Lietuvos VSAT pareigūnai gaus 2,5 tūkst. kūno kamerų: kas tai yra ir kam to reikia (Foto)  ()

Lietuvos policija ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba pasitelks kūno kameras siekiant didinti saugumą ir skaidrumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV technologijų bendrovė „Motorola Solutions" pranešė, kad Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) ir Lietuvos policijai perduos daugiau kaip 2,5 tūkst. kūno kamerų „VB400“. Naujieji dėvimi vaizdą fiksuojantys įrenginiai bus naudojami pareigūnų siekiant didinti skaidrumą prižiūrint viešąją tvarką ir užtikrinant valstybės sienos apsaugą.

VSAT yra atsakinga už daugiau nei 1 000 kilometrų ilgio Europos Sąjungos (ES) sienos apsaugą, įskaitant pasienio kontrolės punktus, siekiant užtikrinti Lietuvos valstybės ir jos piliečių saugumą.

 

„Kūno kameros yra kritinės svarbos priemonės, padidinančios skaidrumą ir atskaitomybę, – sakė „Motorola Solutions" pardavimų vadovas Baltijos, Šiaurės ir Vidurio Europos šalims Axel Kukuk. – Vis daugiau viešojo saugumo tarnybų regione ieško aukštos kokybės vaizdo apsaugos sprendimų, kuriuos būtų lengva įdiegti ir integruoti į tarnybų veiklą, siekiant didinti pareigūnų ir visuomenės saugumą“.

Kartu su „VB400“ kūno kameromis „Motorola Solutions" suteiks ir skaitmeninių įrodymų valdymo programinę įrangą „VideoManager". Ji leidžia perkelti nufilmuotą medžiagą ir ją saugiai laikyti bei tvarkyti įrašant laiko, datos, vietos ir kitus incidento duomenis.

 

„Motorola Solutions" Lietuvos tarnyboms taip pat tiekia saugų, visoje šalyje veikiantį skaitmeninio ryšio tinklą TETRA ir nuolatines, 24/7 technines paslaugas, kuriomis užtikrinamas policijos, ugniagesių ir gelbėjimo tarnybų tarpusavio ryšys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()