Papildyta. Lietuviai priešinasi vėjo jėgainių statyboms (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-26 01:33
Aš nieko nesakau, jei tuos vėjo jėgainių parkus statytų kurnors atokiau, bet kai stato panosei tai jau atsiprašau. Lai valstybė išsiperka didelį lauką ir stato tuos malūnus, man dzin. Bet kai būna tokie prikolai, kai verslininkas sumąsto išnomuot savo žemę 99 metams danijos firmai ir ji nutaria atsitemt tuos malūnus ir pastato juos tau virš galvos, ką tu į tai? Gal retkarčiais ir malonu pasigrožėt pravažiuojant, bet kai reiktų gyvent pastoviai po juo, tai tikrai nebūtų malonu.
Anonymous 2009-04-26 01:35
triukšmą, pagyvenkit šalia traukinio bėgių. Tai nei trukdo kažkam, nei sukelia diskomforto, gyvena žmonės ir tiek, o čia, prietaisas, kuris mažiau gaudžia automobiliai judrioje gatvėje, užkliūna vargšams kaimo gyventojams. Tegul nuvažiuoja į miestą bent kartą per savo gyvenimą, sužinos, kas yra tikras triukšmas.
Anonymous 2009-04-26 01:46
Manau , kad reike palauk kol prades taisytis pasauline krize , o tada kai valstybe atsigaus , pradetu pirktis sklypus (nevokti,nepasisavint ar privatizuot) , kurnors atokiau nuo miesto ir ten pradeti rentki siuos irenginius , nes nematau kitokio budo statyti juos. Kiek jau zinom , uzdaro ignalinos elektrine ir kaina uz elektra kils trigubai ... tad manau kad reiketu pakentet kol valstybe sugalvotu koki lemtinga sprendima ir nutars kas geriau lietuvai ... (Cia tik mano nuomone ir gali nesutapt su kituo nuomonem tad "nestumkit" kad kanors blogai parasiau )
Anonymous 2009-04-26 01:47
Rasiau dar neskaites komentaru
Anonymous 2009-04-26 02:07
runkeli tu cia jauciu puse durneliu atein kad tik suda pamalt,pirmiausia straipsny parasyta V. Macijauskas žmones ramino, kad nuo kaimyninių sklypų planuojama statyti jėgainė nutolusi 480 metrų. antra a bent dalis is jusu esat mate tikra jegaine ar tik is nuotrauku sprendziat kad garsa jokia neskleidz ? jei patink tai bl pas save kieme paprasykit kad statytu,normaliose salyse rand vietas kur niekam netrukda o lietuvoj tai ir siukslyna miesta centre gal supilt visiems **.
Anonymous 2009-04-26 02:10
Jo. Pastačius kelias vėjo jėgaines atpigs visiem elektra 3 kartus Ypač tiem kurie gyvena rytų Lietuvoj. Neverta statyt tokių dalykų. Žemės kainą tikrai muša . Ir triukšmą kelia.
Anonymous 2009-04-26 02:25
Ai krc net nesakysiu... geriau patylesiu.. nes ta lietuva mano akyse katik nusirito i pati dugna..
