„Energy by Motion“ (EBM) – mitas ar tikrovė? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lmn 2010-01-18 17:43
O man patiko "valdymo centro" nuotrauka - jei tam sėdinčiam bičui vietoj pieštuko įdėt cigaretę - tai labai gerai derintųsi prie fono
Nerijux 2010-01-18 17:53
i, iš tavo nuorodos: "• Wang did the following experiment over 30 years ago: – An inverted 4 legged stool was put on top of a bowl of water – 4 persons all putting the right hand on the tip of the legs – The water, the cup, then the stool will rotate clockwise and the 4 persons would walk/run – Use Left Hand, rotation will be anti-clockwise" "This experiment can be repeated. But there is no obvious logical explanation. • This concept was used in the Wang Device • The vibration fluid contains 3-8 metallic powder suspended in a liquid • When this cup of fluid is placed in the magnetic field, the metallic powder will move, generating circular motion. • There will be interaction with the magnetic field and extraction of energy.." Taigi labai paprasta, pabandyk.
Otto 2010-01-18 18:03
Manau, "paleido antį ir žiūri, kaip toli ji nuskris". Eilinis protų testas, už kurį kažkas gaus šiek tiek pinigų, o kai kas pasijuoks. Man kažkodėl ne juokinga, o liūdna, kai atsiranda tokių, kurie panašiais dalykais patiki.
enternald 2010-01-18 18:40
Jei visi butume vadovavesi principu spjauk i fizika sedetume urve. Teorijos ir išradimai atsiranda ne paneigti dėsnių, o juos patvirtinti. Knygų griaužikai sukuria dėsnius ir perversmą, o kvailiai išradėjai klijuoja mirgalkes prie sportbačių, protestuoja prieš viską arba dar geriau stumdo Nibiru teorijas. O visi kiti kvailiai žiūri filmus kaip 2012 ir dreba. Einšteinas nepaneigė Niutono dėsnių, tik įrodė kad jie tam tikromis sąlygomis kinta. Net ir iki Koperniko heliocentrinės sistemos, mokslininkai remdamasi Ptolemėjaus sistema sugebėjo apytiksliai apskaičiuoti užtemimus, nors ir teorija braškėjo, stengdamiesi ją taisyti. Heliocentrinė sistema įrodė klaidas ir pagal jau sukurtus principus buvo naudojama. Vėliau buvo ji irgi su klaidomis. J. Kepleris įrodė, kad dangaus kūnų orbitos elipsinės. Jis irgi nespjovė į dėsnį. Galų gale pamišę atradėjai nėra visai geri. T. Edisonas kai kuriuos patentus surinko iš kitų, jis buvo vidutinis teoretikas ir tikėjo kad kintama įtampa neperneša jokios energijos ir tam tinka tik pastovi. Kai nuo laidų griučių žuvo daug žmonių, atėjo mokslininkas Tesla ir įrodė Edisono klaidą. Edisonas ir toliau priešinosi, bet kintama srovė elektros perdavime buvo tiesiog pranašesnę. Rašydami emocingus komentarus pamąstykite ką rašote.
unicort 2010-01-18 18:46
Aš ir nesakiau, kad dėl ozono dangus mėlynas. Taip yra šviesos skaida, dėl kurios jis antrodo mėlynas, bet yra tam tikro dažnio meslva spalva būdinga tik ozonui, kurią galima išvysti. Šiaip jei nori pamatyti tik ozona, tai pažiurėk į žaibą...
Mitas 2010-01-18 19:05
Išrinkai kelias vietas ir siūlai man bandyti. Na tai ačiū, bet pats gali išbandyti. Man tai nėra itin įdomi ir aktuali ši tema, aš tik kad paieškau informacijos, kad nebūtų temoje vien tik nuomonės ir įsitikinimai. Tai bandei, bandai, bandysi?
