Billas Gatesas prognozuoja, kad ši technologija pakeis išmaniuosius telefonus – amerikiečių kompanija „Chaotic Moon“ jau tai kuria: nešiosime visi? (Video)  ()

Programinės įrangos magnatas, investuotojas ir filantropas Billas Gatesas tapo savotišku naujos realybės, kuria gyvena žmonija, guru, o dabar „Microsoft“ įkūrėjas numatė naujo tipo technologiją, kuri, be kita ko, pakeis išmaniuosius telefonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gatesas jau ne pirmą kartą išdrįsta daryti prognozes, kaip parodė kalbėdamas apie naują žmoniją užpulsiančią pandemiją. Dabar jis prabilo apie naują technologiją – elektroninę tatuiruotę.

Verslininkas milijardierius turi omenyje amerikiečių bendrovės „Chaotic Moon“ sukurtas elektronines tatuiruotes – biotechnologijomis paremtą techniką, kuria siekiama per ją analizuoti ir rinkti informaciją iš žmogaus kūno.

Tarp duomenų, kuriuos išsaugos ši tatuiruotė, bus medicininė ir sportinė informacija, kurią naudojant bus galima užkirsti kelią ir kontroliuoti ligas, taip pat pagerinti fizinę ir sportinę veiklą, pasitelkiant gyvybinius rodiklius.

Nors ši elektroninė tatuiruotė dar tik kuriama, tačiau žinoma, kad ji bus laikinai tepama ant odos, su nedideliais jutikliais ir sekliais, kurie informaciją siunčia ir priima per specialų rašalą, laidų elektrai.

Tačiau pirminio elektroninių tatuiruočių įgyvendinimo neužtenka Billui Gatesui, kuris nori, kad šis futuristinis įrenginys taptų šiandieninių išmaniųjų telefonų pakaitalu.

 

Geitso idėja, jau matyta keliuose Holivudo filmuose, kad žmonės, naudodami „Chaotic Moon“ sukurtą elektroninę tatuiruotę, gali skambinti, siųsti žinutes ar ieškoti adreso.

Nors dar negalima kalbėti apie apytikslį laiką, kada elektroninė tatuiruotė bus prieinama, Gatesas ir jo komanda ieško būdo, kaip ją panaudoti, kad ji taptų nauju įrenginiu, su kuriuo žmonės atliks daugelį dalykų, kuriuos daro naudodamiesi išmaniaisiais telefonais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(21)
(-6)

Komentarai ()