Anonymous 2009-04-26 03:20
teisingai, vėjo jėgainės statomos visame pasaulyje, tik niekur jos nestatomos tokiais "metodais" kaip Lietuvoj, taip kad nėra ko versti kaltės kaimo bobučių neišprusimui, vieninteliai čia "debilai" (ne mano terminas, tiesiog vieno komentatoriaus citata, atsakomybės neprisiimu) yra komentatoriai
immortallt 2009-04-26 03:41
O tie kurie teigia, kad kelia dideli triuksma matet vejo jegaine ? Ir ar buvot gyvenvietej, kuri per 1km nuo greitkelio, bet neskiria jos miskas ? Galiu paskayt, kad nuo vejo jegaines uz 100m sklinda mazesnis triuksmas nei nuo greitkelio uz 1km. (+-100m). "Taigi net technologijos/.lt lyg ir buvo straipsniukas, kad žmonių veikla labai nežymiai įtakoja CO2 išsiskyrimą. " O dabar pagalvokim, kiek simtu tukstanciu metu kaupesi iskastinis kuras, kurio pagrindinis elementas anglis, kuri degdama sudaro CO2 ? Tai vis dar pasakysi, kad nezymiai itakoja ? Jei ir toliau taip manai, pasiknisk giliau, susirask kiek ismeta vienas automobilis. Tada ilisk i stat.gov.lt ir pasizek kiek yra automobiliu Lietuvoj. Gausi nebloga sumele, kuria palyginus prie visos gyvunijos iskvepiamo CO2 turetu but panasu. To ivanas: O kas sake kad tom elektrinem reikia uraganiniu veju ? Net atvirskciai, stiprus vejai negerai jom ir reikia stabdyti darba. Seip va buvau vienoj Lietuviu judejimo uz zalia energija prezentacijoj. Buvo atvares is Airijos salos vienos meras ir pasakojo kaip issprende elektros problema savo saloj. Tai butent vejo jegaines kelios + vandenilio gamyba/elektrine. Ten toj pacioj prezentacijoj buvo ir moksline studija del vejo jegainiu tinkamumo Lietuvoj, taigi, vakaru puse puikiai tinka, ir dar jei gerai pamenu ir centrine dalis atitinkamose vietose. Taip pat ir del saules bateriju patenkame i ta pati nasumo regiona, kaip ir vokietija! Maziau kalbekit is teorijos ir nuomoniu bei zurnalistu atsiliepimu. Pagalvokit patys galva, nes jei nupirktu naftos kompanija BBC ir pasakytu, kad naftos deginimas padeda aplinkai ar jus patiketumet ? Jei sveikatos apsauga papirkta pradetu skelbti, kad rukymas prailgina gyvenima patiketumet ?
Anonymous 2009-04-26 08:49
Vat butent, kad kalbama apie kaimus, o kas kaimuose gyvena(nieko nenoriu izeist) atsiprasant kazkokie diedai su savo babulkom ir augina vistas..Nei jie zino visu teisiu, igaliojimo taisykliu ir dar su savo "idiotizmu" bruka musu valstybe zemyn
Anonymous 2009-04-26 09:07
Neišprususių kaimiečių šutvė ir ne kitaip... psichologinis diskomfortas mat jiems na nežinau juoktis ar verkt, kad kai kurie lietuviai esa tiesiog apgailėtini, purtosi naujovių, bijo, nes tikriausiai nežino kaip tai veikia ir kokia iš to nauda... pasidomėt reikia pirmiausiai, bet ką tu ten pasidomėsi, kai esi baigęs tris klases, ir vienintelis rūpestis kaip pasimelžti karvukę... Niekas nestatys tų v. j. žmonių kiemuose... bet ne, gi reikia užprotestuot... O paskui verks, kai už elektrą trigubai mokėt reikės... Na žodžiu, beveik visas pasaulis "klysta", o gauja, šakėm apsiginklavusių kaimiečių "teisūs"... Galės žibalinėm lepom šviestis, žvakėm, ar išsišiept, kai nenorės mokėt už el., nes bus per brangu... Gal ir per daug nusileidau į kraštutinumus, bet tiesiog nervas ima, kad kai kurie žmonės nelabai mąsto...
Anonymous 2009-04-26 09:40
Nemanau, kad tiem kaimieciam tos jegaines ten labai reikalingos. Cia primena vaizdeli, kaip amerikonas su hameriu atlekia i atograzu miskus vietiniam aiskint, kad medzius kertant dideja co2 emisijos zemej.. Tikriausiai dauguma zino, kad Lietuvoj nera tu didelio pastovaus vejo zonu, nebent kokiose Nidos kopose, bet aisku komentatoriai ir ten mielai statytu, nes jie gi labai "nature friendly". Isistatykit atsiprasant i pasturgali po maluna ir gyvenkit ekologiskai. Peace
Anonymous 2009-04-26 09:56
Is dalies sutinku su tavim, bet... o jei prie tavo namu pastatytu vejo maluna ir tu del sio irenginio justum nuolatini galvos skausma, tai tu nieko nedarytum ? gyventum kaip gyvenai ?
