio kiekio kitimo greitis yra jėga. Tuo tarpu energija yra kas kita. Ji yra skaliarinis dydis neturi krypties ir gali keisti forma. Atveju su obuoliu energija obuolio bus mažesnė po smūgio negu prieš nes obuolys deformavosi ir sušilo, taigi kulka atliko darbą judindama obuolį su nuostuoliais. Jei būtų perpetum mobile tai reikštų, kad obuolys galėtų įgauti didesnį greitį nei kulka sujudino jį
Alchi 2010-01-18 23:07
Kas čia? Destytojas sukūrė saitą, kad gaudytų studentus, kurie neatidžiai fiziką mokosi? Jeigu taip tai nuostabi idėja Ne nu tikrai. Čia vos ne klasikiniai nemokšų gaudymai. Labai panašiais mane fizikos mokytojas bandydavo prigaut. Šeip gera mokymo priemonė. Ypač tuos gerai moko, kurie bando paneigti šituos teiginius.
Nerijux 2010-01-18 23:07
Mitai, nuostabu, kad tu domiesi visokiais šaltiniais ir ištrauki įdomių idėjų, bet tavo problema, kad tu tose idėjose nesugebi aptikti akivaizdžių klaidų bei prieštaravimų ir vertini tai kaip tiesą... Apie mėnulį ir žemės gravitacija. Jau seniai žinoma galimybė akseleruoti su gravitacija orbitoje judančius daiktus, GALILEO butent tuo principu ir buvo išsviestas tolyn, bet tokia galimybė yra tik griežtai apibrėžtose orbitos, gravitacijos ir masės ribose. Tad nauda iš žemės gravitacijos yra tik tam tikrose ribose. Paleisk iš 9 aukšto kamuoliuką, jis nukris žemėn, sukaupdamas potencinę energija (tarkim, kad gravitacijos energiją). Pakelk jį nukritusį ant žemės- jis turės sukauptą potencinę energiją. Dabar pabandyk ją išgauti.
enternald 2010-01-18 23:18
Pirma reaktyviniam varikliui reikia oro, bet į tai nekreipsiu dėmesio . Antra realityvistiniu greičiu masės santykis tarp skirtingų kūnų išlieka toks pat ir ji auga ne nuo energijos, o nuo greičio. Dvigubai daugiau dujų nereiškia dvigubai didesnio greičio, ypač jei masė ta pati. Bet verta pabrėžti tu suklydai vertindamas kinetinę energija realityvistiniame greityje. Formulė ne E=(mv^2)/2, o E=mc^2((1/saknis(1-(v^2/c^2))-1). Ir greitis tikrai nedvigubeja auga tam tikru skaiciumi. Dvigubai padid4tu trauka (impulsas), bet darbas reikalingas energijai pakelti priklauso ir nuo impulso veikimo laiko, bei atstumo nuskristo per laiką.
Plikas 2010-01-18 23:42
). Dar turi teorijų kurias reikėtų "debunkinti"? P.S. Ačiū. Privertei "nuvalyti rūdis" nuo mechanikos.
pinkiss 2010-01-18 23:58
Is visu komentaru gal iskirt dvi grupes zmones kurie logiskai masta ir visus likusius konsipraciju megejus nibiru fanus ir ateiviu tiketojus salygas yra paprastas jei sukurei kazka,susimoki kelis tukstancius uz patenta ir paskelbi kaip tava ydeja veik. Bet kai zmones banda ytikint kad sukure vos ne amzina varikli nesugebedami to paaiskint yra idiotai.
AirDog 2010-01-19 00:21
Pilstant iš tuščio į kiaurą eikvojamas laikas ir kalorijos, o tuo metu šarlatanai trina rankas...
Tas_pac 2010-01-19 01:00
Taigi čia su magnetais padaryta. O magnetai išsimagnetina per ~40 metų.
Mitas 2010-01-19 09:57
Tu pabandyk, aš pasuoju.
bahuriux 2010-01-19 10:41
. Tai kas draudzia juos imagnetinti is naujo po 40 metu. Bet cia yra su elektromagnetais, kiek suprantu.
alkaponas 2010-01-19 11:51
http://www.youtube.com/watch?v=V0M2GnQl ... re=related Albertas Einšteinas yra pasakes, kad niekas negali judeti greiciau uz sviesa. ir tuo remiasi jo viena is garsiuju teoriju. Neperseniausiai zmonem pavyko suzaisti su spinduliukais http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/841690.stm ir yrodyti kad visu didziai gerbiamas genijus klydo yra daug teoriju, desniu ir kitokiu dalyku, kurios zmones laike sventais, nepaneigiamais ir nekintanciais. dauguma tu zmoniu arba pripazino klyde, arba jiem neuzteko savo gyvenimo, kad galetu pamatyti kad klydo http://www.youtube.com/watch?v=L_yUiv7f ... re=related Manau logiska manyti, kad tokie mokslininkai kaip Nikola Tesla ir kiti nemokamas energijos salininkai buvo suzlugdyti, nuzudyti, visuomenei parodyti kaip nesveiko proto zmones naftos kompaniju ir OPEC bei kitu panasiu strukturu uzsakymu. Zmones zudo ir daro baisius dalykus vieni kitiem ir del 100 lt tai kodel nedaryti to del trilijonu $ ?