Azuolas 2010-01-18 19:41
svaičiojimus ir žiūrėk kokia dalis išsipildo? Kurk pasakas ir tikėk/netikėk kuo nori, bet tos pasakos visada tebus tušti kliedesiai, kol nebus jokių įrodymų. Kai pateiks tokį veikiantį variklį visokiems tarptautiniams fizikų labaratorijom, paaiškins kaip veikia, "pačiupinės" visi ir t.t., tai joks skeptikas nieko nesakys. Priešingai - tokie revoliuciniai išradimai tikrai bus įvertinti Nobelio premija. Tik kažkodėl visi tokie revoliucinių technikų "atradėjai" užsislapstine kokiuose rusijos kaimeliuose, o tų jų išradimų (bent jau veikiančių) niekas be jų ir nemato...
Mitas 2010-01-18 20:02
Kadangi diskusija nuolat krypsta prie nepalaužiamų fizikos dėsnių, pagalvojau, o kodėl gi jų iš tikrųjų nepabandžius sulaužyti? Kad ir kokia tvirta būtų siena, net ir ją galima pramušti. Ir štai, šį kartą mesime iššūkį energijos tvermės dėsniui: http://www.webspawner.com/users/energylaw/ Pažiūrėkime, ar dėsnis - - tikrai nesulaužomas.
rwc 2010-01-18 20:14
Naivuoliui Mitui ir kitiems. Paaiškinkit, kodėl tokie genijai neina paprastu ir išbandytu keliu: 1. Užpatentuoti. Juk jie žino, kad atsipirks, patentas daug nekainuoja, bankas ir paskolą jam duos. Nereiks bijoti, kad kažkas kažką pavogs. 2. Iškelti fizikinę hipotezę, kuri neprieštarautų esamiems eksperimentams. Tegu kitoms teorijoms ir prieštarauja. Jei ją įmanoma patikrinti tokiu generatorium, tikrai atsiras turtinga mokslinė grupė, kuri pastatys eksperimentinę jėgainę. Kiekvienas norės būti pirmas įrodęs! Žmonės investuoja trilijonus į hablus, kolaiderius, reaktorius - o čia, pfff, keli milijardai... 3. Atskleisti detalius planus ir laukti investitorių. Juk užpatentuota? 4. Leisti kitiems prisidėti prie prototipo kūrimo neleidžiant jo naudoti komercinei energijos gavybai - pvz., statyti tik tokį, kurio mastai neleistų pagaminti daugiau 95% tiekiamos energijos. 5. Pademonstruoti veikiantį prototipą. Tai ko jie tuščiai laukia? Jau galėjome turėti naujovišką fiziką ir kur nors Nevadoje burgztų traktoriai.
zahiraz 2010-01-18 20:55
O jūs nemanot,kad yra pasaulyje labia galingu žmoniu,kurie siekdami pelno,gali visiskai užkirsti kelia šio projekto igyvendinumui?Labai lengvai jie gali pasirupinti ir tuom,kad tokio dalyko niekada ir neuzpatentuotu,o dabar žmogeliai tiesiog stengiasi publikuotis,skelbtis,ka turi,kad negalėtu tiesiog dingti nuo žemės paviršiaus,kad jų kažkas pasigestu. Na,aš manau kad tai imanoma,ir tolimoje ateityje tai bus igyvendinta.
bahuriux 2010-01-18 21:18
Va sitas man patiko K.E. = ½mv² Tarkim beorej erdvej "stovi" a) 1kg* kunas, mes jam suteikiam 1N*1s=1J , greitis pasidarys 1m/s b) 10* kg jam irgi tapati jega 1N*s, greitis bus 0,1m/s *-pagreiti suteiksim su mikro raketiniu varikliuku suspaustos dujos ar panasiai, jo mase ignoruokim, nes kunas1 kg+ varikliukas atskirai, arba tegu buna tai kulka is orinuko paleista is atskaitos tasko. Dabar palei formule K.E. = ½mv² 1/2*1*1^2=0,5 kuom ten energija matuojama J antras kunas 10kg 1/2*10*0,1^2=0,05J Kas cia gaunasi, turbut negerai kazka dariau, pataisykit. Mokykla senai baigiau jau neasimenu smulkmenu.
