Papildyta. Lietuviai priešinasi vėjo jėgainių statyboms (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-25 23:05
Kaip žmonės, kurie visą gyvenimą dirbo kolūkiuose ir tikriausiai dalis jų baigę vos keturias klases gali ką nors išmanyt apie vėjų jėgainių žalą. Ką gal jie spėjo mediko doktorantą apsigint? Juk tokiems žmonėms ir juodos katės sveikatos problemas sukelia:"Matai, vaikeli, per kelią perbėgo tai dabar strėnas, kad skauda kad skauda..."
Anonymous 2009-04-25 23:09
Pasirodo, kad musu kaimieciai visiski berasciai. Ir ka jie savo laiku mokyklose veike. Balvonams balvoniskas gyvenimas:-))
Anonymous 2009-04-25 23:11
Čia kur Klaipėdos rajone danai pastatė tas šešias vėjo jėgaines ir vėliau nugriovė, tai visiškas absurdas. Tai buvo padaryta neteisėtai. Kaip yra žinoma aplink vėjo jėgaines yra sudaromos 'žaliosios zonos', kurioje negali būti jokie statiniai, tokias teritorijas leidžiama apsodinti medžiais ir tiek. Šiuo atveju tos žaliosios zonos jau buvo PRIVAČIUOSE žmonių sklypuose, tai tarkim nusiperku žemės sklypelį, kaupiu, kaupiu po truputį pinigėlius namo statybai ir pyst po kiek metų tau prieš nosį malūnus pastato ir turima žemė pasidaro nieko verta, nei būstą pasistatysi, nei ką. Tai ką šiuo atveju daryt? Aišku, tokius nachalus siųst į teismą ir viskas. Nervas ima, kai apie pagrindinius faktus yra nutylima ir pagrindinė kaltė yra suverčiama visiškai nekaltiems žmonėms.
Arns 2009-04-25 23:17
o kas balsavo uz valinska ir kitus "prisikelusiuosius is numirusio sou pasaulio"? As tikrai ne, o va bobutes rinkosi klounus, o dabar juoktis galime is to kaip jie valdo mus
Anonymous 2009-04-25 23:23
Ir aukščiau reiškusiems savo nuomonę siūlyčiau labiau pasidomėt vėjo jėgainių neigiamais apsektais ir neskleist erezijų forumuose, kad čia tipo visi atsilikę, kaimiečiai, balvonai, debilai ir pan., tokius tik pasiųst toli, toli... Niekas nieko nesakytų, jei visos jėgaines būtų statomos atsižvelgiant į pačius žmones ir jų poreikius.
Anonymous 2009-04-25 23:33
Straipsnio pavadinimas neteisingas. LIETUVIAI nesipriešina vėjo jėgainių statybai - jie tiesiog neleidžia biznieriams savivaliaut... Užsieniečių kapitalas turi tokią nuomonę: pinigai=įstatymų nėra.., tai ir stato kur papuola, o ne ten kur reikia... O dėl visų čia rėkiančių ant LIETUVIŲ - faktas, kad jūs ne LIETUVIAI...
Anonymous 2009-04-25 23:34
Nesąmonė,kad taip brangiai brangs elektra.Tai reikės kompiuterį pamiršti ir nesinaudoti arba per metus kokius 3 kartus įsijungti.
JAULER 2009-04-25 23:34
Taip pat siūlau pasidomėti CO2 ir šiltnamio efekto keliamais neigiamais apsektais, kurie yra žymiai didesni. Na dėl visa ko keletą paminėsiu: 1. kur yra CO2, ten yra ir CO, o jis iš esmės blokuoja kvėpavimą, nes jis gali prisijungti deguonį. 2. globaliai CO2 susikaupimas šildo žemės atmosferą (tiksliau neišleidžia šilumos) ir taip priverčia lydytis ašigaliuose esantį sniegą, kas sukelia vandenynų paaukštėjimą ir kai kurių žemių apsėmimą. 3. taip pat tai sukelia audras ir visa kita. 4. taip pat tai mažina ozono kiekį atitinkamoje vietoje, ir taip mes gauname daugiau UV spinduliuotės, kurios daug gavus galima ir vėžiu susirgti. Na o jeigu galima labai trumpai kokį neigiamo poveikio pavyzduką pateikti (tik nors trupučio logikos turinčio, o ne "šėšėliai sukelia psichologines ligas"), tai būtų labai gerai. Sakyti "pasidomėkit" visi gali, bet kartais (nesakau, kad visada) tiem patiem žmonėm iškyla problemų pasakyti patiems.
immortallt 2009-04-25 23:35
Atsakymas arns: Jei ne tie balvonai, dabar nebutu krizes, bet pensijos niekas negautu Mokescius moket reiktu, o nei viesojo transporto nei dar ko nors is valstybes nebutu "Ar kaimų gyventojams pavyks išvengti nemalonios kaimynystės..." Kai taip raso zurnalistai, tai kaimieciai ir galvoja visokias nesamones. Beje atomine elektrine jiems mielesne ? O del seseliu iskirskim visus medzius Lietuvoj. Prie kretingos kur tos vejo jegaines buvo, ten namu aplink nera ir jei atmintis nemeluoja, ten net medziu aplink yra Seip tai, jei laikomasi istatymu, kokia teise turi uzdrausti statyt kazka ? Cia tas pats kas, neleisti kaimynui pasistatyt namo, nes tipo man seseli mes, o paskui saule atsispindes ir akins mane, bei del netinkamos vietos, neigiamos pozemiu ir pozeminio vandens jegos jonizuos pensininku smegenis Beje pinkiss, rasyk bent jau bendrine kalba
immortallt 2009-04-25 23:37
P.S. uzsienieciai nemasto Pinigai=istatymu nera, nes pas juos tokiu bairiu nera. Cia Lietuviai taip galvoja.