Hmz 2010-01-19 12:45
alkaponas 2010-01-19 13:03
nerandu dabar kur bet skaiciau komentarus kad jiem reikejo taip ir nekitaip pasakyti. dabar pats isivaizduok kiek fizikos sugriutu jeigu visi patvirtintu kad Einšteinas klydo. (zinoma cia jau yra gandu ir spelioniu lygyje bet nemazai pasako sie zodziai "scientists believe their work does not violate....." mokslininkai arba zino arba nezino, ir kadangi tai tikrai svarbus teiginys jis turi buti moksliskai pagrystas.
unicort 2010-01-19 13:57
Šiaip jau BRT neteigia, kad nieks negali judėti greičiau už šviesą, taip būtu labai neapibrėžta. Ji teigia, kad negalima perduoti informacijos greičiau už šviesą. Informacijos nešėjai kvantinės dalelės ir jų sąveika, primityviai šnekant. O jie patis teigia "The important thing, however, is that whilst the group velocity can be manipulated to be faster than the speed of light, it is not possible to use this effect to send information faster than the speed of light." Beto straipsnis senas 2000m, yra tekia skaityti jo išaiškinimą, šio efekto, senokai skaičiau nepamenu kur. Jei bus noro pats susirasi.... O šiaip dėl pačios diskusijos, tai kiekvienas protingas mokslininkas turi viskuo abejoti, nes tai kelias į tobulėjimą. Tačiau kiekvieną abejonę reik pagrįsti, ko pasekoje arba įrodai galiojanti dėsnį, arba jį paneigį ir įrodai naują. Esmė tame, kad viskas turi būti, bent motematiniu modeliu paremta, o vėliaų ir ekspermentiškai ištyrta. Gali būt ir atvirkštinė tvarka. Kitu atveju tai tik tuščias svaičiojimas, panašiai kaip aiškeregiai "įrodinėja" visokias ten kosmines energijas ir laukus, o patis net nesuprantą, kad laukus ir energiją turi kažkas pernešti...
enternald 2010-01-19 15:38
Baigiam šia temą, OK . Bet pabaigoje pateiksiu pavyzdį paaiškinti impulso ir kinetinės jėgos skirtumą: impulsas būdamas vektorinis dydis, jei jis pastovus, galime isreiksti juo kinetinę energiją: E=(p^2)/(2m). Bet kitimą negalime lyginti: Skrenda kamuoliukas į sieną ir atsimuša statmenai sienai ir grįžta atgal tuo pačiu greičiu. Tiek pradžioje tiek pabaigoje kinetinė energija lygi, ir nepakito nes energija priklauso nuo modulio. Impulsas turėtų būti toks pats jei imsime momentinį impulsą, konkrečiu momentu, bet impulsas dėlto kad vektorius pakito net 2mv kartų. Čia ir yra skirtumas tarp impulso ir energijos.
pinkiss 2010-01-19 20:53
ar einsteins kartais nepasake kad Objekts kuris tur mase nesugebes pasiekt sviesos greicia.be to tam linke parasyta kad ju atradims nepaneige jo teorijas,nes ivyka kazkas panasaus y teleportacija o ne greicia barjera perzengims.
rimka 2010-01-19 20:54
kas nors dar nepagavot minties kur dngo ta raketos kinetine energija ir kas ja turi dabar? antras pavyzys: sako skrenda menulis aplink zeme, vaj vaj kiek reikia energijos kad ji priversti skristi ratu o ne tiesiai. siaip tai, kad jis skristu ratu, energijos nereikia, ji cia visai nera naudojama, paskaitykit apie gravitacija ir erdve. menulis is tikro juda tiesiai, zeme beje irgi. tik erdve apie masyvius kunus, kaip kad saule ar zame, ar kiti kunai yra gravitacijos iskreipta. paskaitykit ensteino. trecias pavyzdys tai is viso bulshti, ar tikrai jau ta greicio rodykle taip neletedama ir kyla??? Fail