enternald 2010-01-18 21:27
1 pavyzdys: 2 Raketa patyrė deformaciją. Štai kur nuėjo energija. Be to II raketa turėjo daugiau energijos pradžioje nes ji apsisuko todėl sąlyga klaidinga. Taip pat raketos išleido dujas. Antros raketos duju slėgis kuris atsirado raketai spaudžiant dujas išildė dujas. Nepaisant to kad aplinka reta. Taigi raketos įsibėgėjęs korpusas saveikavo su jos išleistomis dujomis, todėl aplinka nebuvo "frictionless". Net ir tuo atveju kai dujų ir raketos tarpusavio sąlyčio neimsime dujos įgavo greit nors raketa ir sustojo. raketa išleidžia dujas (impulso tvermės dėsnis) m1v1=m2v2 . Pirma raketa suteikia impulsą dujoms tokį, kad jis butų lygus dujų suteiktam raketos impulsui (Impulso tvermės dėsnis). Energija lygi (mv^2)/2 . Antra raketa gauna pusę impulso ir dujos gauna taip pat pusę impulso pirmoje pusėje. Impulsas po apsisukimo tampa dujų impulsas tampa (mv^2)/2+raketos impulsas nes raketa atiduoda savo impulsa ir dujos lekia tam tikru greiciu. taigi sumoje duju impulsas mv + raketos impulsas. Dabar tarkime stabdant ivyko bent vieno kūno deformacija deformacija. Jei jie būtu absoliučiai standūs tada raketa skrietų po apsisukimo į kitą pusę iš karto (kaip į sieną atsitrenkęs idealus rutulys) ir nevyktų stabdymas, tuo vieno kūno deformacija. Antro kūno energija pereina į dujų greitį + šiluma dėl deformacijos. Impulsas nekinta. Štai tu ir "sulaužei" dėsnį.
enternald 2010-01-18 21:38
greitis suteiktas bus pirmam kūne kažka sumaišei jam suteikta energija 1J ir jo greitis turi būti 0,5 m/s, nes tiek jam energijos tesuteikei sąlygoje, arba jegą tik 0,5J. Antram kūne greitis irgi bus 0,05 m/s, nes pats salygoje parašei, kad tesuteikei 1J(N*S), arba jėga turi būti tik 0,05J, tada greitis 0,1m/s,be to tavo sąlyga tiesiog išspręsta jau, vienu dydžiu per daug .
Mitas 2010-01-18 21:53
Neskubėk, aš dar nebaigiau. Be to, tau liko dar du pavyzdžiai.
bahuriux 2010-01-18 21:54
1kg kuna jei veiksim, 1N jega, 1 sekunde, tai greitis bus 1m/s, ar teisingai? Taip as ir irasiau i formule. antram kunui kadangi jis 10 kartu sunkesnis, tai ir isibeges 10 kartu maziau, iki0,1m/s. Galutiniai atsakymai yra kinetine tu kunu energija. E=mv^2/2
SaliamonXP 2010-01-18 22:05
1. To niekas nesake. (sarlatanu isvis neminejau) 2. Tavo pareiskimai neisivaizduojamai kvaili. (Pagal tave iseina taip, kad tol kol zmones nemokejo skraitdyti, visuomene privalomaja tvarka turejo smerkti visus, kurie bande sukurti skraidymo aparata. O padetis turejo pasikeisti tik entuziastams pristacius visuomenei veikianti lektuva, vos ne boeing 747, nes skraidantys popieriniai lektuveliai nesiskaito.)