Anonymous 2009-04-26 10:05
Zmogau Lietuva tai ne Japonija pas mus pilna laisvuzemiu aplink kurias negyvena zmones.
Anonymous 2009-04-26 10:28
Prie sovietų palei tą kaimą būtų pastatę geležinkelį ir tie kaimiečiai džiaugtųsi ir gyventų sau patenkinti. O čia matyt pirma kart gyvenime pamatė tokį daiktą ir prisikūrė sau istorijų. Jei tokie išminčiai gyventų nuo 1892, tai ir dabar sėdėtumėm be personalinių kompiuterių, be elektros, be automobilių. Sėdėtumėm žvakių šviesoj, važinėtumės dviračiu arba arkliu, toliau savo kaimo ar miesto nenuvyktumėm kaip 10-15 km. Kartais reikia kažką nuskriaust vardan nacionalinės gerovės. Tarkim įsivaizduokit, kad po tuo kaimu yra be galo didelis gamtinių išteklių telkinys. Prie ruso tas kaimas būtų skridęs nafik. O dabartinėje Lietuvoje nebūtų pradėti darbai, dėl kelių nuo senatvės nuprotėjusių bobų ir senių. Dėl tokių kriošenų ir smunka nacionalinė gerovė, nes kaimiečiai mėgsta imt pavyzdį vieni iš kitų. Nepastatys prie šito kaimo, nepastatys ir prie kitų. Mažiau Vėjo jėgainių - didesnė priklausomybė nuo kitų šalių, daugiau išlaidų. Tam kaimui siūlyčiau atjungt elektrą. Nes ir elektra gali sukelt neigiamus padarinius - nutrenkt.
Anonymous 2009-04-26 10:51
Absurdas. Susirinko bobulių gauja ir aiškina. Va, kai uždarys Ignalinos AE ir kaina šoktels kelis kartus ar net keliolika, tai pačios prašysis statyt tas vėjo jagaines. O dėl metamo šešiolio tai išvis nesąmonė.. galiausiai tuos propelerius galima pagamint iš permatomos medžiagos ir nebus to šešelio. Bet paukščiams tai ne į nauda:)
Anonymous 2009-04-26 10:53
Mano seneliai gyvena už kilometro ir tikrai girdisi užimas tai pagalvokit kas tiems kurie gyvena arčiau vėjo jėgainių.
Anonymous 2009-04-26 11:02
Net neabejoju kad 99% komentatoriu kur deda i suns dienas musu kaimieciu "bukuma" ir "neismanyma" nepirktu sklypo salia kurio uztu tos vejo jegaines. Suprantama perskaicius straipsni kyla tokia reakcija kad kaimieciai "debilai ir neismaneliai", bet biski giliau pagalvokite ir pastatykite save i ju vieta IMHO vejo jegainiu vieta yra ne prie gyvenamu namu, o kur nors laukuose, bent jau 2-3km nuo artimiausiu gyvenamu zonu.
Anonymous 2009-04-26 11:04
Tokie kaip Biržininkai bent jau google maps išvis nerandami, likę kaimai ir nėra super dideli. Kelios trobos pašūkaliojo ir nutraukė statybas. Manau reikia paimt, surinkt tuos kaimiečius ir surengt eskursiją prie vėjo jėgainių, kad apsišviestų. O čia tos vietos maplandia. com/lithuania/klaipeda/klaipedos/birzininkai/
immortallt 2009-04-26 11:19
Povilai, gal ten tarybinis vejo malunas ? Uz tokio atstumo tu jau nieko negirdetum. Beje visi komentatoriai, niekas nestatot kieme, o MAZIAUSIAI uz 480m. Beje jau maciau bent 2 zmones kurie pasistate PATYS savo kieme, taip savo kieme! Amerikoje pvz, tie kurie gyvena dykumose, tam kad isgauti pigiau vandeni is gilumos naudoja ir vejo jegaines, kurios stovi ju kieme! Kazkaip jiem psichologinio diskomforto nesuteikia... Turbut jiems tas psichologinis diskomfortas atsiranda is minties, kad tai nebus ju arba kad jie jau atsiliko stipriai nuo pasaulio ir dabar ne viskas kaip sovietiniais laikais.