Anonymous 2009-04-25 23:37
Dėjau ant tų kaimiečių.Jeigu elektra pigiau kainuos lai stato vėjo jėgaines jų kiemuose.
YoYo 2009-04-25 23:39
Hmmm... Kad ne visos, tai žinoma taip, bet dauguma modernių jėgainių nekelia jokio diskomforto. Kodėl taip sakau? Vokietija, kelias Marne-Hamburgas. Jėgainių - kiek tik nori. Sustojom pasigrožėt viena didžiausių vėjo jėgainės parko malūnų (nes ne visi jie vienodo dydžio), atsistojom tiesiai po jo sparnais (Buvo gražus vaizdas žiūrint į viršų) ir garsas buvo išties mažas. Nežinau kaip ir kodėl, bet modernūs malūnai tikrai diskomforto nekelia. Juolab, jog šiuo konkrečiu atveju, visos įstaigos TIKRAI pateiktų visus skaičiavimus dėl garso, šešėlių ir dar velniai žino ko, jei tik kasnors paprašytų. Nepasitiki tokiomis įstaigomis? Persiskaičiuokit patys. Vėjo elektrinės yra naudingos Mums visiems. Norime pigesnės elektros, bet patys stabdome šį procesą... Gan kvaila P.S. Aš tikrai leisčiau ir neprieštaraučiau statyti tokio tipo elektrines, net jei ten gyvenčiau.
Anonymous 2009-04-25 23:43
daunai!!! reikia statyt tokius dalykus ir ne tai kad reikia o butina!! ir kuo daugeu tuo geriau. kaimieciai Lietuviai jneturi ka daryt taj ir skundzias del wisko is eiles.... "stato kazka naujo - negerai, nieko nestato - negerai, elektra brangi - negerai, nori padaryt pigiau - negerai....."
Arns 2009-04-25 23:51
nieko nepigiau gausis, kazkur skaiciavo jog mimum po 30 cnt kilovatvalande turi kainuoti jog kada nors is vis atsipirktu ta vejo jagaine, o zinant kiek jos pagamina... Tad cia daugiau ne del elektros pigumo reiktu jas statyti, o del to kad butume maziau priklausomi nuo zaliavu rinkos ir jog dingtu monopolija elektriniu
Anonymous 2009-04-25 23:58
Nus nefaina, kad Lietuvoj tos elektrines atsiperka 5 kart leciau ir eksplotuot ju paprasciausiai siuo metu neapsimoka.. Ner pas mus tiek vejo. Na o gyventoju susirupinimas savaime suprantamas - kas gi, jei ne tu pats turi ziuret, kad auksciau sedintys neapsiktu.. Pinigelis juk svarbu, ne zmones. Pavyzdziu aplink tiek daug, kad net juokinga butu vardint. Nera cia ko bart vargsu kaimo zmogeliu.
Mariakas 2009-04-26 00:15
Nu bet čia tai rimtai... Žmonės iš Viduramžių
Anonymous 2009-04-26 00:26
jei sklypų vertė nekristų, tai nemanau, kad statytojams būtų sunku supirkti daug šalia esančių sklypų, pastatyti jėgaines, ir po to sklypus išparduoti. Bet va bėda ta, kad iš tikro sklypų vertė krinta, ir šįkart statytojai nori išlošti gyventojų sąskaita
Domaz 2009-04-26 00:49
Visiems tiems, kurie mano jog vejo jegaines yra geras dalykas, galiu paskayti: pasistatykite tokia jegaine prie savo namu ir suprasit kame cia problema.. Vejo jegaine isnaikina vabzius, siknosparnius, pauksius, o tai sunaikina eko sistema , beto, vejo jegaine kelia labai dideli triuksma, del kurio manau zmones ir nenori, kad prie ju namu jos stovetu.. Isivaizduokit jei netoli jusu namu visa para uztu kasnors.. Tokias jeigaines reikia statyti tikrai ne Lietuvoje, nes musu salis ir taip nera didele, o jei dar visa Lietuva tokiom jegainem apstatytume, tai isvis nebutu kur ramiai gyvent.
Topazas 2009-04-26 00:49
Galvojau, kad tik valdžia mūsų akla ir kvaila... Be žodžių aš... be žodžių... :|
Anonymous 2009-04-26 01:23
- tada kai uz elektra nebeissimokesim tai galesim ramiai gyvent, kaip senuoliai gyvendavo...