SaliamonXP 2010-01-18 22:18
Zamzung respektas tau. 8) tik gal neisprususiu kvailiu nereikejo minet Seip, tiems kas nezino... LHC isesmes yra suprojektuotas ir pastatytas vienam pagrindiniam (yra ir salutiniu) tikslui: aptikti elementariaja dalele - Higso bozona. Pakolkas si dalele yra grinai teorine. Nera jokiu jos buvimo irodymu. Tai pagal kaikuriuos komentatorius si eksperimenta galetume pavadinti pinigu svaistymu pseudomoksliniams tyrimams.
Vilmas 2010-01-18 22:19
, t.y 1N*1s=1J yra neteisinga. Energijos dimensija yra N·m arba, jei nori, ūkiškai - 1J energija bus sunaudota 1 kg kūną perkeliant 1 m.
elektrikas 2010-01-18 22:23
Sunku pasakyti, ar čia apgaulė, ar tik šiaip klysta šitie žmonės. Kaip taisyklė tokie aparatai būna naudojami pinigų išviliojimui, bet gal pasitaiko žmonių, kurie net patys tiki, kad jiems pavyks padaryti amžiną variklį. Man labiausiai patinka Black Light Power, ten žmogus jau 20 metų rankų nenuleidžia, panašu, kad net pats tiki tuo ką kalba, arba moka labai įtikinamai kalbėti, kad net save įtikino, jau milijonus surinko vien paistalais per tuos 20 metų.
enternald 2010-01-18 22:27
2 pavyzdys: klausimas nesuformuluotas normaliai, bet pabandysiu atsakyti: palydovams energija suteikiama raketai kylant ir ji mažai teiššvaistoma, kai kurie netenkantys greičio palydovai turi saulės bures ar taisymo "booster'ius", ar net smagračius-giroskopus (Cassini). Visa energija gaunama raketos kilimo metu iš kuro ir žemės rotacijos (kaip besisukantis rutulys išsviedžia daiktą ant jo padėtą). Mėnulis irgi kažkada buvosios sąveikos rezultatas (pvz asteroidui trenkus į žemę ir atsiskyrus mėnuliui). Inerciją neleidžia sustoti, mėnulis net tolsta. Energijos išsaugojimo dėsnis ir čia galioja, tolstant orbita objekto greitis mažėja, tačiau gravitacijos jėga taip pat. Ištrūkus daiktui iš gravitacijos lauko jis skrenda toliau į tarkim saulės gravitacinę orbitą, toliau į galaktikos traukos zoną ir t.t.. Darbas (sunaudota energija) randama integruojant dA=G((mM)/(R^2))dR nuo R (Planetos skersmens) iki begalybės. gauname integravę - (GMm/R). 3 pavyzdys: Čia totalus absurdas: toks pat kuro kiekis turi būti panaudotas įsibėgėti nuo 0 iki V ir nuo V iki 2V. Tai ne tiesa. Kiek kažin kuro bus sudeginta daugiau ar nuo 0 iki 100 ar nuo 100 iki 200km/h. Kuro sudeginimas yra labai subjektyvus vertinimas, nes variklis veikia per pavarų dėžę, kuri keičia sukimo momentą perduodamą ratams.Negana to automobilis turi terminalinį greitį. Tai yra kai vilkimas (vilkimo jėga) stabdo įsibėgėjimą, ir tam tikru momentu greitis nustoja augęs. Bet esmė yra ta: Reiktų vertinti ne kurą, o darbą atliktą bėgėjantis automobiliui . Akivaizdu, kad didėjant greičiui tuo metu laikant iki dugno nuspaustą pedalą jo pagreitis mažėja (pavyzdžiui ant tos pačios pavaros automobilis iš pradžių bėgėjasi greitai po to įsibėgėjimas lėtėja). Variklio jėga išlieka ta pati, tačiau jėgos atlikto darbo reikia vis daugiau. Iš viso trečias pavyzdys prastas.